ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ, ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΝΕΡΑ” – ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    kairos_arnaoutoglou-768x471

    Προβλήματα σε περιοχές νοτιοδυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκάλεσε κατά την διάρκεια της νύκτας η έντονη βροχόπτωση.

    Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου του δήμου Κισσάμου και στην Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου του δήμου Καντάνου – Σελίνου κυρίως στην περιοχή του Βουτά.

    Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι και γεωργικές εκτάσεις, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό 4 κατοίκων σε χωριά της περιοχής.

    Επιπλέον πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα στον δρόμο από την Παλαιόχωρα προς Κουντούρα. Ζημιές σε επιχειρήσεις προκλήθηκαν ακόμα και στην περιοχή Έλος.

    Λόγω καταπτώσεων βράχων έχουν αποκλεισθεί οι οικισμοί Βουτά, Σαρακίνα και Σκλαβοπούλα.

    Με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Έλους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

    Πριν από μερικές μέρες, ο Σάκης Αρναούτογλου είχε μιλήσει για «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα». Ο καιρός των προηγούμενων ημερών ήταν άκρως βροχερός, αλλά φαίνεται πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.

    Νέα κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στο επίκεντρο θα βρεθεί η δυτική Ελλάδα.

    Με διπλή ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή κυρίως στη δυτική Ελλάδα καθώς, όπως αναφέρει, το “ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα” ή αλλιώς το “κόλλημα” του καιρού των τελευταίων ημερών θα συνεχίσει να δίνει “επικίνδυνα νερά“.

    Μάλιστα, σε χάρτη που έχει ανεβάσει, δείχνει σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Όσο πιο κοντά στο μωβ, τόσο πιο έντονα και μεγαλύτερης διάρκειας τα φαινόμενα. Σημειώνει δε ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες, με κάποια πρόσκαιρα διαλείμματα.

    Δείτε τον χάρτη

    καιρός Αρναούτογλου

    Εκτός όμως από τη βροχή, σημαντική θα είναι και η ενίσχυση των νοτιάδων κυρίως στα δυτικά όπου θα πνέουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα μέσα στην ημέρα ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

    Δείτε χάρτη με τις εντάσειςκαιρός Αρναούτογλου

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: