ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΜΟΥΣΑΝΤΕΝΙΟ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ-ΜΑΜΟΥΘ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» – ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

    Κοινοποίηση:
    fatih-1

    Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι, λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Χθες ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου 320 δισ. κυβικών μέτρων στη Μαύρη Θάλασσα, στην οποία να θυμίσουμε έχει συμφέροντα η Ρωσία του Πούτιν.

    Μετά ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε στο κρατικό «TRT», ότι διαχείριση του κοιτάσματος -που εντοπίστηκε στην Μαύρη Θάλασσα-, θα ανατεθεί εξ ολοκλήρου στην κρατική εταιρεία πετρελαίων, προσθέτοντας ότι θα καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας σε φυσικό αέριο για επτά με οκτώ χρόνια. Η αξιοποίηση του αναμένεται να αρχίσει το 2023. Ο κ. Ντονμέζ πρόσθεσε ότι οι γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα θα συνεχιστούν σε μεγαλύτερο βάθος, με στόχο τον εντοπισμό πρόσθετου κοιτάσματος. Ο Πορθητής ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και βρήκε 320 δισ. κυβικά μέτρα.

    Δηλαδή μέσα σε μόλις ένα μήνα γεωτρήσεων η Τουρκία ανακάλυψε «θησαυρό». Και αφού τον ανακάλυψε και τον ανακοίνωσε χθες τι έγινε; Βγήκε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch και υποβάθμισε την Τουρκική οικονομία, βυθίζοντάς την με αρνητική προοπτική! Προφανώς κάτι ξέρουν που δεν γνωρίζουμε; Μήπως τελικά ο «σουλτάνος» περιφέρει δεξιά κι αριστερά τα γεωτρύπανα για λόγους εντυπωσιασμού και εσωτερικής κατανάλωσης; Διότι το να ξεγελάσεις το εσωτερικό σου ακροατήριο είναι σχετικά εύκολο, όχι όμως και τους οικονομικούς αναλυτές των οίκων αξιολόγησης.

    Μήπως τελικά απλά ο Ερντογάν κάνει πολιτική προπαγάνδας και προσπαθεί μέσα από κινήσεις εντυπωσιασμού να ξεγελάσει, να πιέσει και να καταφέρει να περάσει αυτά που θέλει; Διότι υπάρχει η βεβαιότητα σε κάποιους ότι η Τουρκία δεν μπορεί από μόνη της να κάνει γεωτρήσεις, ειδικά σε θαλάσσιο χώρο. Και αυτό διότι απαιτούνται τεράστιοι πόροι, που δεν διαθέτει, αλλά και τεχνογνωσία που επίσης δεν διαθέτει.

    Τον Δεκέμβριο του 2019 ο Βολφάνγκο Πίκολι, συμπρόεδρος της εταιρείας ανάλυσης πολιτικού ρίσκου Teneo, στο Λονδίνο σε συνέντευξή του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Είμαστε συνηθισμένοι στις προβοκατόρικες ενέργειες του Ερντογάν. Νομίζω ότι πρέπει να εφαρμοστεί μια “έκπτωση” σε αυτά που λέει» είπε, απαντώντας στην ερώτησή μας για το ενδεχόμενο αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην Ελλάδα, εξαιτίας των ενεργειών αυτών. «Η συμφωνία με τη Λιβύη είναι εντελώς γελοία, δεν στηρίζεται πουθενά και δεν είναι πιθανό να έχει οποιοδήποτε σημαντικό επακόλουθο. Η Τουρκία δεν έχει την ικανότητα να κάνει γεώτρηση μόνη της και κανένας διεθνής δανειστής δεν θα της δώσει μια δεκάρα για να το κάνει σε μια αμφισβητούμενη περιοχή. Στην πράξη, επομένως, η συμφωνία με τη Λιβύη δεν αλλάζει τίποτα. Είναι μια προβοκατόρικη δράση που βασίζεται σε αέρα κοπανιστό. Ποιος είναι ο κίνδυνος αν αυξηθεί η ένταση; Ισως υπονομευθεί η εμπιστοσύνη. Ο κύριος κίνδυνος για τον πρωθυπουργό εδώ είναι ότι εξελέγη για να φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και δεν πρέπει να αποσπασθεί από προβοκατόρικες ενέργειες».

    Καλοφάγωτα Ταγίπ…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Πρόκειται περί καλού κοιτάσματος. Αλλά οι μεγάλοι έχουν αποφασίσει να γονατίσουν την Τουρκία (όχι βέβαια για χάρη μας). Και αυτό θα γίνει οικονομικώς βέβαια όπως έγινε σε μας που βέβαια είμαστε νάνος πλουτοπαραγωγικά συγκριτικά με την Τουρκία.

    2. Ενώ εσύ;;;;; Μέγας πολεμιστής της κακίας και της βλακείας. Δεν θα απορήσω αν μάθω ότι είσαι και άεργος επιδοματούχος με λαφτά απ’ την φορολόγηση αυτών που κοροϊδεύεις.

    3. τον αντέχω άλλο τον πουσταρα, να γίνει επιτέλους πόλεμος να τελειώνουμε

    4. Π@υτσα κ ξύλο στον αρχιμογγολο κ το χαρέμι του…εδώ κ τώρα γιατί έτσι γουστάρουμε…………..

    5. Πράγματι ο τουρκομογγόλος πουλάει φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες.Τό γερμανικό Focus Online Σάββατο 22.8.2020.”Τό φυσικό αέριο βρίσκεται σέ 4000 χιλάδες βάθος.Η εξόρηξη από αυτό τό βάθος δέν είναι δυνατή.
      Οι Ρουμάνοι βρήκαν μερικά χιλιόμετρα μακριά από τήν τουρκικη εξόρηξη στό ίδιο βάθος 4000 χιλιάδων μέτρων
      αλλά δέν κάνουν εξόρηξη.Μετά τήν δήλωση τού Ερντογάν οτι τό ερευνητικό πλοίο Fatih (Κατακτητής) βρήκε 320
      δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έπεσε η τούρκικη λίρα.
      Γιάννης Λάκων

    6. Γεια σας πολεμιστές του πληκτρολογίου και του καναπέ! Λευτεριά στον Τρύφωνα τον Σαμαρά…..!

      1. Ενώ εσύ;;;;; Μέγας πολεμιστής της κακίας και της βλακείας. Δεν θα απορήσω αν μάθω ότι είσαι και άεργος επιδοματούχος με λαφτά απ’ την φορολόγηση αυτών που κοροϊδεύεις.

    7. ΟΣΟ Ο ΑΡΧΙΜΟΓΓΚΟΛΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΟΥΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΕΣ ΕΚΓΕΝΝΕΤΗΣ ΧΕΣΤΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    8. Αν είχε βρεί κοίτασμα η λούγκρα δεν θα ήταν η χαρτοπετσέτα του σήμερα 7,33.

    9. Ρε παιδια….δεν τον πιστευει κανεις πια…μονο οι αγραματοι μογγολοι! Ειναι δυνατον να βγαλει γκαζι το 2023? (Εαν πραγματι βρηκε)….αφου η γεοτριση κ εξοριξη χρειαζονται 7 με 10 χρονια…οι σωληνοσεις κτλ κτλ…ειναι μια δουλεια 20 χρονων αυτη! Προσπαθει να κρατηθει στην εξουσια πουλωντας φουμαρα…ευτυχως πλεον δεν τον πιστευει κανεις κ αυτο φανηκε χτες στο χρηματηστιριο…

    10. Με ένα γείτονα σαν τους μογγόλους που έχουν πλάτες και ολοένα τους κάνουν ισχυρότερους ,
      θα έπρεπε να ήμασταν εξοπλισμένοι σαν το Ισραήλ
      (και με πυρηνικά, γιατί είναι καλύτερη ακόμη και η αυτοκαταστροφή με τον εχθρό σου παρά η υποδούλωση ) .

      Γιατί δεν είμαστε ??

    11. αν ψάχνεις δανεικά ,διαδίδεις πωε έχεις βρεί θυσαυρό και θες βοήθεια να τον κουβαλήσεις …

    12. Προτού εισβάλει στο Ιράκ , στη Συρία, στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου, στη Λιβύη , στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα,
      Προτού κάνει βάσεις στην Αλμπανία, στη Λιβύη , στο Αζερμπαιτζάν,
      Προτού βεβηλώσει την Αγιά Σοφιά, την εκκλησία της Χώρας,
      Προτού χριστεί αρχηγός της Αδελφότητας.

      Από ποιους αλήτες-φίδια πήρε όπλα, στήριξη της λίρας και την άδεια ???

    13. όποτε δώστε το Αιγαίο αφού
      δεν μπορεί να βγάλει πετρέλαια.

    14. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΙΣ ΠΙΠΟΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΡΙΠ Ο ΑΡΧΙΔΙΠ… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ.. ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΩΡΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΑΣ.

      1. Ενω εσυ ο μορφωμενος που γραφεις κεφαλαια επειδη θελεις να αποσπασεις την προσοχη των γρεκυλων εισαι πολυ μορφωμενος?
        τρομοκρατης ,επαναστατης του πληκτρολογιου

        Μπατριωτης

        1. Έλα μωρή κι εσύ. Καλά τα λέει. ¨Αστονα να γελάσει το χειλάκι μας λίγο. ! Τα κεφαλαία είναι πατριωτικη οργη δεν το ξερες?

    Comments are closed.