ΒΡΩΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ! ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ… “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ΤΟΥΣ! ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    Κοινοποίηση:
    filakio

    Ήρεμη και υπό έλεγχο παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, παρά τις τουρκικές πληροφορίες περί μεταφοράς λ@θραίων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

    Σύμφωνα με πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», η κατάσταση στα σημεία Πέπλο, Ύψαλα και Καστανιές τελεί υπό πλήρη έλεγχο, δίχως την παρουσία μεταναστών.

    Νωρίτερα, πληροφορίες από Μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στον Ερντογάν ανέφεραν ότι περίπου 6.000 άτομα έχουν μεταφερθεί από διάφορες περιοχές της Τουρκίας στην πόλη της Ανδριανούπολης.

    Όλα αυτά, σήμαναν συναγερμό στις ελληνικές αρχές, οι οποίες φοβήθηκαν ένα δεύτερο κύμα πίεσης προς τα ελληνικά σύνορα, ανάλογο μ’ αυτό του περασμένου Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

    Κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, για κάθε ενδεχόμενο, έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί, στρατιώτες και συνοριοφύλακες, καθώς και περίπου 300 στελέχη της Frontex.

    Ωστόσο, αυτή η εικόνα πρέπει να θέσει σε επιφυλακή το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η διαρροή περί νέας κρίσης στον Έβρο αποτελεί μέρος αντιπερισπασμού και η Τουρκία να προβεί σε κίνηση στο Αιγαίο.

    «Διαχειρίσιμη η κατάσταση»

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», έκανε λόγο για «αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ», η οποία όμως, «φαίνεται ότι είναι διαχειρίσιμη».

    «Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν τους αριθμούς 6.000 και παραπάνω, ότι μαζεύονται στα σύνορα» έσπευσε να προσθέσει.

    Ασκήσεις με πραγματικά πυρά

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης δύο στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

    Πρόκειται για γυμνάσια της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, καθώς και Μονάδων Πυροβολικού του Δ΄ Σώματος Στρατού.

    Επανάληψη της έντασης

    Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρωτοξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, όταν χιλιάδες λ@θραίοι και τούρκοι πράκτορες επιχείρησαν να διέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

    Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, αποτρέποντας μια ενδεχόμενη μαζική «εισβολή».

    Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, με τους μισθοφόρους του Ερντογάν να ανάβουν φωτιές και να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με δακρυγόνα, χημικά και προειδοποιητικές βολές.

    Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βοηθάει τους μετανάστες και τους εφοδιάζει με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Πρώτη φορά του ξανασυμβαίνει! Ο αντεθνικός λαγός (ντόρα) είχε “προφητεύσει” προ ημερών ότι ο ερντοάν θα προστρέξει στην Ευρώπη και εντελώς συμπτωματικά προχθές του απονεμήθηκε απ’ την ε.ε. bonus έξτρα 500 μυρίων για την καλή του διαγωγή. Ο τύπος πετάει από δω κι από ‘κει τυράκια και σπάει πλάκα με τους χάνους που τρέχουν. Έχει πίσω του σχεδιασμούς δεκαετιών κι απέναντι όχι γατάκια αλλά κοπρόγατα. Εμείς έχουμε σοβαρές προτεραιότητες, να ιδιωτικοποιήσουμε την κοινωφέλεια. Όλα είναι ύποπτα.

    2. Τι δουλεια ρε εχει η αστυνομια στα συνορα;
      Τα συνορα μιας χωρας τα φυλαει μονο ο στρατος.

    3. Ενω εμεις προετοιμαζομαστε για μπανια,αυτοι ετοιμαζονται να κονομησουν με τις αθροες λαθροελευσεις.
      Ο Σορος πληρωνει με το κεφαλι,ξερει πολυ καλα να μετραει, εχει τους ανθρωπους του παντου.

    4. Κλείστε τα σύνορα με την Τουρκία, ο κοροναϊός δίνει το δικαίωμα. Τα τουρκικά προϊόντα ας βρουν άλλους δρόμους για τις ευρωπαϊκές αγορές. Όσο για τους δικούς μας τουρίστες, ας ψωνίσουν στην Ελλάδα.

    5. οι Έλληνες όσο αι ένοπλοι δυνάμεις δεν ανατρέπουν την δημοκρατία.

      1. Με την χαρα θα μεινεις κοπανε,δικτακτοριες και χουντες τελος. Αμα γουστάρεις χουντες τραβα στην Τουρκια η στην Β. Κορεα βλακακο!!!

    6. Φαντασθητε τι εχει να γινει αν ενεργοποιησει ο Εντοργαν
      και τους λαθροεισβολεις ,που ηδη υπαρχουν εδω,
      οι οποιοι απο ευγνωμοσυνη θα υπακουσουν ,
      διοτι αυτος τους βοηθαει και τους προοθει προς την Ελλαδα.
      Τωρα βρισκομαστε σε εμπολεμη κατασταση με την Τουρκια
      και το πρωτο
      που πρεπει να γινει
      ειναι να απελασθουν
      ολοι οι λαθυοεισβολεις,λαθρομεταναστατες και οτιδηποτε ειναι
      διοτι ειναι ο δουρειος ιππος του Εμτοργαν εκ των εσω.
      Αν ομως τους βαζουμε σε πολυτελει ξενοδοχεια,κοντεινα ,τους εχουμε θρεφταρια
      εινα σαν να εχεις ενα πιθονα κατοικιδιο ζωο ,
      που το περιποιησε και το ταιζεις ,ξεροντας οτι αυτος θα ειναι και ο ψωνιας σου.
      Θα μου πητε αυτο ειναι οχι μονον δυσκολο ,αλλα και αδυνατον
      εφοσον η πολιτικοι εξουσια και οχι μονον θυσαυριζουν απ αυτους

      1. Μα φίλε μου….δες το και σαν λύση το να ξεσηκωθουν οι λαθρο μέσα εδώ….κοιμουνται τον ύπνο του δικαίου οι περισσότεροι….
        Αν δεν γίνει κάτι άσχημο δεν πρόκειται να αλλάξει και κάτι….και εννοώ απ την μεριά του λαού…
        Θα συμφωνήσω και με τον άλλο φίλο πως στον Εβρο πέρα από φύλαξη συνόρων το οποίο είναι το φυσιολογικό….δινεται και μια παράσταση για κομματικα συμφέροντα και μόνο….δημοτικοτητα…
        Αλλωστε και την προηγούμενη φορά με την προστασία και πανυγηρι των συνόρων μέσω των ΜΜΕ…….φτιαχτηκαν αλλά 26 hotspot αν θυμάμαι καλά….οποτε μιλάμε και για κάποιες συμφωνίες…

    7. Μην μασάτε είναι όλα ένα θέατρο που συμβαίνει σε περιορισμένη περιοχή των συνόρων του Έβρου και ανεβάζει την δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης να περιμένετε και κανένα μικρό, θερμό επεισόδιο ώστε να αρχίσουν οι διμερείς επαφές αποκλιμάκωσης της έντασης από Αύγουστο Σεπτέμβριο με πραγματικό σκοπό την συνδιαχείρηση του Αιγαίου.

    Comments are closed.