ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΧΩΡΙΑ – ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ – ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    Πυρκαγιά στην Λίμνη Ευβοίας, Τρίτη 3 Αυγούστου 2021. (Φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο)
(EUROKINISSI)

    Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Εύβοια με τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς να ανέρχονται σε τρία. Το ένα μέτωπο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, το άλλο προς Κουρκουλοί και Σκεπαστή, ενώ υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο στη Δαμιά, όπου αρκετά σπίτια έχουν καεί…

    Σε άμεση εκκένωση προχώρησαν πριν από λίγη ώρα οι αρχές του χωριού Καλαμούδι αλλά και ακόμη 3 οικισμών κοντά σε αυτό λόγω έντονης αναζωπύρωσης της φωτιάς. Πριν από λίγα λεπτά, η πολιτική προστασία κάλεσε τους κατοίκους του οικισμού Ροβιές ή Παλαιοχώρι να εκκενώσουν το μέρος και να διαφύγουν προς την Αιδηψό.

    Το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, στον Δρυμώνα,  έχει κυκλωθεί από τις φλόγες που απέχουν λιγότερο από 400 μέτρα. Tρεις μοναχοί που είναι στο μοναστήρι παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας αλλά και των επιτελών της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής, δεν το εγκαταλείπουν και «θα μείνουν εκεί να το υπερασπιστούν» όπως δηλώνουν, ενώ μαζί τους βρίσκονται και κάτοικοι της περιοχής που πηγαίνουν για συμπαράσταση.

    Εφιαλτικές στιγμές στο χωριό Κουρκουλοί το οποίο έχουν κυκλώσει οι φλόγες και έχουν εγκλωβίσει μέσα σε αυτό τόσο πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα όσο και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο για να μπορέσουν να απομακρυνθούν. Την ίδια στιγμή επιχειρούν 3 καναντέρ και 1 ελικόπτερο και οι εκκλήσεις είναι συνεχείς, καθώς τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται και καίνε ανεξέλεγκτα.

    Συνολικά έχει δοθεί για την εκκένωση δέκα περιοχών: Ρετσινόλακκο, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι.

    Την ίδια στιγμή οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες μέσα στο χωριό, που έδωσαν μια πραγματική μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες που είχαν αρκετά μέτρα ύψος.

    Σε αυτή την προσπάθεια τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες και ήδη μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου, με ελαφρά εγκαύματα.

    Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καυκανιές, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

    Εντολή για την προληπτική εκκένωση και της κοινότητας Πουρνάρι, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Ηράκλεια, η οποία εκκενώθηκε νωρίτερα, έδωσε η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

    pyrgos

    Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

    Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού στο Κιλκίς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με το Γραφείο Ενημέρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε στις 12:35 δεν απειλεί, μέχρι αυτή την ώρα, κατοικημένη περιοχή.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Πρέπει να φύγει ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ δε πάει άλλο.

    2. βομβες στο δασος…καψανε τον κοσμο και τη χωρα οι παρακρατικοι αλητες της νου δου

    3. οσο πιο πολλες φωτιες τοσο πιο πολυ χαιρονται οι χουντολαγνοι

      1. Εσύ φαίνεται νά χαίρεσαι τουρκομογγόλε. Έχεις και το θράσος να χρησιμοποιείς τό όνομα “Έλλην” για ξεκάρφωμα.

    4. Ο Θεος να φυλαει ολους τους Ελληνες και να γλυτωσει αυτο το Αγιο μοναστηρι του Οσιου Δαυιδ

    5. Οταν ψηφιζεις παιδεραστες και σατανιστες τοτε θα καεις.

    6. Οι πυροσβέστες που πήγαν στο κέντρο υγείας ήταν εμβολιασμοί?? Μήπως κατέληξαν εκεί επειδή έσβηναν σπίτια ανεμβολίαστων??

    7. Πολλοί νεοέλληνες ψήφιζαν ένα κόμμα του συνταγματικού τόξου μόνο και μόνο για να διορίσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο και να κάθονται όλη μέρα και να τα ξύνουν.
      Τώρα τα ξύνουν, άρα γιατί διαμαρτύρονται;

      1. Εισαι μεγαλος κοπριτης κ βλακας…ο κοσμος χανει τις περιουσιες του κ συ λες βλακειες,μακαρι να μην βρεθειτε εσυ κ οι ομοιοι σου ανοητοι,στη θεση τους..

    8. Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό το στολίδι στη βόρεια εύβοια καίγεται. Θαύμαζα το υπέροχο τοπίο στο καλαμούδι και στη μονή του οσίου δαυιδ και τώρα καταστρέφονται. Αυτή η φωτιά είναι σοβαρότερη από αυτή στην αθήνα. Αυτό το πρόβλημα έχουν τα πεύκα καίγονται πολύ εύκολα.

    9. Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΙΝΕΤΕ?

    10. ο Θεός κατακαίει τους άθεους βέβηλους έκφυλους ΠΑΣΟΚΈλληνες, Σόδομα και Γόμορρα

      1. αν καει το τσαντίρι σου τα< ιδια θα λες ???μισέλληνα ??

      2. Εχεις μεγαλο προβλημα στον εγκεφαλο κ κυριως στη ψυχη σου αξιολυπητε ανθρωπε..μακαρι να δωσει δυναμη σε αυτους τους ανθρωπους που χανουν τις περιουσιες τους κ κινδυνευουν οι ζωες τους…

    Comments are closed.