ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ “ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ” ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Η ΚΥΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ Α.Π.Θ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ

    Κοινοποίηση:
    eortasmos-panagias1_645x

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αυτό οδηγεί σε αναζωπύρωση από το τέλος Ιούλη μέχρι το Δεκαπενταύγουστο.

    Την παράταση ισχύος των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στις εκκλησίες και στους δημόσιους χώρους λατρείας έως και τις 21 Αυγούστου, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας αποφάσισε η κυβέρνηση στις 9 Ιουλίου, και μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας η έρευνα επιστημονικής ομάδας EnvELab του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που ουσιαστικά αναφέρει ότι ο κίνδυνος της επανόδου του κορωνοϊού στην Ελλάδα προβλέπεται για τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου και που πλέον σχηματίζεται φόβος στην κοινωνία ότι θα κλείσουν ξανά οι εκκλησίες και μπορεί να μην γιορτάσουμε ούτε το “Πάσχα του καλοκαιριού”.

    Το “κερασάκι” των “μουγκών” εορτασμών το δίνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, που αποκάλυψε πως στο «τραπέζι» βρίσκεται η απαγόρευση των πανηγυριών.
    Ο καθηγητής ανέφερε ότι «φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» αναφορικά με τις επιδημιολογικές καμπύλες.

    Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ: «Η ισχύς της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 6.6.2020 έως και 9.7.2020» (Β’ 2111), παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 21.8.2020».

    Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που παρατείνονται – και αφορούν εκκλησίες, λατρευτικούς χώρους, μοναστήρια και ησυχαστήρια- προβλέπουν τήρηση των αποστάσεων ένα άτομο ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα επιφανείας και σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100 άτομα.

    Η έκθεση του ΑΠΘ

     

    Το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, θα σημειωθεί έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα-Ζητά τεστ σε όλους τους τουρίστες και τήρηση των μέτρων προστασίας

    Νέα στοιχεία δημοσιοποίησε το ΑΠΘ, από τη μελέτη την οποία διεξήγαγε το EnvELab (σ.σ. το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ) για τη διασπορά του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προειδοποιώντας για επικείμενη έξαρση της πανδημίας.

    Πιο συγκεκριμένα το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και η ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ), σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Προηγμένων Σπουδών στην Παβία και την Πίζα της Ιταλίας, μελέτησαν τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα και αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του.

    Υπολογίστηκε ότι για να έχουμε τον αριθμό κρουσμάτων που έχουμε την τελευταία εβδομάδα, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 55 ασυμπτωματικούς φορείς που μπαίνουν στη χώρα (τουρίστες και γηγενείς που επιστρέφουν) την ημέρα. Αυτό οδηγεί σε αναζωπύρωση από το τέλος Ιούλη μέχρι το Δεκαπενταύγουστο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται παρότι «φαίνεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας και τη μεταβολή της υγρασίας κατά τη θερινή περίοδο, συντελούν στη μείωση της μεταδοτικότητας κατά την καλοκαιρινή περίοδο», τονίζεται στη μελέτη.

    Η εξέλιξη της μεταδοτικότητας του ιού στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την έλευση τουριστών

    1

    Από την ανάλυση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων και προβλέψεων, γίνεται προφανής η σημασία τόσο της τήρησης των βασικών μέτρων προστασίας, όσο και του ελέγχου των τουριστών που θα εισέρχονται στη χώρα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντική η συνέχιση των ελέγχων στον πληθυσμό, έτσι ώστε σε περίπτωση εντοπισμού τοπικών εστιών διάδοσης, να γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις άμεσου περιορισμού των επαφών, καθώς και ταχεία και σε βάθος ιχνηλάτιση των επαφών για αποφυγή περαιτέρω διάδοσης.

    Πάνε να απαγορεύσουν και τα πανηγύρια – Δείτε εδώ

    Τα συμπεράσματα δικά σας!

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Δεν μας χέζετε με την ψευδοθρισκεία, πανω απο ολα ο ανθρωπος και οχι ο θεός σας.
      Ταιζουμε 10.000 παπάδες και μετά λεμε δεν έχουμε να φάμε.

      1. Ροχιπνολ
        ————-
        Σα τρυπιο βρακι ειναι το σχολιο σου.
        Ε εδω εχουμε Ορθοδοξο Χριστιανισμο τι να κανουμε τωρα βρε Ουμανιστακο; Αφου δε γουσταρετε για δε φευγετε και ταλαιπωρουμαστε ολοι;
        Ταιζουμε 10000 παπαδες;; Τα λ@θρογuφτοειδη νηστευουν δλδ και η Βουλη κανει διαιτα

        1. Ο/Η δεν εχουμε μονο ορθοδοξο χριστιανισμο εδω ρε ταλιμπανακο λέει:

          Γιατι βρε γιδι θιχτικες εσυ; καλα λεει ολοι βριζετε τους Δ.Υ. αλλα το γεγονός ότι αυτοι μονο παιρνουν τους υψηλοτερους μισθους απ ολους στο δημοσιο χωρις να προσφερουν κατι κανετε ότι δεν το γνωρίζετε.

          1. Ροχιπνολ
            ————-
            Αυτο ειναι θεμα πολιτικο/κρατικο.Βαζει πρωτα τον ανθρωπο.
            Μπεεεεεεε

    2. Να κλείσουν όλες οι εκκλησίες καί να γίνουνε τζαμιά να ησυχάσουμε επιτέλους.καί να ασχοληθούμε με ποιό σοβαρά θέματα όπως:Λιάγκα,Μενεγάκη,Τούνη,βιτριόλι κ.α.

    3. Δηλαδή βάσει διαγράμματος, παραδέχονται δημόσια ότι όλο το χτικιό είναι εισαγόμενο.
      Γιατί δεν κάνουν πλήρεις ελέγχους στους τουρίστες και παλινοστούντες?
      Γιατί υπέκυψαν στην Fraport και δεν απαγόρεψαν τις διεθνείς πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια πλήν Αθήνας & Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα τι μας μπαίνει στην χώρα ? Το είχανε προτείνει στον Κούλη, αλλά η Fraport είναι υπερ άνω απ ότι φαίνεται…
      Για να κονομίσουν μερικοί θα πεθάνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Δεν σηκώνει η αγορά άλλο lockdown.
      Άμεσα ολικούς ελέγχους (όχι δειγματολειπτικούς) στους εισερχόμενους στην χώρα και υποχρεωτική διαμονή σε καραντίνα για 3 μέρες μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα. Μετά οι θετικοί ελεύθεροι και οι νοσούντες καραντίνα ή επιστροφή.

    4. Ναι ρε νεοΕλληνες περιμένετε τον Θεό να μας κανει τα δικα μας θεληματα, εμείς αραχτοι και καφεδακι, ΟΥΣΤ ειμαστε για αλλα 400 χρόνια οθωμανικό, άλλωστε το ζηταει και ο οργανισμός πολλων κουνιστων το δηλώνουν άλλωστε φανερα οτι θελουν μουσουλμανους στην Ελλάδα

    5. Ρε δεν πάτε όλοι σας στον αγύριστο … εδώ η Ελλάδα χάνεται κι εσείς ασχολείστε με έναν ιό γρίπης …
      Τί έχετε να πείτε, ρε μ@λ@κες, για τα στατιστικά στοιχεία πού έδωσε ο Π.Ο.Υ. :
      Αιτίες Θανάτου πρώτο τρίμηνο 2020 :
      Κορωνοϊός : 56.000
      Εποχική γρίπη : 120.000
      Φυματίωση : 350.000
      Aids : 431.000
      Ελονοσία : 120.000
      Ηπατίτιδα : 330.000
      Καρκίνος : 2.400.000
      Καρδιακές παθήσεις : 4.475.000
      Έλλειψη φαρμάκων : 900.000
      Έλλειψη νερού : 216.000
      Από πείνα : 2.275.000
      Νήπια κάτω των 5 ετών : 1.325.000
      Μητέρες στην γέννα : 70.000
      ——————
      άντε στο διάολο, ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, που μας δουλεύετε, για να περάσετε αθόρυβα και αδιαμαρτύρητα τα ανθελληνικά νομοσχέδιά σας …
      Πλανάσθε πλάνην οικτράν, αν πιστεύετε ότι θα μας μαντρώσετε πάλι …
      Τολμήστε το και θα δείτε πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος …
      Κάτι σύψες, κάτι μύξες, κάτι πόρδες, δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε, ΑΛΗΤΕΣ …

    6. Ξέρουμε τον σκοτεινό ρόλο Μητσοτάκη που απαγορευσε τονεορτασμο του Πάσχα και έδωσε κατόπιν συμφωνίας την Αγία Σοφία για τζαμί στον Τούρκο. Γιατί την Αγία Σοφία την έδωσε ο Μητσοτάκης, καρφωθηκαν μόνοι τους. Άδωνις, Δενδιας και αρκετά ανθελληνικά σκουλικια ακόμη από το πρωί έχουν πάρει σβάρνα τα ραδιόφωνα και λένε όλοι τα ίδια. Πως η Αγία σοφια δεν έχει σχέση με την Ελλάδα, ακούστε τους μ@υλους,και πως το θέμα είναι παγκόσμιο!! Έτσι λοιπόν θα πουν όπως είναι σίγουρο η ουνεσκο και η εε πως ναι, εντάξει καταδικάζουμε κτλ αλλά αντίποινα ή κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας δεν βάζουμε. Και θα πουν οι τσ@γλανοι μετά πως να βρε παιδιά, εμείς ζητήσαμε σκληρά μέτρα για την Τουρκία αλλά αφού η διεθνής κοινότητα (sic) είπε όχι δεν μπορούμε να κάνουμε μονομερώς κινήσεις. Εξαλου η Αγία σοφια είναι παγκόσμιο μνημείο και δεν έχει σχέση με τον Ελληνισμο και την ορθοδοξία όπως είπε ο βλακας ο καραφλος στον σκαι, άρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι!! Και μετά ερχεται η εισβολη και η σφαγή του λαού μας. Αλλά δυστυχώς Καστελόριζο Χίο ψαρά Σάμο έχουν….. μειωμένη επιρεια όπως θα πει ο Μητσοτάκης άρα τι θέλετε, να κάνουμε πόλεμο??? Ο Μητσοτάκης έδωσε την Αγία Σοφία στον ερντογαν, μην περιμένετε καμία αντίδραση και κανένα αντίποινο. Η Ελλάς βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό πολιτική κατοχή και πολιτική τυρρανια. Δεν είμαστε ελεύθεροι, είμαστε σκλάβοι.

    7. Η σήψη τους είναι προχωρημένη, και όλοι αυτοί είναι για τα…πανηγύρια!!!!!!!!!!!!!!!!

    8. Στέφανε μην προβληματίζεσαι.Η απάντηση του Θεού θα έρθει φίλε μου.Γονάτισε η Ελλάδα μπροστά σε Ιεχωβαδες σε Μασόνους σε Εβραίους σε ανυπότακτους σε απατεώνες σε κλέφτες και Αντίχριστους.Ομως μέσα στα 10.000.000 Ελλήνων υπάρχουν αυτοί Στέφανε που θα αφυπνιστουν με Θεϊκή εντολή και θα πάρουν την Πατρίδα πίσω με κάθε τίμημα..

      1. Να μας πειτε κυριε ποσα airbnb εχετε κτλ. Τα χετε λυσει ολα εσεις και περιμενετε την «θεικη εντολη». Μεχρι να ρθει η «θεικη εντολη» δεν πας να ταισεις κανεναν απορο που τους βρισκουν τεζα στα παγκακια? Σας σιχαθηκα γκιουρηδες. Οι πιο μισητη κωλοφαρα του πλανητη ειστε.

      2. Σιγα ρε ταλιμπαν μην σκισεις κανενα καλτσον,να μαθεις να ζεις με ανθρώπους που όχι μονο είναι ομόθρησκοι μας αλλα και με αλλους που πιστευουν κατι άλλο η δεν πιστευουν πουθενα,και από την στιγμη που δεν σε ενοχλεί κανενας να μην ενοχλεις και εσυ , και όχι να κανεις το λιονταρακι.

        1. Στο σπίτι σου, να ζήσεις με όποιον και όποιους γουστάρεις (αναφαίρετο δικαίωμά σου) …
          Στην Πατρίδα μου, που ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ σε όλους τους ΄Ελληνες, θα ζήσουν όσοι και όποιοι εγκρίνει και συναινεί η πλειονότητα του Λαού … ΔΕΝ θα ζήσει η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα που μαζέψατε εσείς οι “πονόψυχοι” της πλάκας από τις στέπες και τις ζούγκλες τριτοκοσμικών χωρών (με το αζημίωτο, βεβαίως – βεβαίως) …
          Κατάλαβες, ούγκανε ;
          Την Μ.Κ.Ο. σου και στη χώρα των απρόσκλητων “επισκεπτών”, ΤΩΡΑΑΑΑΑ … Ουδείς θα με υποχρεώσει να φιλοξενήσω στο σπίτι μου, με την βία, τον παράνομο εισβολέα, όπως, επίσης ουδείς θα υποχρεώσει στον Ελληνικό Λαό να φιλοξενήσει, με την βία, στην Πατρίδα του, τον κάθε “κατατρεγμένο” ληστή, βιαστή, δολοφόνο του πλανήτη … άντε, ΒΛΑΜΜΕΝΑ …

          1. Δεν νομίζω ο φίλος να αναφέρεται στους εισβολείς, προφανώς αναφέρεται σε Έλληνες που έχουν διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, π.χ. τους Έλληνες καθολικούς που υπάρχουν στη Σύρο.

      3. Μου αρέσει που 5 απο 5 ατομα στην οικογένεια και όλοι συνταξιούχοι επικαλούνται τον θεο και οι υπόλοιποι που πουλάνε την ψυχή τους για ενα πιάτο φαι σατανάδες.

        μάντεψε τι θα σας κάνουμε

    9. ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ;
      ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ…ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ…Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΙΕΡΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ “ΠΙΣΤΗ” ΠΟΛΥ…ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ….
      ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΗ; ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ.
      ΕΙΠΑΜΕ ΟΜΩΣ …ΑΛΗΘΙΝΗ, ΖΕΣΤΗ, ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ.

    Comments are closed.