ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ “ΚΟΒΕΙ” ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΙΚ-ΝΙΚ” ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ! ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!

    Κοινοποίηση:
    ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΠΛΙΤ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

    Κι όμως! Πήρε το “πράσινο φως” από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόταση του ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, εισηγητή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό του 2021 με την οποία ζητούσε να σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς την Τουρκία!

    Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής πρότεινε τα ευρωπαϊκά κονδύλια να διατίθενται μόνο σε μη κρατικούς φορείς, όπως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της χώρας, και όχι στην Τουρκική κυβέρνηση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, την περίοδο 2014 – 2018 η Τουρκία είχε λάβει συνολικά περίπου 3,6 δις, το 2019 τα χρήματα αυτά μειώθηκαν σημαντικά, ενώ το 2020 περιορίστηκαν μόλις στα 160 εκατομμύρια, ποσό που ισχύει και για το 2021.

    Η ρήτρα που εισήγαγε ο κ. Ανδρουλάκης προβλέπει για πρώτη φορά, τα χρήματα αυτά να μην μπορούν να χρησιμοποιούνται από την Τουρκική κυβέρνηση, καθώς το 2019 είχαν χρησιμοποιηθεί και για την αγορά σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής, κάτι που πλέον δεν θα είναι δυνατό.

    Ετοιμάζουν την επετειακή φιέστα του Σουλτάνου 

    Εν τω μεταξύ, στα κατεχόμενα βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες στο Βαρώσι ενόψει της άφιξης του Τούρκου προέδρου σε λίγες ώρες.

    Ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου ανήγγειλε την άφιξή του στα κατεχόμενα μέσω Twitter αναρτώντας και φωτογραφίες για τις προετοιμασίες της επίσκεψης Ερντογάν ο οποίος θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 37η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

    Η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί ανέφερε ότι γίνεται μέχρι και δεντροφύτευση. Τα δέντρα και τα λουλούδια που έχουν φτάσει με φορτηγά από την Τουρκία και τοποθετούνται στο Βαρώσι, κοντά στις οδούς που είναι ανοικτές και το μέρος όπου θα γίνει το “πικ-νικ” του Σουλτάνου την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020.

    Ο Ερντογάν θα φθάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 11 το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

    Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιουκ, ενώ κατόπιν θα μεταβεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

    Λόγω των εορτασμών και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου την Κυριακή, θα κλείσουν ορισμένοι δρόμοι στην κατεχόμενη Λευκωσία από τις 09.30 το πρωί. Επίσης, το αεροδρόμιο των κατεχομένων θα εξυπηρετήσει μόνο το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, κατά την διάρκεια της άφιξης και της αναχώρησής του και ουδεμία άλλη πτήση.

    Αυστηρό μήνυμα από την Αθήνα 

    Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια έστειλε η Ελλάδα. «Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο. Την καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και αναμένουμε να συζητηθεί ενδελεχώς στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο», τονίζει η Αθήνα.

    «Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, συνοδευόμενου από κυβερνητικό κλιμάκιο, στα κατεχόμενα Βαρώσια, ανήμερα της ”επετείου” της μονομερούς και παράνομης ανακήρυξης της τουρκοκυπριακής οντότητας στα κατεχόμενα, αποτελεί μια πρωτοφανή πρόκληση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

    «Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο. Την καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και αναμένουμε να συζητηθεί ενδελεχώς στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο», καταλήγει η ανακοίνωση.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    23 Σχόλια

    1. Φοβερό πατριώτες αυτοί που ψήφισαν υπέρ του Ερντογάν. Αυτοί που δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση για την Αρμενία .Καλά σας λένε για τον Λαγό και τον Φράγκο. Για αυτούς που αντέδρασαν πραγματικά ούτε μια λέξη

    2. Εδώ γελάμε . Άλλος πολεμάει για τα δίκια της Ελλάδας όπως ο Λαγός και κάνουμε ήρωα τους φιλότουρκος. Καταλάβαμε πολλά

    3. Θα συμφωνήσω με κάποιους αναγνώστες που μας θυμίσαν ότι ο κύριος Ανδρουλάκης είναι αυτός που ψήφισε υπέρ της χρηματοδότησης του Ερντογάν το καλοκαίρι. Οπότε τους κύριους Φράγκο και Λαγό τους μόνους που αντέδρασαν. Έχουμε τον Ιωάννη Λαγο να πολεμάει τους Τούρκους να σκίζει την τουρκική σημαία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και από την άλλη να τον απειλούν οι Τούρκοι δια μέσου του υπουργού εξωτερικών τους και χιλιάδες μυνήματα από τους γκρίζους λύκους.
      Έχουμε τον Ιωάννη Λαγο να θέλει να πάει εθελοντής στο Αρτσάχ στο πλευρό των Αρμενίων αδερφών μας . Έχουμε τον Ιωάννη Λαγο να πηγαίνει στον Έβρο και να είναι μαζί με τους συνοριοφύλακες. έχουμε τον Ιωάννη Λαγο να κάνει ερωτήσεις και ζητά άσυλο για τους πρόσφυγες Αρμένιους αδερφού. Από την άλλοι έχουμε .Όλους τους ραγιάδες ευρωβουλευτές που βγάλανε ψήφισμα καταδίκης του Λαγού για το σχίσιμο της τουρκικής σημαίας όπως έβγαλε και το υπουργείο εξωτερικών του Ελλαδισταν.
      Το μόνο που έκανε ο Ανδρουλάκης είναι να στείλει τα χαρτία για να άρουν την ασυλία του Λαγού.Δηλαδη του μόνου Ευρωβουλευτή που μάχεται για Ελλάδα. Όχι κύριοι το παραμύθι τέρμα . Αιδώς.

    4. Είναι ντροπή να προβάλλετε μια όψιμη κυβίστηση από έναν που έχει δια της ψήφου του στηρίξει κάθε απόφαση υπέρ των Τουρκομογγόλων και να αποσιωπάτε τον συνεχή και αδιάκοπο αγώνα του Γ.Λαγού. Έναν αγώνα που ελοχεύει και σοβαρούς κινδύνους για τον ίδιο. Για τον Γ.Λαγό που δεν δίστασε όχι μόνο να σκίσει το τούρκικο κουρέλι μέσα στην ευρωβουλή αλλά να πάρει και μέρος στην άμυνα των συνόρων στον Έβρο. Τον Γ.Λαγό που όχι μόνο παίρνει θέση εμπράκτως και με ερωτήσεις, υπέρ των Αρμενίων αδελφών μας αλλά δηλώνει και εθελοντής στον στρατό των Αρμενίων για να πολεμήσει στο πλευρό τους. Και άλλα πολλά που γνωρίζετε βεβαίως πολύ καλά αλλά τα αποκρύπτετε δημιουργώντας ερωτηματικά… Αλλά εδώ αποκρύψατε ότι η ΕΛΑΣΥΝ με τον Γ.Λαγό ήταν το μοναδικό κόμμα που καταδίκασε αμέσως και απερίφραστα την απόπειρα δολοφονίας σας. Δική σας η εφημερίδα αλλά δικό μας το δικαίωμα για να σας κρίνουμε.

    5. Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος διαδίδει ότι εμποδίζει ο Ανδρουλάκης την Χρηματοδότηση των Τούρκων!! ΜΟΝΟ Ο ΙΩΆΝΝΗΣ ΛΑΓΌΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΣ ψήφισαν κατά της χρηματοδότησης ενώ όλοι οι άλλοι Ευρωβουλευτές έχουν υπογράψει τα πάντα υπέρ των τούρκων.έλεος.Αύριο πάει ο Ερντογάν στα κατεχόμενα,δεν μιλάει κανείς και ο “πατριώτης” λέει για τον Ανδρουλάκη. Επαναλαμβάνω,ο Ανδρουλάκης και οι υπόλοιποι ευδωβουλευτες έχουν ψηφίσει 4 φορες υπέρ των τούρκων.ΑΗΔΙΑ για όλους

      1. Έτσι ακριβώς! Είναι πασίγνωστο αυτό, ότι μόνο Λαγός και Φράγκος ψήφισαν ΚΑΤΑ της χρηματοδότησης της Τουρκίας!
        Τί διαστρέβλωση είναι αυτή;

    6. Όλα έτοιμα για να χαρεί το Πίκνικ του, της πουτάνας ο γιός. Θα του σταθεί του σκατόμουτρου, θα πεθάνει και βάζω στοίχημα.

    7. Αυτός ψήφισε υπέρ του Ερντογάν τότε τώρα τα γυρνά;;. Μόνο ο Φράγκος και ο Λαγός δεν ψηφισαν

    8. Ιωάννης Λαγός ο μόνος Έλληνας Ευρωβουλευτής
      που έσκισε τη τουρκική σημαία .
      Ο μόνος που μίλησε για τη Αρμενία και τον φασίστα Ερντογάν.
      Που κρυβόταν αυτός ο Ανδρουλάκης του κιναλ; Θα σας πω εγώ την ημέρα που ο Ερντογάν θα έκανε τζαμί την Αγία Σοφία Παρασκευή ήταν ψήφιζε υπέρ του Ερντογάν. Όχι αλλά ψέματα .Μόνο ένας αντιστάθηκε για την πατρίδα εκεί μέσα ο Ιωάννης Λαγός

    9. Ποιός ξεχασνε ότι το κιναλ ψήφισε υπέρ χρηματοδότησης Ερντογάν .Μόνο ο Λαγος και ο Φράγκος δεν ψήφισαν. Για να μην ξεχάσω ότι όλοι οι Ευρωβουλευτές “Έλληνες” βγάλανε ανακοίνωση κατά του Ιωάννη Λαγού που έσκισε ένα χαρτί με την τουρκική σημαία. Τόσο “πατριώτης” είναι.Οχι αγαπητοί κύριοι δεν ξεχνάμε .Τα πολιτικά ψευδή τερμα

    10. Την ημέρα που Ερντογάν έκανε τζαμί την Αγία Σοφία και ο τουρκικός στόλος ήταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα οι ” Έλληνες” ευρωβουλευτές ψήφιζαν υπέρ τις χρηματοδοτήση του Ερντογάν. Όλοι και της χρυσής αυγής . Φωτεινή εξαίρεση ήταν ο Ιωάννης Λαγός και ο ευρωβουλευτής της ελληνικής λύσης. Επίσης ο αγώνας του Ιωάννη Λαγού στο ευρωκοινοβούλιο για τα εθνικά θέματα ,την Αρμενία και τις διώξεις των χριστιανών σε όλο τον κόσμο
      Είναι συνεχείς. Απο την μια έχουμε έναν να πολεμά πραγματικά να κάνει αγώνα για Ελλάδα και από την άλλη να κάνουμε ” ήρωες” αυτούς που ψηφίζουν υπέρ Ερντογάν. Κοιμόμαστε όλοι κύριοι

    11. Μόνο ο Γ.Λαγός πολεμάει την τουρκία. Κανένας άλλος. Που τον θυμηθήκατε τον Ανδρουλάκη τον πουθενά; Πότε έχει ψηφίσει κατά της τουρκίας το λαμόγιο της φώφης και ο κολλητός του παπαντωνίου;

    12. Ο μόνος Ευρωβουλευτής που έκανε ερωτήσεις εναντίον του Ερντογάν. Όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ χρηματοδότησης του Ερντογάν πλην του Ιωάννη Λαγού και του Ευρωβουλευτή που ανήκει στον Βελόπουλο.Το να θυμούνται να το παίξουν πατριώτες κάποιοι αυτό πάει πολυ. Όχι να λέγεται η αλήθεια

    13. Ποιός τα κάνει; Ο Ιωάννης Λαγός που πρώτος κατέθεσε ερώτησεις εναντίων του Ερντογάν .

    14. Βρέθηκε Έλληνας ευρωβουλευτής, μπράβο. Ο Μητσοτάκης πρέπει να θύμωσε πολύ, το ίδιο και οι συριζαίοι.

    15. Ναι…
      Δηλ….η κονομα να συνεχιστει…..απο την πισω πορτα…
      ΜΚΟ..κλπ…
      Αθανατο Πατσοκ….
      Ετσι δε τους λεγανε οι πακιστανοι…?
      Ουστ…

    16. Κοιτάξτε τι παίζει με την χρηματοδότηση που θέλει η γερμανια να δίδεται στον φασίστα ερντογαν. Βγήκε ο ερντογαν και δήλωσε πως υπάρχουν 3εκ. ταχαμου μετανάστες στην Τουρκία. Μετά από λίγο βγαίνει η μερκελ και λέει, υπάρχουν 4εκ μετανάστες στην Τουρκία και πρέπει να δώσουμε λεφτά στον ερντογαν για να τους κρατήσει!!!! Ψέμματα. Έχει δει κάποιος κανέναν καταυλισμό όπου υπάρχουν οι 3 κατά ερντογαν 4 κατά μερκελ εκατομμύρια μεταναστών????? Που είναι αυτοί που οι καταυλισμοι, να μας δείξουν εικόνες. Τίποτα δεν υπάρχει. Τρανζιτ χώρα είναι η Τουρκία και κονομανε Γερμανοί και τουρκοι με το παράνομο λαθρεμπόριο ανθρώπων. Υπάρχουν καταγγελίες συρων πραγματικών προσφύγων που δεν τους αφήνουν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Λένε ψέμματα. Δεν υπάρχουν τόσοι μετανάστες στην Τουρκία εκτός από μερικές χιλιάδες στην Αδριανούπολη κυρίως που τους στέλνουν απευθείας Ελλάδα μέσω Γερμανών κατασκόπων που έχουν κατακλύσει τα νησιά μας και δυστυχώς ολόκληρος στρατός από δαύτους ασχολούνται μέσω διαδικτύου. Τα υποτιμιτικα σχόλια που βλέπετε εναντίον του λαού μας από αυτούς είναι. Τελος μετά από πίεση των Γερμανών η κομισιον έβγαλε ανακοίνωση πως ούτε λίγο ούτε πολύ η φροντεξ να διευκολύνει τους εισβολείς και όχι να τους απωθεί! Όπως και κατήγγειλαν την Ελλάδα γιατί, άκουσον άκουσον, εξοπλιζομαστε στρατιωτικά!!! Οι φίλοι σας οι γερμανοι, η διαχρονική καταστροφή της χώρας.

    17. Ρε δεν μας νοιάζει αν είναι Πασοκτζής, Δεξιός, αλεξόβιος, ξυπνήστε : έκοψε τα λεφτά από Τουρκία λέμε. Άντε πια…

    18. Μπράβο στην αρρενωπή προσωπικότητα του ΚΙΝ.ΑΛ. που τά ‘βαλε με τον αφέντη του και τα λεφτά δεν θα φιλτράρονται στα κυβερνητικά γρνάζια. Θα πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στις τσέπες του γερο-ξεκούτη και ίσως περισσέψει και κάτι για τα κουτάβια που τρέχουν ξοπίσω του. Είδε ο γύφτος την γενιά του ….

    19. Το ”κόβει” απο την κυβέρνηση και το δίνει στις ΜΚΟ, ”φοβερό”

      1. Πασοκτζης αριστερων καταβολων ψευτοδημοκρατης του ψευτοδημοκρατικου τοξου ειναι. Τι περιμενες;

      2. Ο Μητσοτάκης υπογράφει θετικά να δίνονται λεφτά στον ερντογαν για τους δήθεν εκατομμύρια μετανάστες που υπάρχουν στην Τουρκία, δίνει λεφτά σε μκο και δεν υποστηρίζει το αίτημα μακρόν για κατ αρχήν πάγωμα της ανανέωσης τελωνειακης ένωσης εε Τουρκίας. Έλα ρε φίλε με τη μαριονέτα του Βερολίνου τώρα, πλάκα μας κάνεις? Αυτός είναι Γερμανός καθαρός και μάλιστα της ακραίας πτερυγας. Δεν μιλάμε για έναν ορκισμένο στην γερμανική σημαία και στην εξυπηρέτηση με κάθε τρόπο των γερμανικών συμφερόντων. Ο τύπος είναι εθνικιστής Γερμανός.

    Comments are closed.