ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ! ΟΣΟΙ ΠΑΘΟΥΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

    Κοινοποίηση:
    εμβολιο

    Απόφαση για τις αποζημιώσεις που μπορεί να διεκδικήσουν όσοι παρουσιάσουν προβλήματα υγείας από παρενέργειες των εμβολίων, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Με αυτή ορίζεται, ότι ο πολίτης που έχει υποστεί βλάβη της υγείας του στο πλαίσιο εμβολιασμών, μπορεί να ζητήσει υλική και ηθική αποκατάσταση από το κράτος με βάση συγκεκριμένες συνταγματικές διατάξεις. Για να μπορεί ο πολίτης, όμως, να στραφεί κατά του κράτους ζητώντας αποζημίωση -υλική και ηθική- πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το Α Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του ΣτΕ, Μαρία Καραμανώφ.Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις, έτσι όπως προκύπτουν από το κείμενο της δικαστικής απόφασης (622 του 2021):

    • Η βλάβη της υγείας πρέπει να αποδεικνύεται, ότι οφείλεται στο εμβόλιο.
    • Ο εμβολιασμός οφείλει να είναι νόμιμος και να γίνεται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

    Αν με αυτές τις προϋποθέσεις ο πολίτης έχει υποστεί βλάβη στην υγεία του μπορεί να στραφεί κατά του κράτους, ζητώντας αποζημίωση με βάση τα άρθρα 4, 5 και 25 του συντάγματος αναλογικά και με όσα θεσπίζει και ο Αστικός Κώδικας (άρθρο 932).Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται επί λέξει:«Σε περίπτωση, που επέλθει ευθέως βλάβη της υγείας προσώπου συνεπεία της συνταγματικώς θεμιτής και νομίμου πραγματοποιήσεως εμβολιασμού (δηλαδή εμβολιασμού διενεργούμενου με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας συλλογικώς και ατομικώς και προβλεπόμενου από ειδική νομοθεσία, υιοθετούσα έγκυρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά, ιατρικά και επιδημιολογικά πορίσματα στον αντίστοιχο τομέα, με δυνατότητα εξαιρέσεως από αυτόν σε ειδικές ατομικές περιπτώσεις, για τις οποίες αυτός αντενδείκνυται), ήτοι βλάβη, μη οφειλομένη σε παρεμβαλλόμενη παράνομη πράξη ή παράλειψη (όπως πχ χορήγηση ελαττωματικού ή ακαταλλήλου σκευάσματος ή πλημμέλειες κατά την διενέργεια του εμβολιασμού), ανακύπτει ευθέως εκ του άρθρου 4 παρ. 5 σε συνδυασμό και με το άρθρο 25 παρ 4 του Συντάγματος ευθύνη του κράτους προς εύλογη αποκατάσταση της ζημίας του παθόντος, υπό την έννοια της αποκαταστάσεως τόσο της τυχόν υλικής όσον και, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 932 ΑΚ, της ηθικής βλάβης του».

    Η αιτιολόγηση της απόφασης

    Η απόφαση επί λέξει αναφέρει:«Τούτο δε, διότι, στις περιπτώσεις αυτές, η προκαλούμενη από την πραγματοποίηση του εμβολιασμού βλάβη συνιστά υπέρμετρη θυσία για τον παθόντα (βλάβη υγείας και προσβολή προσωπικότητος), χάριν του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου».

    Η υπόθεση που στάθηκε η αφορμή για να εκδοθεί η απόφαση για τις αποζημιώσεις όσων υφίστανται βλάβη στην υγεία τους από εμβολιασμούς, αφορούσε ένα κοριτσάκι, το οποίο μετά από τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο MMR ΙΙ (τριδύναμο εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς) παρουσίασε πανεγκεφαλίτιδα, σπανιότατη νόσο (1:1.000.000 δόσεων εμβολίου) ως ανεπιθύμητη παρενέργεια του εμβολίου αυτού.

    Η μητέρα του προσέφυγε στα δικαστήρια και ζήτησε αποζημίωση για υλική και ηθική βλάβη της κόρης της, η οποία όμως, δυστυχώς, πριν τα δικαστήρια τελειώσουν απεβίωσε.

    Το Διοικητικό Εφετείο κρίνοντας την υπόθεση δεν έλαβε υπόψη του όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και έτσι η απόφαση του (του Διοικητικού Εφετείου) αναιρέθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίθηκε δηλαδή εσφαλμένη.

    Έτσι θα κριθεί εκ νέου η υπόθεση  στο πλαίσιο που θέτει το Ανώτατο Δικαστήριο σε εφαρμογή συγκεκριμένων συνταγματικών διατάξεων πάνω στις οποίες θεμελιώνεται δικαίωμα αποζημίωσης – υλικής και ηθικής- για όσους υφίστανται βλάβες από εμβόλια.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    29 Σχόλια

    1. Δεν θα τολμαει γιατρος να πει οτι πεθανε απο το εμβολιο. ολοι θα γραφουν απο αλλους λογους…καρδια…καρκινο…κλπ. Γιωργαρος

    2. Πίσω από αυτόν το νόμο έρχεται τρέχοντας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

    3. Θέλουν να μας πεθάνουν…! Πάρτε το χαμπάρι.Ξεσηκωθειτε !!Οσοι κάνουν το εμβόλιο μετά από λίγες ώρες η μέρες πεθαίνουν….Θέλουν να αφανίσουν τον πληθυσμό.Στο βωμό του χρήματος και των φαρμακοβιομηχανιών.Τα μεγαλα κεφαλαια έχουν την κυριαρχία και μετρημένες οι πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο έχουν την δύναμη και την εξουσία ολόκληρου του πλανήτη.Η ανθρώπινη ζωή δεν γυρίζεται πίσω.Ειναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν θα μας το στερήσουν! Γιατί αυτό θέλουν! Προστατέψτε τους εαυτούς σας και τα παιδιά σας!Γιατί
      σε αυτή την ΖΩΗ έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε!

    4. Θέλουν να μας πεθάνουν…! Πάρτε το χαμπάρι.Ξεσηκωθειτε όσοι κάνουν το εμβόλιο μετά από λίγες ώρες η μέρες πεθαίνουν….Θέλουν να αφανίσουν τον πληθυσμό.Στο βωμό του χρήματος και των φαρμακοβιομηχανιών.Τα μεγαλα κεφαλαια έχουν την κυριαρχία και μετρημένες οι πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο έχουν την δύναμη και την εξουσία ολόκληρου του πλανήτη.Η ανθρώπινη ζωή δεν γυρίζεται πίσω.Ειναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν θα μας το στερήσουν! Γιατί έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε!

    5. και ποιος θα το αποδειξει ? η χαρτοριχτρες? αντε ρε γελοιοι …………κουβεντα να γινετε κοπροσκυλα

    6. Χαχαχα!! Λεφτά απο ελληνικό Δικαστήριο σε έλληνα πολίτη φορολογούμενο με ζημιωμένο το Κράτος ;;; Με κάνατε και γέλασα εδω στα κρύα …!!!

      1. ΠΕΝΗΝΤΑ; ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΑΔΕΡΦΕ, ΕΓΩ ΔΥΟ ΑΡΑΠΙΚΕΣ ΜΠΟΥΤΣΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ; ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΤΕ.

    7. αντε να το αποδειξεις… εναντια στις πολυεθνικες; Ρε μαλακες ειστε ή σας αρεσει να παιζετε το μαλακα;

    8. Του κωλου τα 9μερα θα πληρωσουν τα λαμογια

    9. Περιμένει κάποιος να πάρει λεφτά από το Ελληνικό Δημόσιο … Σε περίπτωση που πάθει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας από τον Covid-19 , ή περιμένει να τα πάρουν οι κληρονόμοι του σε περίπτωση που πεθάνει από αυτό το εμβόλιο ; Μάλλον άδικα θα περιμένει, επί χρόνια !!! Εδώ κάνουν τα πάντα για να μην πληρώσουν αναδρομικά, χρημάτων που παράνομα κρατήθηκαν, ή λένε ότι θα τα δώσουν σε μηνιαίες δόσεις σε 5 χρόνια κ.τ.λ , με την ελπίδα ότι κάποιοι θα πεθάνουν και θα γλιτώσουν τα € που πρέπει να επιστρέψουν ! Όλα αυτά ειπωνονται μόνο και μόνο για να πειστούν οι σκεπτικιστές να κάνουν κάποιο από τα πειραματικά εμβόλια για τον Covid-19 που έλαβαν έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης , αυτή είναι η αλήθεια !

    10. τωρα σωθηκες οσο δεινει το κρατος στους αναπιρους και κοβει οτι επιδομα διναν και τα δινουν στους λαθρο

    11. Yπέρμετρη θυσία χάριν του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου; Αυτή είναι η ασφάλεια των εμβολίων τους; Η υπέρμετρη θυσία;

    12. Αφού ήδη τους βλέπουμε πως τα ρίχνουν παντού εκτός από το εμβόλιο, και απαγορεύουν τις νεκροψίες, οι απατεώνες.

    13. Θα πληρώσει δηλαδή ο έλληνας τα σάπια εμβόλια των εβραίων;

    14. για βλαβη πραγματικη
      οχι με πονεσε το μπρατσακι η ειχα κοκκινιλα 2 μερες
      η επαθα εγκεφαλικο ενω ειχα παθει αλλα 2 3 ως τωρα…αλλα κατα τα αλλα ημουν υγιεστατος
      η απεβιωσε ετων 95 και φταιει το εμβολιο

      βεβαια θα πρεπε να γινεται το αναποδο με ραντισμενους ανεμβολιαστους που μετα απαιτουν νοσηλεια ε
      να αποζημιωνουν οι ιδιοι το κρατος με τη σειρα τους η τελοπαντων τα εξοδα νοσηλειας απο την τσεπουλα τους
      να τα λεμε ολα

      1. Αντε κανε το εμβολιο σου και μην παρεις αποζημιωση εσυ…….βασιλικοτερε του βασιλεως.εσυ εισαι ικανος αν παθεις κατι απο το εμβολιο,αντι να σε πληρωσει το κρατος,να βαλεις απο την τσεπη σου κιολας.ναι,ναι υπαρχουν τετοιοι αναμεσα μας,σαν κι εσενα.και πανω που πηγα να πιστεψω οτι δεν υπαρχουν εξωγηινοι.

      2. Και το κρατος να μου επιστρεψει της ασφαλιστικες μου εισφορες ολα τα χρονια!!!

    15. εκτός του ότι ποτέ δεν πρόκειται να “αποδειχθεί” ότι το έπαθες από το εμβόλιο, τι νόημα έχει η αποζημίωση όταν ο άλλος πεθάνει ή πάθει μόνιμες βλάβες, όπως και στις ΗΠΑ οι φαρμακευτικές πέτυχαν να φορτωθεί ο ίδιος ο φορολογούμενος την ζημιά των εταιρειών…..μια φορά ραγιάς πάντα ραγιάς…..

    16. 🤣🤣🤣🤣🤣Μόνο που ποτέ δεν θα επιβεβαιωσουν κάτι τέτοιο! Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει άλλωστε.

    17. με λιγα λογια ποτε και σε κανενα δεν θα αποδειχθει οτι φταιει το εμβολιακι αλλωστε συμβουλιο της προδωσιας ειναι βγαζει τις αποφασεις που θελει και που τους συμφερει το εχει αποδειξει και στο παρελθον δικαιοσυνη στα κατεργα τι κανουν οι προδωτες για να πεισουν τον κοσμακη ..ξυπνατε σκεφτειται μακρια…

    18. Αυτο θα ισχύσει κ για τα εμβολια του κορονοιου…? η γιαυτα θα βγαλουν καμια απαλλαγη.??? οι φαρμακευτικές εταιρείες εταιρείες δεν θα εχουν ευθύνες ? θα δίνουν κ αυτες αποζημίωση…μηπως ξερει καποιος υπουργος να μας πει…??? Γιωργαρος

    19. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
      ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ
      ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ Μ@ΛΑΚΙ@.
      ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ.

    20. ήξεις αφήξεις………… Και ποιος γιατρός τολμάει να αποφανθεί ότι η βλάβη είναι από το εμβόλιο ακόμη και αν είναι σίγουρος 100%;;;;;; Θα του κόψουν χέρια και πόδια την άλλη μέρα.

    21. Και ποια επιτροπή η Ποιος γιατρός θα έχει τα κότσια να πει ναι πέθανε ο τάδε από το εμβόλιο?

    Comments are closed.