ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΖΟΦΟ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ 8ΩΡΟ – ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ – ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

    Κοινοποίηση:
    ΑΝΕΡΓΕΙΑ

    Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται η ύφεση για το α΄ τρίμηνο του 2021, όπως παραδέχονται πλέον και στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τους περισσότερους είναι το πότε θα γίνει τελικά το άνοιγμα της αγοράς, όμως το μεγάλο θέμα είναι αυτό που έρχεται.
    Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν τεχνητά επί μήνες μόνο με το επίδομα των 534 ευρώ ανά μήνα και η ανεργία, τεχνητή (λόγω παύσης δραστηριοτήτων εξ αιτίας του κορωνοϊού) ή φυσική, λόγω κατάρρευσης της οικονομίας, αγγίζει το 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας.
    Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης έδειξε ανήσυχο για τις εξελίξεις σχετικά με την πτώση του ΑΕΠ, καθώς, όπως ανέφερε, τα αποτελέσματα του lockdown που ακολούθησε επιδρούν δυσμενώς ήδη στα έσοδα του Μαρτίου και θα συνεχίσουν με βεβαιότητα να έχουν αρνητική επίπτωση στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού στους επόμενους δύο μήνες.

    Ακόμη, το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι λόγω της εξέλιξης της πανδημίας και του συνεχιζόμενου lockdown αποστερούνται τρέχοντα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης (ΦΠΑ), αλλά και από τις πληρωμές φόρων, καθώς είτε έχουν δοθεί παρατάσεις για τους πληττόμενους και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν έγκαιρα λόγω αδυναμίας ή για άλλους λόγους.

    Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εντός Απριλίου καταργεί μια ιστορική κατάκτηση των εργαζομένων, την 8ωρη εργασία.

    Οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν στην εργασία τους (αν την βρουν ανοικτή και δεν έχει κλείσει μετά από έξι ή επτά μήνες lockdown), θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν εντεκάωρο, με τρεις ώρες άμισθης υπερωρίας!

    Το “σπάσιμο” του οκταώρου είναι βασική επιδίωξη του ΣΕΒ και πάγια θέση του από το 2010, ωστόσο οι “ευέλικτες” υπερωρίες που δεν θα επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις (!) είναι ένα μέτρο που περιλαμβάνεται στο “σχέδιο Πισσαρίδη”.

    Με άλλα λόγια ο υπουργός Εργασίας θεσμοθετεί μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου όλες τις ανατροπές που υπαγορεύει το “σχέδιο Πισσαρίδη” στην εργασία, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί με τη σειρά τους όλα τα αιτήματα του ΣΕΒ. Ακόμα και αυτά που δεν έγιναν δεκτά από την τρόικα την περίοδο 2010 – 2015.

    Αυτό θα συμβεί επειδή με βάση την απόφαση του Eurogroup, για να περάσει η Ελλάδα την δέκατη αξιολόγηση που θα γίνει το Μάιο.
    Οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές είναι η εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα για όλους (εφαρμόζεται από την 1η Μαρτίου για τις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου και για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά), η βελτίωση της  διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επενδύσεων, η επιτάχυνση της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και, βέβαια, η αναθεώρηση του εργατικού κώδικα.

    Από εκεί και πέρα, ο ετεροχρονισμός της είσπραξης των τελών κυκλοφορίας, το μικρό άνοιγμα της αγοράς μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι αναβολές πληρωμής δαπανών προσέδωσαν ένα προσωρινό «σωσίβιο» τον κρατικό προϋπολογισμού τον Φεβρουάριο, βελτιώνοντας κατά τι την εικόνα συνολικά για το πρώτο δίμηνο του έτους. Ωστόσο, τα δύσκολα είναι μπροστά, καθώς το lockdown που ακολούθησε και συνεχίζεται σημαίνει αφενός μειωμένα φορολογικά έσοδα αλλά και αυξημένες δαπάνες για τη χρηματοδότηση των όποιων μέτρων στήριξης.

    Αναφορικά με τα στοιχεία του προϋπολογισμού, καταγράφηκε πρωτογενές έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,7 δισ. ευρώ. Αυξημένα κατά 102 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού ήταν τα φορολογικά έσοδα, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 7,6 δισ. ευρώ. Ειδικά για τον μήνα Φεβρουάριο, τα φορολογικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 428 εκατ. ευρώ ή 12% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2021.

    Για να είναι έτοιμη όμως η αναθεώρηση του εργατικού κώδικα ως το Μάιο, πρέπει να έρθει και να ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στον Απρίλιο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά. Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, λένε οι δανειστές, το νέο της εργατικό κώδικα στη Βουλή.

    Οι διατάξεις που θα φέρουν αντιδράσεις

    Οι διατάξεις του νέου εργατικού κώδικα της ΝΔ που αναμένεται να προκαλέσουν τις εντονότερες αντιδράσεις είναι:

    Η ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και την αναγνώριση της  δυνατότητας στις επιχειρήσεις να διευθετούν το χρόνο εργασίας των εργαζομένων τους όπως αυτές θέλουν, βολεύονται και τις συμφέρει.

    Η βασική πρόβλεψη εδώ είναι ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν τους εργαζόμενούς τους έως και 10 ώρες ημερησίως χωρίς πρόσθετη ή υπερωριακή αμοιβή, εφόσον αντισταθμίζουν τις ώρες αυτές με αντίστοιχη μείωση ωρών εργασίας ή ρεπό ή μέρες άδειας εντός του ίδιου εξαμήνου.

    Η κατάργηση του ειδικού ανώτατου ορίου των 90 ωρών υπερωριακής απασχόλησης στη βιομηχανία και τη βιοτεχνία και η εξίσωσή του με το όριο των 120 ωρών που ισχύει στους άλλους κλάδους της οικονομίας, που θα φέρει τη μείωση του κόστους των υπερωριών στις βιομηχανίες.

    Η διεύρυνση της εργασίας τις Κυριακές,  με την προσθήκη νέων επιχειρήσεων  στη λίστα αυτών που επιτρέπεται να λειτουργούν τις Κυριακές.

    Αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και τις απεργίες, με την εισαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη αποφάσεων για απεργίες και την θέσπιση υποχρέωσης για προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες που θα αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 40% του συνολικού.

    Εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τον νέο κατώτατο μισθό υπαλλήλων και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών, λαμβάνοντας υπόψη το Πόρισμα Διαβούλευσης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Όλα πάνε μια χαρά.
      Τα κομούνια κ οι ζαίοι φυλακή και όλα καλά θα πάνε.

    2. Η Ελλάδα με τη ΝΔ θα απογειωθεί.
      Η μιζέρια σας δεν μας αγγίζει.

    3. Ο χτζηδακης ουτε εκλεγμενος βολευτης δεν ειναι , και τον εχει βαλει εκει να καταργησει το οκταωρο;! απο που κ ως που; οτι μεγαλο κακο εχει γινει απο πισω αυτος ειναι,

    4. Επταήμερη εργασία και ελαστικότερες συμβάσεις δεν έλεγε 3-4 μήνες πριν τον βγάλουν ένα 20% λαμόγια ελιτιστές;;;;
      Αυτά δεν έλεγε;;;;
      Για ψυκτικούς από Περιστέρι και δεν είμαστε όλοι ίσοι δεν έλεγε ο κύριος (αυτός πρέπει να σπουδάσει όχι το παιδί σας, φεουδαρχία όχι μαλακίες);;;;
      Πριν τις εκλογές αυτά….
      Και αυτό που κάνει με τηλεκπαίδευση, ένα παράδειγμα λέμε, θα πάει για ακύρωση της μονιμότητας στους δασκάλους και εκπαιδευτικούς, με δελτίο κυρίοι θα είστε και άμα. Αλλά είναι καλό το καθισιό τόσο καιρό άνευ απόδοσης για τους κυρίους και κυρίες. Μετά να δούμε τα δάκρυα, όταν τιναχθεί το πατάκι.

    5. Η ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΟΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΤΗΝ ΜΑΣΚΟΥΛΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΦΟΡΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ…ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ ΧΑΠΑΤΑ

      1. Η ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ. ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ. ΤΗΝ ΜΑΣΚΟΥΛΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΦΟΡΆΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ…ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ ΧΑΠΑΤΑ.
        Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, κρύβεται μεγάλο σχέδιο της ΝΤΠ.

    6. Θυμάμαι που είχε υποσχεθεί λίγο πριν βγει πρωθυπουργός ότι το Καλοκαίρι του 2020 θα έπαιρναν οι χαμηλομισθοι αύξηση στο μισθό τους…δηλαδή κανένα 50 ευρώ δηλαδή μιλάμε για 4 ευρώ το μηνα ξεφτίλα… 4 ευρώ το μήνα δηλαδή δύο πακέτα μακαρόνια και δύο σοκολάτες το μήνα … Το καλοκαίρι του 2020 πέρασε ήρθε ο Χειμώνας μπήκε η Άνοιξη ακόμα τίποτα…. Εν το μεταξυ έχουν επιχείρησης με άτομα της νέα δημοκρατίας αχυρανθρωπους σε εταιρείες καθαριότητας σεκιουριτη λογιστικά γραφεία Έσπα κλπ παίρνουν δημόσια έργα υπερτυμολογιμενα κλέβουν τους εργαζόμενους στα ένσημα στα νυχτερινά στις αργίες κ χρηματοδοτουν το κόμμα τους και τις επιχειρήσεις τους.Ολα σε άριστη συνεργασία με την δήθεν επιθεώρηση εργασίας,η δικαιοσύνη πάλι δεν βλέπει κοιτάει τον χαρταετο και πέφτουν οι μίζες… Το ηλεκτρονικό σύστημα εργανη όλο το καθυστερούν για να μην φενεται τι κλέβουν από την απληρωτη εργασία και όλα μια χαρα!!!

    7. Δεν μπορεί να βρεθεί ένας νέος Αντρέας?

      1. Η ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ. ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ. ΤΗΝ ΜΑΣΚΟΥΛΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΦΟΡΆΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ…ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ ΧΑΠΑΤΑ.
        Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, κρύβεται μεγάλο σχέδιο της ΝΤΠ.

    8. Θα ρθουν οι Αλβανοι να μας σκοτωσουν. Τι θα κανουμε? Τρεξετε χωριανοι στα βουνα να τρωμε χαρουπια και χαμομηλι να γλυτωσουμε

    9. Καλα να παθετε σας αξιζουν και χειροτερα …ειδικα μονο εσεις που ψηφισατε Ν.Δ το κομμα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ .

    10. ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!

    11. Στην Τουρκία δεν υπάρχει ούτε απαγόρευση εισόδου ούτε απαιτείται διαβατήριο υγείας κ.α. μπούρδες, για τους τουρίστες οπότε ας ξεχάσουμε και τον τουρισμό για φέτος. Αυτά συμβαίνουν όταν έχουμε έναν οβριό να μας κυβερνά.

    12. πως τσίμπησαν όλοι στην απάτη του κοροϊδοϊού και της ψευτοδημίας και πήγε η ΝΤΠ 50 χρόνια μπροστά σε 1 χρόνο, όλοι όσοι χτυπήθηκαν από την ψευτοδημία θα μπουν σε UBI (παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα) και θα βάλουν τσιπακι, θα κάνουν εμβόλια και γίνουν ζομπυ της ΝΤΠ κυριολεκτικά….

    13. Ζήτω το Μητσοκούραδο! Ζήτω το Μητσόχυμα! Ζήτω το Μητσομίασμα! Ζήτω ο Μητσοπαιδέρας!

    14. ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕΕΕ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ …
      ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ! ! !
      Ο πολιτικός απατεώνας της ψευτοδεξιάς και λοιποί νταραβεριτζήδες που έχουν απλώσει το χέρι τους για μεροκάματο, έχουν κάνει το ψέμα… επιστήμη και δεν θα σας πουν ποτέ από το ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (που έχει αναλάβει εργολαβικά την ύπνωση σας) πως «Η οικονομική καταστροφή και η μη Ελληνική παράγωγή, οφείλεται σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο των δανειστών σωτήρων μας, με σκοπό την εκμηδένιση της παραγωγής μας, ώστε με δανικά (χρήματα που μας έδιναν και μας δίνουν εκείνοι) να αγοράζουμε αυτά… ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΞΑΓΩΓΗ, δηλαδή σε απλά Ελληνικά, απλά ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ μέχρι την στιγμή του ξεσηκωμού» !
      Βέβαια Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΘΗΚΕ και ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ.
      Για αυτό καναπεδάτοι ΣΑΝΟΦΑΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ καλό κουράγιο και μην ξεχνάτε να πληρώνετε φόρους σας, για να καλοπερνούν όλοι όσοι προσκυνούν την Καγκελαρία, αφού δεν θέλετε να πάρτε το χαμπάρι… πως «Το σύστημά τους σάπισε ψυχορραγεί».
      Εμείς όμως συνεχίζουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδος.
      Αγώνας δύσκολος που θα έρθει μέσα από αίμα, πληγές, πίκρες, ανάσες δύσκολες και συνεχείς για εισπνοή οξυγόνου για να μην σκάσουμε από τη μπόχα, τη δυσωδία, την θηλειά που έβαλαν στο λαιμό του πολίτη.
      Να ξέρουν όμως για τα εθνικά εγκλήματα πάντα υπάρχει τιμωρία.
      β. τεζαρης
      ϶ϵλληνας όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

    15. Αποφυλακίστηκε το περασμένο Σάββατο και λίγες ώρες αργότερα έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας γιατί διέρρηξε και λεηλατησε αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας. Η απίστευτη ιστορία ενός 22χρονου Μαροκινού που το 2019 καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση για ληστείες όμως έναν χρόνο μετά αφέθη ελεύθερος και με τη βοήθεια ενός 30χρονου Αλγερινού ξαναρίχτηκε στην παρανομία.Γιατι ρε ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ πολιτικοι τους Λαθροβρωμιαρηδες που παρανομουν δεν τους απελαύνετε και τους αφηνετε ελευθερους να εγκληματουν σε βαρος συμπολιτων μας ?

      1. Θελει και ερωτημα???Για να μας αφανησουν μια και καλη οταν γινουναι πλειοψηφια………….

    16. Η Ελλαδα πισω στους Ελληνες ρε.Επανασταση να τους στειλουμε στον διαολο.Ενας ρε δεν εχει τα αρχιδια να αναλαβει.Ολοι μονο λογια ειναι για να πουλανε μουρη και φυλλαδες.Αϊ σιχτιρ ολοι

    17. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

      Έτσι είναι ρε Έλληνα τι νόμιζες ότι το ξεροκομματο (534 ευρό) που σου πετάνε θα το πάρεις έτσι; θα το δουλέψεις διπλα και τριδιπλα λεφτά τσάμπα στην Ελλάδα παιρνεις μόνο άμα είσαι λαθρο η βουλευτής

    18. Οι τιμες των ενοικιων ομως καλα κρατουν, οπως επισης και οι τιμες πωλησης.
      Το μεγαλο ξεπουλημα γινεται τωρα αυτη τη στιγμη που μιλαμε, ερχεται τσουναμι απο κινεζικες πολυεθνικες. Οι μεγαλουπολεις θα ειναι μη προσιτες σε πολυ ελαχιστα χρονια για εναν απλο εργαζομενο.

    19. Για αυτούς που είναι μακροχρόνια άνεργοι 2 και 3 χρονια (όχι επειδή δεν θέλουν να δουλέψουν) όλα είναι ίδια..

      1. Όποιος δέν θέλει νά δουλέψη δέν θεωρείται άνεργος, βρίσκεται εκτός εργατικού δυναμικού.

    20. Οσο υπάρχει αυτή η σθεναρή αντίσταση του ΚΚΕ στη βουλή,μην φοβάστε τίποτα 🙂

    21. Ψηφίσαμε τον Μητσοτάκη, και υπογράψαμε την καταστροφή μας.

    Comments are closed.