“ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

    Κοινοποίηση:
    ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι περιμένει από τους νατοϊκούς συμμάχους της Τουρκίας να κατανοήσουν τις ευαισθησίες της σε θέματα ασφαλείας και να την υποστηρίξουν.

    Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, επανέλαβε ότι η σουηδική και η φινλανδική αντιπροσωπεία δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να μεταβούν στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι η Σουηδία δεν θα πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να εγκρίνει την αίτησή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς να επιστρέψει τους «τρομοκράτες».

    «Δεν μπορούμε να πούμε ναι», επανέλαβε. «Να υποστηρίζεις την τρομοκρατία και να ζητάς την υποστήριξή μας είναι ασύμβατο», είπε ο Ερντογάν που κατηγορεί τις δύο χώρες ότι «δίνουν καταφύγιο σε μέλη του PKK», το οποίο η Αγκυρα, αλλά και οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

    « Η μόνη μας προσδοκία είναι το ΝΑΤΟ να επιδείξει καλή θέληση απέναντι στις νόμιμες προσπάθειες της Τουρκίας για την προστασία των συνόρων της», συνέχισε.

    Οι μαχητές του PKK είναι στην πλειονότητά τους εγκατεστημένοι στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, το Ιράκ, την Συρία και το Ιράν.

    «Κανείς από τους συμμάχους μας δεν σεβάστηκε ποτές τις ανησυχίες αυτές, δεν μιλάω για υποστήριξη», είπε.

    Ο Ερντογάν επέμεινε στα αιτήματα για την έκδοση των «τρομοκρατών» που έχουν βρει καταφύγιο στην Σουηδία, στα οποία η Στοκχόλμη δεν έχει απαντήσει ποτέ και υπενθύμισε ότι περί τις τριάντα αιτήσεις έκδοσης έχουν απορριφθεί.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Τον πήρε ο πόνος για την τρομοκρατία…Μυρίστηκε μπαξίσι και λουφέ και άρχισε ανατολίτικα παζάρια του 6ου αιώνα…

    2. Αντε παλι με την τρομοκρατια…
      Τι εγινε με τον γκιουλέν;
      Τον ξέχασες μογγολε;
      Ψαχνει κουκούτσια στον ταραμά ο ανεκδιήγητος

    3. ΟΠΩΣ ΤΟΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΤΟ ΓΑΛΛΑΚΙ …ΟΛΟΙ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ …ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ SHCWAB ….ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ 500 ΕΚΑΥΟΜΜΥΡΙΑ ΛΕΕΙ ΕΥΚΟΛΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΣΙΠΙΑ….ΑΠΛΑ

    4. μια έτσι μια γιουβέτσι είναι αν του δώσουν τα αμερικανάκια αυτό που θέλει θα στηθεί στα τέσσερα για να μπούν στο NATO

    5. Η Φινλανδία μπήκε σε μεγάλο μπελά χωρίς λόγο.

    Comments are closed.