“ΔΙΝΕΙ” ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ! ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ “ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ” ΤΗ ΜΝΗΜΗ 102 ΨΥΧΩΝ! “ΑΥΤΟΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ”

    Κοινοποίηση:
    4513943_17_0_type13265

    Σοκαριστική είναι η απολογία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη στον ανακριτή για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τραγικό αποτέλεσμα 102 νεκρούς.

    Σύμφωνα με τον τότε αρχηγό, ενώ η πυροσβεστική γνώριζε την ύπαρξη νεκρών πριν τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος, το απέκρυψε.

    «Την ενημέρωση στον Πρωθυπουργό την έκανε ο Ματθαιόπουλος, ο οποίος κατά το χρόνο της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα έλαβε το λόγο αυθαίρετα, παρακάμπτοντας τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, δηλαδή εμένα. Απορία μου προκάλεσε το γεγονός ότι αν και είχε ολοκληρωθεί η καταστροφή από την πυρκαγιά στο Μάτι ο κ.Ματθαιόπουλος, ξεκίνησε την ενημέρωση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη από άλλες πυρκαγιές οι οποίες δεν είχαν ούτε ανθρώπινα θύματα ούτε παρόμοιες καταστροφές.» ανέφερε ο κος Τερζούδης.

    Ο πρώην αρχηγός του σώματος είναι σαφής πως η πυροσβεστική γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, στρέφοντας τα βέλη του προς τον τότε υπαρχηγό, που ήταν και ο επιχειρησιακός επικεφαλής.

    ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ
    Πρώην Αρχηγός Πυροσβεστικής
    Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν θύματα, δεν γνωρίζαμε όμως τον αριθμό.

    ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ
    Δηλαδή ο κ.Ματθαιόπουλος γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι και ξεκίνησε να ενημερώνει τον Πρωθυπουργό για άλλες πυρκαγιές;

    ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ
    Πρώην Αρχηγός Πυροσβεστικής
    Εν τοίς πράγμασι έτσι είναι

    Όμως οι σοκαριστικές αναφορές του τότε αρχηγού δεν σταματούν εκεί…

    Όπως υποστήριξε στην απολογία του ο διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου και αρμόδιος για τα εναέρια μέσα Ιωάννης Φωστιέρης τον ειχε παρακάμψει και ενημέρωνε τον Νίκο Τόσκα, που αναλάμβανε όπως λέει… επιχειρησιακές πρωτοβουλίες!

    Μάλιστα ο Γιάννης Φωστιέρης φέρεται να έχει πει έξι φορές τη φράση “είναι εντολή υπουργού”, όπως φαίνεται στο καταγραφικό της συντονιστικού κέντρου…

    «Ο κ.Τόσκας χωρίς προφανώς να το γνωρίζω, κυρίως όμως χωρίς την έγκρισή μου, έδινε εντολές επιχειρησιακές στον κ.Φωστιέρη και εκείνος χωρίς να με ενημερώνει, ως όφειλε, τις εκτελούσε.» αναφέρει ο κος Τερζούδης.

    Παρόλο που ο ανακριτής θεωρεί πως τουλάχιστον δώδεκα αεροπλάνα και ελικόπτερα όλων των υπηρεσιών μπορούσαν να αποσπαστούν και να πετάξουν στο Μάτι, ο Ιωάννης Φωστιέρης επέμεινε στην απολογία του πως λειτούργησε σωστά…

    «Δεν έκανα καμία εκτροπή εναέριων μέσων που βρίσκονταν στον αέρα διότι απαιτείτο να συνεχίσουν το έργο τους στις πυρκαγιές που επιχειρούσαν. Εάν γινόταν κίνηση εκτροπής, θα δημιουργούσα άλλα προβλήματα στο επίπεδο της κατάσβεσης των ήδη υπαρχουσών πυρκαγιών» τονίζει ο κος Φωστιέρης.

    Όλα αυτά, την ώρα που οι ελάχιστοι πυροσβέστες που βρίσκονταν στο Μάτι, ζητούσαν απεγνωσμένα ενισχύσεις…

    «Κατά τη γνώμη μου με 3-4 εναέρια θα είχε μετριασθεί η ένταση της πυρκαγιάς και δεν θα είχε τέτοια εκρηκτική θερμοδυναμική ταχύτητα. Δεν γνωρίζω γιατί τα εναέρια μέσα δεν έφτασαν μέσα σε αυτό τον εύλογο χρόνο. Πρώτη φορά στα 30 χρόνια υπηρεσίας μου ζήτησα ενισχύσεις και δεν ήρθαν ποτέ.» τονίζει ο Δαμιανός Παπαδόπουλος Πρώην Διοικητής Πυροσβεστικής Ν.Μάκρης.

    Όπως παραδέχτηκε ο τότε αρχηγός, αν είχε γνώση της κατάστασης θα λειτουργούσε διαφορετικά, αφού η πυροσβεστική ήταν ουσιαστικά απούσα από το Μάτι, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα…

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. βασικη επιδιωξη ολων μας τις επομενες εκλογες θα πρεπει να ειναι να εμποδιστουν με καθε τροπο ατομα του στεωου μας κυκλου που σκοπευουν να ψηφισουν τα ανθελληνικα σκουπιδια που λυμαινονται το κυνοβουλιο

    2. ο κούλης έλεγε ότι δεν φταίει ο σύριζα αλλά η κλιματική αλλαγή για την φωτιά στο μάτι τι να πεις μια συμμορία είναι 301 κλεφτών και μασόνων

    3. Πάει αυτή η ιστορία είναι τελειωμένη Στέφανε με το κράτος που έχουμε έχει ήδη κιόλας ξεχαστεί.
      Δεν υπάρχει στην Ελλάδα πλέον ούτε εισαγγελέας ούτε δικαιοσύνη ούτε τίποτα και πηγαίνουμε κάθε μέρα από το κακό στο χειρότερο.
      Εφυγε ο Ανθελληνας Τσίπρας τώρα πρέπει να πέσει και ο Κούλης είναι απαραίτητο μπας και απομείνει τίποτα όρθιο..

    4. Υπεύθυνος θα υπάρξει; Απάντηση , ΟΧΙ. Αυτοί είμαστε , αυτή είναι η δικαιοσύνη μας. Η μόνη δικαιοσύνη που μπορει να αποδοθεί είναι μόνο μια….. από τα θύματα.

    5. Τωρα το θυμήθηκαν
      Με το που πέφτουν οι δημοτικότητες απο τα γκάλοπ κ πεφτει κραξιμο σοσιαλ πετάμε κ ενα ματι για ξεκαρφωμα.α που σαι πιασε κ ενα καλογριτσα

    6. Εν ολίγοις, οι αντι-τσιπραϊκές πορδές επιδίωξαν τους θανάτους.
      Με τη Δικαιοσύνη πούχουμε δεν νομίζω να διαλευκανθεί η υπόθεση και ποτέ.

    Comments are closed.