ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 42 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Κοινοποίηση:
    Νίκος-Δένδιας-Ερντογάν

    «Υπήρξε ισχυρή καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ζητήθηκε, μάλιστα, από την Τουρκία να αναθεωρήσει και να αναστρέψει την απόφασή της» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.


    Οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν επί μακρόν για το θέμα της Τουρκίας. Διπλωματικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκε ένα μπλοκ χωρών –πέραν της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας- οι εκπρόσωποι των οποίων ζήτησαν ξεκάθαρα τον προσδιορισμό και την επιβολή ενός καταλόγου κυρώσεων στην Άγκυρα με σκοπό να σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ενέργειες του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών της ΕΕ δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

    Οι χώρες που στήριξαν ανοιχτά τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου

    Σε αυτή την ομάδα χωρών περιλαμβάνονται η Γαλλία, η Αυστρία –της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε κατά πληροφορίες ότι το παραμύθι της δήθεν ευρωπαϊκής Τουρκίας έχει τελειώσει-, το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία και η Εσθονία.

    Από διπλωματικές πηγές έγινε γνωστό ότι κανένας από τους εκπροσώπους των άλλων 20 χωρών-μελών της ΕΕ ου συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων δεν υπερασπίστηκε ανοικτά τις πολιτικές της Τουρκίας και την στρατηγική του Ταγίπ Ερντογάν, όμως κάποιοι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ζήτησαν να εξαντληθούν τα περιθώρια συνεννόησης με την Άγκυρα προτού οι Βρυξέλλες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις.

    Η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία, αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, κατέθεσε το αίτημα να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων που σχεδιάζονται εναντίον της Τουρκίας συγκεκριμένα μέτρα για τις τουρκικές τράπεζες και την τουριστική βιομηχανία της γειτονικής χώρας.

    Ο Δένδιας ζήτησε ενεργοποίηση του άρθρου 42 σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης

    «Η Ελλάδα διαθέτει ικανές ένοπλες δυνάμεις. Η Ευρώπη θα πρέπει να καταλάβει ότι εδώ θα πρέπει να πάρει γρήγορα θέση, για να αποτρέψει. Γιατί αν δεν αποτρέψει, δεν θα της αρέσει καθόλου αυτό που θα συμβεί. Μα καθόλου» τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ εξηγώντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συνταγματική υποχρέωση να προστατεύσει απολύτως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών απευθύνθηκε στους 26 συναδέλφους του που μετείχαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που έγινε στις Βρυξέλλες. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας εξήγησε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τότε η Αθήνα έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης. Στην περίπτωση κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας με έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων ανοιχτά της Κρήτης, της Ρόδου ή κάποιου άλλου ελληνικού νησιού, είτε με άλλου είδους τουρκικής ενέργειας σε βάρος ελληνικής κυριαρχίας, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι η Αθήνα θα αντιδράσει στρατιωτικά.
    Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών εξήγησε στους 27 Ευρωπαίους ομολόγους του ότι σε περίπτωση που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εκτροχιαστούν και διολισθήσουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση η Αθήνα θα επικαλεστεί το άρθρο 42 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ και θα ζητήσει την στρατιωτική συνδρομή των άλλων χωρών-μελών.

    «Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος-μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφος του, τα άλλα κράτη-μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρεται στο προοίμιο του άρθρου 42 παράγραφος 7 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ.

    «Αναφέρθηκα, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, στις σοβαρές επιπτώσεις της τουρκικής παραβατικότητας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαι ικανοποιημένος, διότι οι εταίροι εξέφρασαν αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Υπήρξε ευρύτατη συναίνεση να εκπονηθεί, κατόπιν αιτήματός μας, κατάλογος κατάλληλων περαιτέρω μέτρων, δηλαδή κυρώσεων, που θα επιτρέψουν στην ΕΕ να απαντήσει αποτελεσματικά εάν η Τουρκία προχωρήσει στην παραβατική συμπεριφορά της» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

    Το διπλό πισώπλατο μαχαίρωμα της Βρετανίας στην Ελλάδα σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές

    Για να μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας υπήρξε μόνη της απέναντι στην Τουρκία σε κρίσιμες για τον Ελληνισμό στιγμές. Η σημερινή κατάσταση με τη διεθνή κοινότητα να σιωπά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, δεν είναι ξαφνική. Έχει ιστορικές ρίζες και οι Βρετανοί είναι μεγάλο μέρος τους…
    Είναι αυτοί που εξαιτίας τους δεν εφαρμόστηκε η Συνθήκη των Σεβρών και οδηγηθήκαμε στην Μικρασιατική Καταστροφή χωρίς καμία στήριξη δική τους.

    Θυμίζουμε ότι μαζί με τις άλλες Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής οι Άγγλοι πίεσαν (απείλησαν) την Ελλάδα μέσω του Λόυντ Τζόρτζ στις 12.03.1921 στο Λονδίνο, ότι για να ισχύσει η Συνθήκη των Σεβρών που είχε υπογραφεί στις 28 Ιουλίου 1920, θα έπρεπε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να νικήσουμε κιόλας!

    Και να μην ξεχνάμε ότι οι Βρετανοί (μεταξύ άλλων), ευθύνονται για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ως εκδίκηση επειδή οι Έλληνες της Κύπρου ήθελαν την ανεξαρτησία τους και την ένωση με την Ελλάδα.

    Νωρίτερα, η Αγγλία είχε αρνηθεί την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έπειτα από το σχετικό δημοψήφισμα του 1950, ενώ την δεκαετία του 1950 τα αγγλικά στρατεύματα στην Κύπρο διεξήγαγαν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της ΕΟΚΑ,  η οποία επιζητούσε ανεξαρτησία και ένωση με την Ελλάδα.

    Η Μεγάλη Βρετανία τήρησε ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου- Αυγούστου του 1974, αρνούμενη να παρέμβει, με τα γνωστά αποτελέσματα…

    Όπως λέει ο λαός όμως, «όλα εδώ πληρώνονται» και η σημερινή κατάντια της Βρετανίας ίσως σχετίζεται με το… κάρμα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. να καταλάβουμε ότι ο τζόνσον είναι τούρκος όπως ο σάρατζ. Η πρωτεύουσά τους (λέμε τώρα) έχει πακιστανό δήμαρχο. Σε συνδυασμό με την παραδοσιακή βρεττανική σκατοψυχιά, την προστυχιά, την αλητεία και κυρίως τον αδιαμφισβήτητο ανθελληνισμό τους, τίποτα δεν θα έπρεπε πιά να μάς εκπλήσσει. Είναι πάντα οι πρώτοι που, ευκαιρίας δοθείσης, θα μάς μαχαιρώσουν πισώπλατα, πριν και από τους γερμανούς. Εμείς ας “τιμήσουμε” το λαμόγιο, τον τούρκο πατέρα του τζόνσον στα εδάφη μας…

    2. Ειμαι αραχτος στην παραλαια με το φρεντο καπουτσινο και σας διαβαζω, τι πλακα που εχουν τα σχολια σας χαχαχαχα συνεχιστε ετσι!!!

    3. Αποψη μου, Παίζονται χοντρά παιχνίδια στην γειτονιά όπως πάντα, ο Ερντογαν φαινομενικά υπερόπτης , αλλά από την άλλη ας ελπίσουμε τα σχέδια των μεγάλων και κυριως του Ισραήλ μακροπρόθεσμα (πιθανόν και ο Ερντογαν εάν προδότης στο κόλπο) να είναι μια τεμαχισμένη Τουρκία , μακαρι και χωρίς εδάφη στην Ευρώπη και θα την πάθουν όπως Ιράκ, Συρία και Λιβυη (κρίμα για τον αθωο κοσμάκη) τώρα μόνο το Ιράν και η Τουρκία έχουν κάποιο βάρος στην περιοχή ακομη (το Ιράν μάλλον επόμενο) σίγουρα η Ελλάδα πρέπει να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στους εξοπλισμούς γιατι θα πληρώσει τις εξελίξεις όπως και να έχει όπως πάντα , ακόμη και αν επεκτυνει την επικράτεια της σε βάρος της Τουρκίας

    4. Πειτε τα παιδια σας απο τωρα να κανουν χαρακιρι για να μη πεσουν στα χερια των Τουρκων που οπου ναναι θα κανουν επαρση της σημαιας τους στην Ακροπολη.

    5. Αυτοι ξερουν πολυ καλα τι κανουν…
      Το κωλοχανιο η Ελλας (δυστυχως), πωλειται, κομματακι, κομματακι…
      Σε περιπτωση λοιπον επιθεσης…με μπροσταρη…το δενδια…τα παιδακια τους…τα κομματοσκυλα…και τα ρουσφετια τους…Θα κανουν αυτο που πρεπει…
      Γιατι αλιμονο τους…..

    6. Ειναι ποτε δυνατον πολιτικη ηγετες να μην ειναι δυνατον να υπερασπιστουν
      την ακαιρεωτητα της πατριδος μας και τα δικαιωματα μας εναντι των Τουρκων
      και να στμπεριφεροντε σαν μωρα να τρεχουν πισω απο το φουστανη της Ευρωπης.
      Αν ειναι μωροι και μωρα δεν ειανι αξιοι να κηβερνουν αυτο τον τοπο
      να αφησουν τις θεσεις εξουσιας και να πανε στον παιδικο σταθμο ,τα ρεταλια

    7. Οταν δεν βοηθας τον εαυτο σου πως θα σε βοηθησουν οι αλλοι? Οταν καποιος συμπεριφερεται οπως η ελλαδα, προκαλει την απεχθεια στους αλλους.Και οχι αδικα.

    8. ΟΙ ΚΟΛΟΕΓΓΛΕΖΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ. ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ.
      ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ Μ@@@@@ ΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΜΩΡΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ.

    9. Τα ψέμματα τελείωσαν και ας”κοπάσει”επί τέλους η κοροϊδία… .Πρέπει ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Τόπου να προχωρήσουν σε διάγγελμα προς το Έθνος και να ρωτήσουν τους Έλληνες άν είναι αποφασισμένοι ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ(πλέον…)τα τομάρια τους.Γιατί οι Τούρκοι,είναι πρόδηλα βέβαιο,(εκόντες-άκοντες)ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΟΛΕΣ(για το τομἀρι σας και μόνο και μην περιμένετε να προτάξουν άλλοι τα στήθη τους στα σαρκοβόρα θηρία για να σας υπερασπιστούν…και δεν είναι καθόλου ανέκδοτο…)

      1. Για πιες πιστόλες ομιλείς που αν ακούσουν πιστόλια πάνε τουαλέτα Τα νέα παιδιά εινε εξωτερικό όλο βλακείες και ασυναρτησίες λένε γεμίζουν και εκεί καφετεριεσ Και κλαμπς άλλοι εινε ομοφυλόφιλοι άλλοι άρρωστοι άλλοι ανυπότακτοι άλλοι τεμπέληδες αλυποτακτες
        Εμείς θα πάμε της δεκαετίας του 80 που και γυμναζομαστε και είμαστε τρελοί

    10. Απο κοκκινοκωλους πισωγλεντηδες, τι βοηθεια να περιμενει κανεις;;;;;; Παντα μας ξεπουλησαν οι βρετανοι σε δυσκολες στιγμες!!!!!!!Και τωρα αν συμβει κατι με τους τουρκους, παλι μονοι μας θα ειμαστε!!!!!! Η ΕΕ ειναι ενα συνοθηλευμα κρατων με διαφορετικα συμφεροντα, μας εχουν……γραμμενους και δεν προκειται να βοηθεισει κανεις, μονο αρκουνται σε λογια του….αερα!!!!!!! Χρειαζονται ισχυρες ενοπλες δυναμεις, αυξηση της στρατιωτικης θητειας και στρατευση των γυναικων για τουλαχιστον ενα χρονο, διοτι ο πληθυσμος της Ελλαδας ειναι γερασμενος και ο στρατος θελει νεα ατομα!!!!!! Να παρατησουν καποιες τις φραπεδιες και τσιγαριες κλπ και να βοηθεισουν την πατριδα τους, διοτι ο γειτονας δεν αστειευεται!!!!!!!!!

      1. Συμφωνω. Επιςης αν ειχαμε σοβαρό και Ελληνικό κράτος, οι αξιωματικοί κλπ στρατιωτικοί εν αποστρατεία, θα μπορούσαν να εκπαιδεύουν τα παιδια μας, αγορια και κορίτσια, τουλάχιστον να μάθουν να προστατευουν την ζωη τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Να μάθουν τουλάχιστον να κρατανε όπλο και να σημαδεύουν. Η ιδια η κυβερνηση επρεπε να το κανει αυτο. Δυςτυχως ομως αυτοι αντι να μας εκπαιδεύσουν και να μας οπλίσουν, θα μας αφοπλίσουν και θα μας αφήσουν έρμαια στην τύχη μας και δυςτυχως στις ορέξεις των λαθρο. Μη τους ξεχνάμε και αυτους.

    11. Αν αυτό θέλετε κι εσείς χαίρομαι που συμφωνούμε απλά το πότε θα το αποφασίσω
      εγώ κι όχι εσείς Γιατί εγώ έχω το συμπλεγμα
      του αφεντικού και είμαι και αφεντικό του
      εαυτού μου όπως σωστά παρατήρησες .

    12. Δεν υπάρχουν συμμαχίες…. Υπάρχουν μόνο συ πλέον τα συμφέροντα όπως έλεγε ο Βενιζέλος…. Οχι μόνο θα είμαστε μόνοι… Πολλούς από αυτούς που νομίζουμε ότι είναι μαζί μας, θα τους βρούμε απέναντι μας…. Την συνθήκη των Σεβρων…. Έπρεπε να την επιβάλουμε μόνοι μας… Και το γνώριζε ο Βενιζέλος αυτό… Ο εθνικός διχασμός, ο θάνατος του Αλέξανδρου, οι εκλογές του Νοεμβρίου του 20… Η επιστροφή του Κωνσταντίνου.. η αλλαγή στρατιωτικής διοίκησης του μικρασιατικου μετώπου.. Καθώς και η κούραση του ελληνικού στρατευματος μετά από 10 χρόνια πολέμων και εποποιίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάρρευση…. Για την Κύπρο… Η συμφωνία της Ζυρίχης του Καραμανλή…. Η απόρριψη του σχεδίου ατσεσον… Η αποτυχία της δολοφονίας του μούσκου από το πραξικόπημα του ιωαννιδη στην Κύπρο… Η τυφλή ανόητη εμπιστοσύνη του ιωαννιδη στους Αμερικανούς…. Το κάλεσμα του Μακαρίου απο τα Ηνωμένα έθνη για παρέμβαση των εγγυητριων δυνάμεων Τουρκίας-Αγγλίας στρατιωτικά για να διατηρήσει την εξουσία στην Κύπρο…. Η άρνηση του Μπονανου-παπανικολαου-Αραπακη να πολεμήσουν όταν ο ιωαννιδης διέταξε πόλεμο όταν αργά κατάλαβε ότι τον κοροιδεψαν οι Αμερικανοί….. Καθώς και η πολιτική του ή Κύπρος κείται μακράν του Καραμανλή μετά από εντολές ξένων και τον Αττίλα 2…εφεραν την καταστροφή του 74…..

    13. “” η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συνταγματική υποχρέωση να προστατεύσει απολύτως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. “” EΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΙΚΑ αχχαχχα ειστε αξιοι της τυχης σας. απο προτεκτορατο της γερμανιας θα γινετε προτεκτορατο της τουρκιας διοτι ολοι σας αγαπανε και θελουν να σας βοηθησουν και να γινετε φιλοναδες…… και θα παιζετε και τσι κουμπαρες……. τελειο????? η αηδια στο μεγαλειο της στην ελλαδα…. πολυ λυπητερο………….

    14. μια χώρα παρτάκηδων ατομιστών και υποκριτών τι συμμαχίες περιμένετε??

    15. Εδώ ουτε η Ελλαδα δεν στήριξε την Ελλαδα, εσεις περιμένετε οι ξενοι να το κανουν;;; Ειμαστε οντως μονοι μας, οχι μονο σαν χώρα, αλλα και σαν λαός. Δεν ειναι οτι δεν εχουμε ικανούς κυβερνωντες, ειναι οτι αυτους που εχουμε ειναι εναντιον μας και θα μας προδώσουν στην δύσκολη στιγμη. Ελπιζω να το καταλαβουν οι στρατιωτικοί μας τουλάχιστον και να κανουν αυτο που πρεπει και οχι αυτο που θα τους διατάξουν οι προδοτες πολιτικοι, οταν ερθει η ωρα.

    Comments are closed.