ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! ΕΠΙΘΕΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ: “ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ”

    Κοινοποίηση:
    1

    Πριν ακόμα προλάβει να διακινηθεί στον τύπο η είδηση για τις συλλήψεις των υγειονομικών σε αναστολή που διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης ειρηνικά και για μόλις μισή ώρα έξω από την οικία του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ κύριος Γιαννάκος έσπευσε να δηλώσει την υποταγή του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και να καταδικάσει “πρωτοβουλίες που στοχοποιούν οικογένειες που δε φταίνε σε τίποτα και που συκοφαντούν(;!) 7000 υγειονομικούς συναδέλφους που αφορά το μέτρο των αναστολών”.

     

    Ενημερώνουμε τον κύριο πρόεδρο που παριστάνει τον ανήξερο ότι οι “πρωτοβουλίες” είναι αποτέλεσμα αποφάσεων στα πλαίσια τακτικών συνελεύσεων ενός συλλογικού οργάνου το οποίο εκπροσωπεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες 30 και πλέον νοσοκομεία και δομές υγείας της Αττικής και το ΕΚΑΒ Αθήνας, δηλαδή περίπου το ήμισυ των υγειονομικών του δημοσίου τομέα που τελούν σε αναστολή.

     

    Το γεγονός ότι έξω από σπίτια πολιτικών προσώπων συγκεντρώνονται μόνο μικρές ομάδες διαδηλωτών, δείχνει ακριβώς την πρόθεση των υγειονομικών να τονίσουν ότι πρόκειται για μια καθαρά συμβολική κίνηση ειρηνικού και όχι εκφοβιστικού χαρακτήρα, που σίγουρα δεν έχει σκοπό να στοχοποιήσει οικογένειες γαλαζοαίματων τις οποίες με τόση οδύνη υπερασπίζεται ο κύριος Γιαννάκος. Αντιθέτως η δράση αυτή που προς μεγάλη μας ικανοποίηση φαίνεται να ενοχλεί υπερβολικά το σύστημα, έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες ειρηνικές κινητοποιήσεις που έχουν κάνει τους τελευταίους δέκα και πλέον μήνες οι υγειονομικοί εν αναστολή.

     

    Η λέξη “συκοφαντία” που χρησιμοποιεί εξάλλου ο κύριος Γιαννάκος δεν είναι η κατάλληλη λέξη γι αυτό που προφανώς θέλει να εκφράσει.

    Συκοφαντούν, κύριε πρόεδρε, αυτοί που διασύρουν σκόπιμα τη φήμη του άλλου, διαδίδοντας εις βάρος του ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, αυτό δηλαδή που εσείς πράττετε όταν προσποιείστε ότι δεν γνωρίζετε ποιοι είμαστε, πόσους εκπροσωπούμε και τι υπερασπιζόμαστε.

     

    Το πιο ενδιαφέρον όμως από τις δηλώσεις του κυρίου Γιαννάκου είναι ότι εντάσσει εαυτόν στο υγειονομικό κίνημα το οποίο πριν από τη δυναμική, σχεδόν καθημερινή παρουσία των υγειονομικών εν αναστολή στους δρόμους της Αθήνας και πανελλαδικά, ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτο!

     

    Κύριε πρόεδρε

     

    Αν χρειαστούμε τροχονόμο διαδηλώσεων θα σας προτιμήσουμε. Σε θέματα περί θεμιτών και αθέμιτων τόπων συγκεντρώσεων συμφωνείτε εξάλλου με τον κύριο Πλεύρη τον οποίο επίσης τον  βολεύει πάρα πολύ το υπουργείο ως τόπος διαμαρτυρίας όπως δήλωσε- και μόνο επίσημη πρόσκληση που δεν μας απηύθυνε ο άνθρωπος…

     

    Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων- θέμα για το οποίο κανένας κοινοβουλευτικός πολιτικός φορέας, ούτε καν εν όψει εκλογών δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά καταδικαστικά, δεν θεωρούνε ότι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΕΔΗΝ εκπροσωπείται αποκλειστικά από τη γνώμη του κυρίου Γιαννάκου.

    Καλούμε λοιπόν όλες τις παρατάξεις και τα μέλη του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ να πάρουν  ξεκάθαρη θέση υπέρ των συλληφθέντων υγειονομικών συναδέλφων μεταξύ των οποίων, σημειωτέον, υπάρχει εκλεγμένο μέλος στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.

    Τουλάχιστον αυτός ο συνάδελφος που αναδείχθηκε μέσα από μία επίσημη εκλογική διαδικασία ως μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, προφανώς εκπροσωπεί κάποιους που σίγουρα τους εκφράζει η κίνησή του, κύριε πρόεδρε..

    Μετά τιμής

    Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας

    Δίκτυο υγειονομικών 30 νοσοκομείων/ δομών υγείας και ΕΚΑΒ Αθήνας

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Πρώτη φορά στην ζωή μου που θέλω να τους δω κρεμασμένους τους γλιτσιαρηδες.

    2. ΠΟΛΥ ΞΕΦΤΥΛΑΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ !!!!!!! Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑ- ΛΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΧΡΌΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΒΟΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!!!!!!! ΑΝ ΞΕΚΝΟΥΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!!!!! ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ

    3. άμα είσαι φιλιππινέζα του καθεστώτος να το κάνεις σωστά

    4. Αυτή η ρόμπα η ξεκουμπωτη ο Γιαννακος ενοχλήθηκε μήπως και χαλάσει η ατμόσφαιρα ευημερίας των πολιτικών, για τις οικογένειες των υγειονομικών που πεινούν τα παιδιά τους ούτε λέξη δεν είπε. , Κ@υφαλες ρε φίλε, τελειωμένες κ@υφαλες. Δήθεν συνάδερφος που πουλάει τους συναδέρφους τους και γλύφει την κυβέρνηση για μια θέση τεμπέλη συνδικαλιστή της π@υτσας. Πραγματικά εμετός ο τύπος, ο ορισμός του γλίτσα.

    Comments are closed.