“ΒΟΜΒΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – “ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΛΟΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ” – ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ!

    Κοινοποίηση:
    thessaloniki

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μια… περίεργη και ανατρεπτική πρόταση για τη λειτουργία των καταστημάτων. Ζητάει να κλείνουν τα καταστήματα νωρίτερα προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι καταστηματάρχες το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση.

    Αυτό όμως, σημαίνει αυτόματα και απολύσεις, φτώχεια και φυσικά πτώση τζίρου!

    Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, λόγω και της απαίτησης της Κυβέρνησης για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες.

    Επισημαίνεται ότι ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των καταστημάτων, ήταν πρόταση που συζητήθηκε και με την Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο του Intergoup “Climate Change, Biodiversity and Sustainable Development κα Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Repower EU – Μια ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 86η Δ.Ε.Θ.

    Ως εκ τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το παρακάτω ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τη Δευτέρα  10 Οκτωβρίου 2022:

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

    ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

    ΔΕΥΤΕΡΑ 10:00 έως 16:00
    ΤΡΙΤΗ 10:00 έως 19:00
    ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 έως 16:00
    ΠΕΜΠΤΗ 10:00 έως 19:00
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 έως 19:00
    ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 έως 16:00
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Κούλα θα λέτε και θα κλαίτε. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη που ψηφίζετε μαζικά δεξιούς πισωγλέντηδες. Δε σας αρέσει ο φασισμός. Κάνει κακό. Απολαύστε το τώρα μέχρι μέσα όλο κι ασάλιωτο, κουφάλες.

    2. Μητσοβοθροπούστης για πάντα, γιατί έτσι σας αρέσει ριαγιαδόσκυλα… Με την αλμύρα!

    3. Οπως οι παραγωγοι στη χωρα μας αγροτες & κτηνοτροφοι εφτασαν στον πατο,χρεωκοπησαν και δεν τους εσωσε κανεις,ετσι και τωρα αλλος ενας κλαδος ριχνει αυλαια σιγα σιγα.μας εξοντωνουν εναν εναν.ευχομαι να εξοντωθουν απο Τον Θεο ολοι αυτοι που επιβουλευονται τον χαμο μας.

    4. Δηλαδη μια λαμπα led θα καψει ρευμα ;οι υγειονομικου ενδιαφεροντος επιχειρησεις με ψυγεια αλλωστε δεν κλεινουν σχεδον καθολου..

    5. Το πρόβλημα είναι ότι οι έμποροι είναι κοντόφθαλμοι. Η υλοποίηση αυτού του ωραρίου θα διογκώσει ακόμη περισσότερο το ηλεκτρονικό εμπόριο. Βρίσκεις σχεδόν τα πάντα στο διαδίκτυο και πολλές φορές πολύ πιο φθηνά στο εξωτερικό. Συνεπώς όταν αποφασίσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα δεν θα έχουν μείνει πελάτες, παρά μόνο ηλικιωμένοι που δεν προσαρμόστηκαν, οι οποίοι δεν ξοδεύουν έτσι κι αλλιώς.

    6. Οταν γλειφατε τον κοπριτη Ζορπιδη,που πολεμουσε και σαμποταριζε τα παντα για να βγει ο Κουλης,καλα ητανε;Παρτε να’χετε γιδια.Πληρωστε και την επιστρεπτεα,λιωστε και τον κωλο σας στον καναπε.

    7. Πως απο το να ανοιγουν και τις κυριακες τα εμπορικα καταστηματα πηγαμε να κλεινουν νωριτερα ενας κουλης ξερει

    8. ΓΛΥΚΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΑ LOCKDOWN ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ’ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ…

    9. Μαγαζιά τους είναι, ό,τι θέλουν θα κάνουν. Εσείς οι Δ.Υ. που γράφετε εδώ, δουλεύετε τα απογεύματα; Ή μήπως θα πάτε 9 το πρωί τον χειμώνα να πάρετε μπλούζα; Έχετε πληρώσει ποτέ ενοίκιο στους άεργους κληρονόμους για να δείτε την γλύκα..; Ρεύμα επαγγελματικής στέγης; Προκαταβολή φόρου; Και μην πεταχτεί κανείς να μου πει για ζάρα, μάρα κ.τ.λ.. Μιλάω για τους μικρούς εμπόρους, τους μικρούς βιοτέχνες και γενικά τους μικροεπιχειρηματίες. Δεν βγαίνει… άλλο η κατάσταση.

    10. Αυτό πρέπει να γίνει υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα, μικρά, μεγάλα, mall κ.λ.π.
      Τα μόνα που θα πληγούν είναι τα μεγάλα mall κ.λ.π. γιατί βασίζονται στο διευρυμένο ωράριο.
      Υπάρχει κανένας λόγος να μένουν ανοιχτά τα καταστήματα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ?
      Όποιος θέλει να ψωνίσει θα βρει χρόνο να πάει.
      Για θυμηθείτε και παλιά πριν 30-40 χρόνια πως γίνονταν τα ψώνια.
      Τότε δεν υπήρχαν ούτε ρεπό για το προσωπκό, τώρα όποιος θέλει να πάει για ψώνια μπορεί να πάει στο ρεπό του.
      Εννοείται δεν πρέπει να εξαιρεθεί κανένα κατάστημα, ούτε mall, ούτε των αλλοδαπών (κινέζικα, πακιστανικά κ.λ.π.)

    11. Γιατί δεν τα κλείνει εντελώς το συνδικάτο του εμπορικού συλλόγου;; Α ρε όρνια δούλεμα που τρώτε από τα καθίκια μέλη του συλλόγου σας…

    12. ΟΛΟΙ ΜΑΣΣΩΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ…… ΟΛΟΙ.
      Κ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΛΙ – ΜΠΟΛΙ…

    13. αντι να αντιδρασουν ολλοι αυτοι σιγονταρουν οτι λεει η κυβερνιση ε αυτο κανει μπαμ βγαζει ματι τι ρολο βαραν αυτοι οι σιλογοι οι εμπορικοι πιονακια των κυβερνοντων

    14. Εννοείται πως θα είχε επιπτώσεις στο εμπόριο και πάει αλυσίδα επηρεάζοντας αρνητικά τους εργαζόμενους μέχρι ανεργίας, άλλο που δεν θέλουν οι δυνάστες καταπίεση και φτώχεια

    15. Η μεσαία τάξη ψήφισε μονοκούκι Μητσοτάκη, αντί για άσπρες μέρες βιώνει την καταστροφή της. Η πράσινη ανάπτυξη είναι το εφεύρημα για την καταστροφή της, ο κ Μητσοτάκης εργάζεται για τις πολυεθνικές και τον μετάνθρωπο. Μισεί την πλέμπα, ενώ όσους διαφωνούν τους χαρακτηρίζει ψεκασμένους.

    16. Λιγνιτικά εργοστάσια υπάρχουν,πυρηνικά εργοστάσια υπάρχουν,άπειρες μορφές παραγωγής ενέργειας υπάρχουν, τα κλείνουν όλα για να έχουμε «ενεργειακή κρίση». Και μάλλον αναμένεται ο μεγαλοσωτήρας που θα τα «λύσει» όλα αυτά.

    17. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και τα μεγάλα εμπορικά τύπου Mall;; Καθότι αυτά έχουν δικά τους ωράρια. Εάν εφαρμοστεί αυτό το ωράριο τότε οι μικρομεσαίοι οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο. Όλος ο κόσμος θα πάει στις αλυσίδες. Ποιός ηλίθιος ή μάλλον ποιός πουλημένος το σκέφτηκε αυτό;;

    18. όλοι οι συνδικαλιστικοί σύλλογοι από πάντα και από ειδικά από την αρχή της ψευτοδημίας στηρίζουν κάθε δικτατορική αυθαιρεσία των ανθελληνικών κατοχικών κυβερνήσεων ενώ ταυτόχρονα ζητούν αντιστάθμισμα σε επιδόματα για να χάνουν την αυτονομία τους οι επιχειρήσεις, γνωστά νεομαρξιστικά κόλπα των μασόνων και των Μεγαλο-Επανεκκινητάκηδων

    19. Για να σας δώσω να καταλάβετε!! Εδώ η Θεσσαλονίκη ήταν το άντρο της Ελληνικής Βιοτεχνίας κλωστοϋφαντουργίας και μεταποίησης γενικά.
      Υπήρχαν πάρα πολλά μαγαζιά με εξαιρετικά ρούχα !!
      Ελληνικά!! Έκλεισαν όλα και στη θέση τους μπήκαν οι πολυεθνικές που πουλάνε άκομψα μιας κοψιας κουρέλια.
      Ελάχιστα από τα παλιά έμειναν!! Οπότε αυτό το μέτρο δε ξέρω κατά πόσο θα ωφελήσει τους μικροεπιχειρηματίες οι οποίοι ελάχιστοι απέμειναν πια ή τις πολυεθνικές και τους Κινέζους οι οποίοι αυτοί οι τελευταίοι παρομοίως φυτοζωουν.

    20. Εγώ πάντως το βρίσκω πολύ λογικό γιατί πριν τις 10π.μ. και μετά τις 19:00 μ.μ. δε πατάει κανένας.
      Κι ο ισχυρισμός ότι το προτείνουν αυτό λόγω ενεργειακής κρίσης πιστεύω ότι είναι απλά ένα πρόσχημα για μειώσουν τα λεφτά και το ωράριο στους υπαλλήλους τους

    Comments are closed.