«ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ» ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ – ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ – ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ

    Κοινοποίηση:
    mathites

    Εκατοντάδες είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, με το υπουργείο Παιδείας να κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει, καθώς ενώ γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό δεν τον ανακοινώνουν.

     

    Σύμφωνα με τις… αόριστες εκτιμήσεις από τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας οι περιοχές που έχουν τα περισσότερα σχολεία που τελούν σε κατάληψη είναι η Αθήνα, η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.

    Χιλιάδες μαθητές πραγματοποίησαν την Πέμπτη πορεία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις με αιτήματα που αφορούν στη μη χρήση μάσκας αλλά και προσλήψεις καθηγητών, και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και γενικότερα πολιτικά θέματα.

    Μαζί με τους μαθητές ήταν και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα. Γιατί ζούμε την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας». Οι γονείς, λέει η ΑΣΓΜΕ, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

    Η ΟΛΜΕ ζητεί, επίσης, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για κορωνοϊό με έξοδα του κράτους, καθώς και δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

    Στη σημασία των ανοιχτών σχολείων εστίασε χθες ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο μήνυμά του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας και όχι τα πρώτα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά». Προφανώς κανείς δεν τον ενημέρωσε πως ελάχιστα γυμνάσια και λύκεια λειτουργούν κανονικά.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Στα παιδια γιατι οι ταξεις βρωμοκοπανε! Ουτε οι στοιχειωδεις κανονες καθαρισμου…υποκρισια! Το χειμωνα ολοι αρρωστοι θα ειμαστε λογω μασκας, για να μας πουν ποσο δικιο ειχαν

    2. Αρκετές πορείες και καταλήψεις τις έχουν πλέουν καπηλευτεί οι βρωμεροί και τρισάθλιοι κομμουνιστοσυμμορίτες αναρχοάπλυτοι,γι’ αυτό και προβάλλονται από τα ΜΜΕ κάποια πανό που όχι μόνο οι δήθεν μαθητές δε ζητούν την κατάργηση της μάσκας αλλά μιλούν για περισσότερα μέτρα και μαζικά τεστ..Οι κόκκινοι πάντοτε ήταν τα πιο πιστά σκυλιά του συστήματος.

    3. Είναι κρίμα που με αφορμή τον κορωνοϊό που
      οι ίδιοι κατασκεύασαν για να φιμώσουν τους
      ανθρώπους ,ίσως επειδήτους φοβούνται τελικά γιατί είναι ανώτεροι από αυτούς, καταδικάζουν την νεολαία στην αμάθεια και στην αντικοινωνική συμπεριφορά.
      Δεν υπάρχει κάτι πιο θλιβερό από το να βλέπεις φιμωμένους με μάσκες νέους ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν τις ρίζες της
      μελλοντικής κοινωνίας και των πολιτικών
      ηγετών. Φανταστείτε πως θα είναι οι πολιτικοί που θα βγουν απ’ αυτές και τις επόμενες γενιές καθώς και οι ψηφοφόροι τους. Ο Κούλης και ο Αλέξης θα φαντάζουν Αϊνστάιν μπροστά τους.
      Για τις καταλήψεις,πορείες δεν εκφράζω άποψη αν πρέπει να γίνουν γιατί είναι δίκοπο
      μαχαίρι. Πολλές πορείες έγιναν στο παρελθόν
      (Για την Μακεδονία π.χ.) οργανωμένες από συγκεκριμένους για συγκεκριμένα συμφέροντα και οι μάζες τους ακολούθησαν.
      Το αποτέλεσμα θα κρίνει κατά πόσο είναι
      αποτελεσματικές . Δηλαδή αν η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα μέτρα η απλώς η γνώση και η
      ψυχική ισορροπία των παιδιών θα πεταχτεί
      στα σκουπίδια από τους Νταβέληδες και πλειοδοτικούς μασκοφόρους ανάδοχους της
      οικογένειας Μητσοτάκη που είναι η ταφόπλακα της Ελλάδας .

    4. Μια χαρά πιστεύουν τα παιδάκια και σε μάσκες και σε κορονοιους…
      Εται κι αλλιώς τους τα προωθουν τα πρότυπα της τηλεόρασης και των κοινωνικών δικτύων που εχουν..
      Η πορεία και οι καταλήψεις δεν γίνονται για να μην φοράνε μάσκα….γινονται για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στα σχολεία με αποστάσεις…λιγοτερα άτομα και ΜΕ ΜΆΣΚΑ…
      Οταν ένας άνθρωπος έχει κάτσει να ασχοληθεί είτε είναι μαθητής είτε μεγάλος με το τι σχέδιο μάσκα θα αγοράσει να βάλει…και πιστεύει και φοβάται….
      Οποτε οι περισσότεροι μην γράφετε πράγματα που είναι ανόητα…
      Ειδωλα αυτών των παιδιών που διαδηλώνουν δεν είναι ο Καραϊσκάκης και η Μπουμπουλίνα όπως νομίζετε μερικοί…..αλλα ο Σνικ…η Φουρειρα…το Black lives matter και ο Ζακ Κωστοπουλος…
      Οσοι χαίρονται θα την πατήσουν.!

    5. Εμάς πήγαν και έβαλαν αλυσίδα με λουκέτο και το έκλεισαν το σχολείο και πήγε η διευθύντρια με πριόνι και έκοψε την αλυσίδα!
      Μαγκιά ε… Να δω όμως τι θα πει που έχει τα παιδιά 2 σε κάθε θρανίο σε κάθε τάξη!

    6. Ο ελληνικός λαός…οι Έλληνες γονείς… είναι δίπλα στα παιδιά του… ποτέ απέναντι….τα ελληνόπουλα σε σύγκριση με Άλλων χώρων παιδιά… είναι πιο έξυπνα…πιο δραστήρια…πιο αλανιαρικα…πιο φιλότιμα… έχουν όλα τα δικαιώματα να αντιδράσουν εναντίον του συστήματος και κάθε αφυσικου γεγονότος…ας μην υποτιμούμε το iq τους… είναι το μέλλον…το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα προστατέψουμε από πάσαν εχθρον….ο Έλληνας γονιός διακατέχεται από μεγάλο ένστικτο όσον αφορά το παιδί του… δεν είναι δουλειά του κράτους να βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη του παιδιού… είτε σωματική… είτε ψυχική….καλή σας ημέρα φίλοι μου…

      1. ο Έλληνας γονιός διακατέχεται από μεγάλο ένστικτο όσον αφορά το παιδί του ….μμμμμ…..ναι …..οτι πεις….γιαυτο ο γονιος αυτος φροντισε 45 χρονια να ψηφιζει τα ιδια και τα ιδια αναλωσοντας θεση τους καταστροφης της χωρας και ακρηβως επειδη ο γονιος σκεφτεται το μελον του παιδιου του εχει σκοπο να τους αναλασει θεση για αλλα 45 χρονια ψηφιζοντας τα ιδια και τα ιδια

    7. Ο Θεός να Ευλογεί τη Νεολαία μας . Είναι η Στερνή μας Ελπίδα αφού οι Γονείς και όλος ο λαός μας ΠΡΟΔΩΣΑΝ εμάς τους ίδιους. ΝΤΡΟΠΗ τους .

    8. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…ΚΑΘΑΡΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.
      ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ….”ΦΥΓΕΙ Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ”, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕΡΤΖΙΟ ΤΑΡΡΟ.
      Ο ΜΗΤΣΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΧΘΕΣ…
      Α ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο …ΑΓΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ; ΑΦΑΝΤΗ Η ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΗ.

      1. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Η ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ “ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ” ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
        ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ.

    9. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ.

    10. οι μασκες προφυλασσουν.,,, αλλα την στιγμη που μεσα στην ταξη ειναι 25 μαθητες και καθονται 2 – στα θρανια.., η χρηση μασκας δεν επαρκει.., γιατι τι λενε οι επιστημονες μασκα και 2 μετρα αποσταση.., αρα τι πρεπει να γινει…:
      1) να κανουν τα σχολεια λιγοτερες ωρες μαθημα καθημερινα και να παραταθει η σχολική χρονια μεχρι 31 ιουλιου ( το πολυ 4 ωρες )
      2) μεσα στις ταξεις να βρισκονται 1 μαθητης ανά 8 τετρ. μετρα. δλδ αραιά
      3) σε καθε θρανιο 1 μαθητης και ενδιαμεσα ενα θρανιο κενο
      4) σε καθε θρανιο να υπαρχει αντισηπτικό
      5) να γινεται θερμομετρηση καθημερινα σε ολους τους μαθητες που εισερχινται στο σχολειο,
      5) πανω στο θρανιο να υπαρχει ειδικη βαση , οπου να σκαλωνονται κρεμασμενες απο τα λαστιοχακια η μασκα του μαθητη που θελεινα την βγαλει, γιατι αφου θα ειναι μακρια ο ενας απο τον αλλον μασκες θα χρειαζονται μονο αυτοι που θα λενε μαθημα και αυτοι που θα βηχουν για οποιαδηποτε αιτια
      6) αν χρειαστουν περισσοτερες αιθουσες . πιθανον να γινονται μαθηματα και τα απογευματα ..απο 8 πμ. – 8.μμ. ( 12 ωρο )
      7) το μαθημα της γυμναστικης πρεπει να καταργηθει.., γιατι με το λαχανιασμα και χωρις μασκες ο κορονοιος εχει συνθηκες υπερμεταδοσης , γιατι τοτε η ανασα δεν πηγαινει μονο 2 μετρα αλλα 6 – 8 μετρα, αρα καλυτερα να κανουν θεωρητικα μαθηματα μεσα στην ταξη ή σε στεγασμενο γυμναστηριο
      8) απολυμανσεις των χωρων καθε περας των μαθηματων .. 9,00 μμ
      9) κιλικεια κλειστα..
      10) συνεχεις καθημερινα ενημερωσεις σε ολα τα μαθηματα τα πρωτα 10 λεπτα υποχρεωτικα να μιλανε οι δασκαλοι – καθηγητες για ταμετρα προφυλαξης που πρεπι να τηρουνται ευλαβικα
      11) να μπουν πολλες βρυσες στις αυλες των σχολειων με σαπουνι τοιχου και χαρτι κουζινας τοιχου για να πλενονατι τακτικα ολα τα παιδια στο διαλλειμα..
      12) καθε επομενη ωρα πρεπει να χρησιμοποιουν διαφορετικη μασκα, γιατι αυτην που θα βγαλουν στο διαλλειμα οταν βγουν εξω , που θα την βαλουν για να την επαναχρησιμοποιησουν,…, αρα οσες ωρες κανουν μαθημα τοσες μασκες πρεπι να εχει καθε παιδι
      13) και πριν μπουν στην ταξη μετα το διαλλειμα να πλενουν ή να υπαρχουν διπλα στις βρυσες; αντισηπτικα να βαζουν ή να πλενονται υποχρεωτικα με την επιβλεψη του επιτηρητη της αυλης , να σκουπιζονται με το χαρτι κουζινας που ειπαμε θα βρισκεται εκει και μετα να φορανε καινουργια μασκα την οποια θα την εχουν απο το σπιτι σε ξεχωριστα σακουλακια…

      αυτά που λεχθηκαν αν τηρηθουν … οι μαθητες στο σχολειο δεν προκειται να κολησει κανενας ουτε να μεταφερουν στα σπιτια τους τον κορομνοιο.

      1. Ποιον κορωναιό; Τον θανατηφόρο; ή τον άλλον που πεθαίνουν κατά χιλιάδες στις εντατικές; ή τον άλλον που δεν νοσείς ποτέ;;;;;;; Το τρολαρισμα πηγαίνει σύννεφο. Αλλά λόγω ανεργίας στο Ελλαδιστάν, καλό και το μεροκαματάκι του πληρωμένου κοντυλοφόρου…..👋👋👋

      2. Δεν πας καλά.Γρηγορα στην εντατική.Ο κορονοιος εισήλθε στον εγκέφαλό σου.Οι μΑ@@@@ες που γράφεις το αποδεικνυουν.

    11. Σιγά ρε μάγκες να είμαστε λίγο αληθινοί, στα σχολεία πάει να βάλει έλεγχο ο Κυριάκκος ο Μητσοτάκης.
      Εντάξει πάει να μπεί μιά σειρά τουλάχιστον γιά να είναι ελεγχόμενοι οι μαθητές και να μην κάνουν ότι παπαριές θέλουν.

      1. ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΜΟΥΛΕ ΤΡΟΛ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ. ΚΟΨΕ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ.

    12. ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ

      ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Ο ΛΟΓΟΣ;
      ΔΕ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠ’ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΟΙΟ. ΤΟΣΟ ΛΗΤΑ.
      Ο ΚΟΡΟΙΔΟΙΟΣ Κ Η ΦΥΣΗ ΒΓΗΚΕ ΛΙΓΟ ΡΑΤΣΙΣΤΑΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

      ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ…. (ΒΛΕΠΕ ΚΟΡΟΙΝΟΙΟΠΛΗΚΤΟΙ-ΣΚΑΙΟΠΛΗΚΤΟΙ-ΔΕΞΙΟΦΙΛΕΛΕΟΠΛΗΚΤΟΙ-ΗΛΙΚΙΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΤΛΠ.) ΓΙΑΤΙ;…. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΙΟΣ.
      ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΕΙΚΟΣΑΡΗΔΕΣ Κ ΤΡΙΑΝΤΑΡΗΔΕΣ,ΣΙΓΟΥΡΑ-ΟΧΙ.
      ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΟΠΑΙΔΑ ΟΧΙ…………

      ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ; ΝΑΙ,ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
      ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ‘ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ’ ΑΠΛΩΣ
      . Κ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΙΟ ΑΡΑ Κ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
      Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΑΠΛΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΩΡΙΜΟ.

    13. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    14. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ… ΡΕΕΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΟΠΡΙΤΕΣ….

      1. Στόκος νερού ή διαλύτη;
        Τα σαδομαζό σου αρέσουν μου φαίνεται. Σου αρέσει να βλέπεις παιδικά προσωπάκια γεμάτα σταφυλόκοκκο και σπυριά λόγω φίμωτρου. Σου αρέσει να βλέπεις μαθητές με το στουπί στο στόμα, σαν κι εσένα, δειλά και αγελοποιημένα! Μήπως να τους δέσουμε και μια μπάλα με αλυσίδα στο πόδι, εκτός από μάσκα; Μήπως να ποινικοποιήσουμε την τεκνοποίηση των Ελλήνων;
        Τα προσφυγόπουλα δεν φοράνε μάσκες! Μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στα σύνορα, στα hot spot και στα κατασχεμένα σπίτια των Ελλήνων.
        Στην Ευρώπη τα παιδιά αναπνέουν ελεύθερα.
        Είναι φαίνεται υποχρέωση μονάχα των γηγενών παίδων η μολυσματικότητα, η χειραγώγηση και η νομιμοφροσύνη….

    Comments are closed.