ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ CANADAIR ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ! ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΟΛΑ;

    Κοινοποίηση:
    ΦΩΤΙΑ

    Η καθήλωση λόγω της υψηλής θερμοκρασίας αλλά και βλαβών των περισσοτέρων από 15 ( εννιά CL-215 και έξι CL-415) πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair συνέβαλε καθοριστικά στην επέκταση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βαρυμπόμπης –Θρακομακεδόνων το τελευταίο 24ωρο.
    Ελάχιστη ώρα, τα εν λόγω αεροσκάφη που μεταφέρουν από 4,5 έως 6,5 τόνους νερού συμμετείχαν στις προσπάθειες δασοπυρόσβεσης, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επέκταση του πύρινου μετώπου.

    Κι ετσι αδίκως «αναζητούντο» από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και πυρόπληκτους στις δημόσιες εκκλήσεις τους για από αέρος βοήθεια.

    Στην αεροπυρόσβεση συμμετείχαν ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων δυνάμεων, τα μικρά αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη (τράκτορες) που μεταφερουν όμως μόνο 2,5 τόνους νερού κι έχουν συμπληρωματικό ρόλο όπως και το ρωσικό μεγαθήριο Beriev Be-200 με διμελές πλήρωμα που είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα. Με αναφορές στελεχών της Κατεχάκη ότι γίνεται ολοένα και πιο αποτελεσματικό , ύστερα από την σταδιακή προσαρμογή των Ρώσων πιλότων στο ελληνικό «ανάγλυφο» αφού αρχικά έριχναν νερό από σχετικά μεγάλο ύψος.

    Επειδή λοιπόν η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης ξεκίνησε περίπου στις μία το μεσημέρι όταν η θερμοκρασία ήταν της τάξης του 42-44 βαθμών ήταν σχεδόν αδύνατη η απογείωση των περισσοτέρων από τα αεροσκάφη CL-215 που βρίσκονταν κυρίως σε περιφερειακά αεροδρόμια όπως της Ανδραβίδας κι αλλων.

    Πολλές φορές βάσεις των εν λόγω αεροσκαφών είναι τα αεροδρόμια σε Σκύρο και Πρέβεζα. Ακόμη είχαν παρουσιασθεί βλάβες σε τουλάχιστον τρία από τα CL-415 που είχαν επιχειρήσει στην Ρόδο και σ άλλες πυρκαγιές , ενώ ένα από αυτό που είχε σταλεί για να υποβοηθήσει την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Σαρδηνία είχε παρουσιάσει βλάβη αλλά τελικώς επέστρεψε στην χώρα μας.

    Ο βασικός σχεδιασμός των υπευθύνων της αεροπυρόσβεσης είναι σχεδόν όλα τα Canadair(παρ ότι είναι αεροσκάφη ηλικίας 50 ετών) είναι να βρίσκονται στον «αέρα» από το ξημέρωμα της Τετάρτης όταν κι οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και δεν εμποδίζουν την απογειωση των CL-215.

    Επιπλέον το βράδυ της Τρίτης είχε δοθεί εντολή για την επισκευή όλων των πυροσβεστικών αεροσκαφών που παρουσίαζαν βλάβες κι έλειψαν καθοριστικά από την προσπάθεια «συρρίκνωσης» της καταστροφής με την ελπίδα ότι τα Canadair μαζί με τον υπόλοιπο εναέριο στόλο θα προχωρήσουν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    35 Σχόλια

    1. Ο #ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ# ΓΕΛΟΥΣΕ ΣΑΝ… ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ… ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ… ΜΗ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ… ΓΡΑΦΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ….??

    2. ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ… ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ!!!!! ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?… ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ…1 ΔΙΣ 700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ KOULI BASTARDO… ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΕ Η ΣΑΤΑΝΟ FAMIGLIA… ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο… ΣΚΟΡΔΑΛΙΑΣ…ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ?… ΤΙΝΟΣ ΕΝΤΟΛΕΣ…. ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΛΙΨΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗ… ΚΑΙ ΤΟΤΕ… ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ…

    3. 1 ΔΙΣ 700 ΕΚΑΤΙΜΜΥΡΙΑ… ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ… ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ… ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΣΑΝ #ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ# ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

    4. να μας πει ο Δενδιας τα αεροπλανα είναι εδω?είχε στείλει κάπου?πχ Σικελία….

    5. Ο Μιζοτακης έδωσε εκατομμύρια, στην AEGEAN και στο αεροδρόμιο των Γερμανών σαν δώρο.

    6. Ο νέος Νέρωνας και η παρέα του μάλλον διασκεδάζουν με τις πυρκαγιές και κάνουν σχέδια για την επόμενη μέρα με τον φίλο τους τον απο Μυτιλήνη, άλλωστε τα εμβόλια να γίνονται και ας γίνει στάχτη όλη η Ελλάδα.

    7. ….ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ….ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!….ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ 200 ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΑ…ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΑΝΑΛΑ…ΤΑ ΛΑΘΡΟ…ΤΑ ΠΑΚΙΑ…ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΛΙ….ΚΛΠ…. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ…

    8. Συγγνώμη τα λεφτά μας που πάνε; Αφού μαζεύουν τόσα εκατομμύρια το μήνα δε μπορούν να έχουν αμυντικά συστήματα πυρκαγιών. Είμαστε σοβαροί σε αυτό το κωλοκρατος για μια φορά;

    9. Οι φωτια δεν σβηνεται θα καψει μεχρι τελους…οταν δεν θα εχει να καψει πλεον τιποτα τοτε θα την σβησουν… το θεμα ειναι να προλαβεις πριν μπει η φωτια εκει εχει ευθυνη η κυβερνηση και η πολιτικη προστασια.
      Οσο για το θεμα με την τουρκια βγηκε ο τσαβουσογλου και ειπε οτι ελλαδα πηρε πισω την βοηθεια που υποσχεθηκε οτι θα δωσει λογω του οτι υπαρχουν ενεργα μετωπα και εκει.

    10. Δεν γίνονται τυχαία αυτά. Δεν γίνεται να μην επισκευάζουν τα αεροπλάνα και οι ίδιοι να στέλνουν κινητές μονάδες για να σε εμβολιάσουν σπίτι σου! Και αν πάθει κάποιος κάτι, ούτε ασθενοφόρο θα υπάρχει ούτε κρεβάτι σε νοσοκομείο. Κλείσανε τόσες μικροεπιχειρήσεις και μικρομάγαζα λόγω κορονοιού και αυτοί νοιάζονται να στείλουν κινητές μονάδες για το μπόλι. Νοιαζόντουσαν να διώξουν τους 54 στην ΕΜΑΚ(που αρνήθηκαν το μιζοεμβόλιο) αντί να επισκευάσουν τα αεροπλάνα. Θα στέλνανε και στις πλαζ κινητές μονάδες που είπανε αλλά τους πήρανε στο δούλεμα και δεν το προχώρησαν. Δεν πρέπει απλά να φύγουν, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά ώστε οι επόμενοι να φοβούνται να προδώσουν τον λαό. Ας ελπίσουμε ο λαός να μαυρίσει όλους τους προδότες του ανθελληνικού τόξου κσι να ψηφίσει μόνο πατριωτικά κόμματα. Αν δεν υπάρξει πατριωτισμός, με προδότες πολιτικούς και τουρκοκάναλα, τελειώσαμε.

    11. ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΝΕΙ Ο ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ Κ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ…?
      ΑΦΟΥ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ….ΚΑΗΚΑΝ…………..

    12. Γιατί τα canadair είναι δεινόσαυροι ρε γατάκια. Είναι πολύ αργά και κουβαλάνε λιγότερο νερό και από τα ελικόπτερα Ericsson!!!!! Για ανεφοδιασμό θα πήγαιναν στη Λούτσα η’ στην Ελευσίνα….ενώ τα ελικόπτερα στον ίδιο χρόνο θα ρίξουν 20πλάσιες ποσότητες αφού παιρνουν από το φράγμα του Μαραθώνα!!!! Βάλτε το λίγο μυαλό σας να σκεφτεί….

      1. Δηλαδή αν υπήρχαν και τα καναντέρ μαζί με τα ελικόπτερα θες να μας πεις ότι το αποτέλεσμα θα ήταν και πάλι το ίδιο?

      2. Εσύ που βάζεις το μυαλό σου να σκεφτεί, δεν μας εξηγείς πως καήκανε όλα; Αφού τα ελικόπτερα ρίχνουν 20πλάσιες ποσότητες νερού; Σε λίγο θα μας πεις ότι όλα γίνανε καλά και οι άνθρωποι καταστραφήκανε. Πάψτε να τους δικαιολογείτε.

      3. Ναι συμφωνώ κ εγώ με τον Bundy. Καλύτερα με τα λάστιχα κήπου παρά με τα canadair.
        Επίσης πολύ καλή δουλειά κάνουν κ τα πλαστικά ποτιστήρια.

    13. ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    14. Μπορεί και να εστιλαν αεροπλάνα στην τουρκια για βοήθεια και δεν το λένε.

    15. Είναι μείγμα ολικής ανικανότητας καί σκοπιμότητας.Οί Μητσοτάκηδες καίνε εσκεμμένως τήν Ελλάδα γιά νά γεμίσουν τά βουνά μας καί τά νησιά μας μέ γερμανικές ανεμογεννήτριες πού τίς εξαγάγει ή γερμανική αιολική βιομηχανία στήν Ελλάδα,διότι δέν τίς θέλουν οί γερμανοί πολίτες επειδή καταστρέφουν καί παραμορφώνουν τά τοπία τους.Η αιολική βιομηχανία στήν Γερμανία έχει απόλυτη στασιμότητα.
      Γιάννης Λάκων

    16. ΕΧΕΙ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ!!! ΓΙ’ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ

    17. Αυτά συμβαινουν οταν η ανθελληνικη Κουλο-κυβερνηση ασχολειτε με το αν ειναι εμβολιασμενοι οι πυροσβεστες και διωχνει οσους δεν ειναι, κρεμαλα ανθελληνες!!!!

    18. Δεν είναι χαλασμένα, αλλά πρέπει να αποτελειώσει η πυρκαγιά τα φιλέτα που θέλουν να ξεπουλήσουν.

    19. Εκτελεση έξω απο τη βουλη με το λαο θεατές !Παραιτηθείτε άχρηστα κοπρόσκυλα μας καψατε κυριολεκτικα ! ΒΟΥΡΛΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΜΑΖΕΨΟΥ , ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

    20. Τα γκαντέμιασε η γκαντέμω.
      Ξου ξου ξου

    21. Εστειλε τα Canadair στη Τουρκια. Εδιωξε 54 μαχιμους της ΕΜΑΚ για να μην κολλησουν κορωνοιο οι φωτιες. Ενω καιγοταν η χωρα αυτος εκανε μπανακια με τον σωματοφυλακα γκομενο του. Δεν θελουμε να παει φυλακη. Θελουμε εκτελεση και μετα εκθεση της σωρους του για λαικο κατουρημα στο Συνταγμα.

      Πυροσβεστικα δεν μπορουσαν να περασουν κατω απο γεφυρες για να πανε στα μετωπα. Επρεπε να κανουν γυρα για να περασουν μεσα απο τα διοδια. Χειροτεροι απο την χειροτερη αφρικανικη χωρα. Η ατιμωρησια ειναι που μας εφερε μεχρι εδω. Εχουμε πρωθυπουργο παιδεραστη,ανθελληνα σατανιστη. Αν δεν τον σταματησουμε θα μας σκοτωσει ολους, αυτη ειναι η αποστολη του. Η αυτος και οι φιλεναδες του, η εμεις.

      1. Νεα Παιδεραστια,
        μού άρεσε η ιδεα σου, αλλά γιατι να τούς εκτελέσουμε και να τούς κατουραμε μετά νεκρούς; Ενας γρηγορος θάνατος δεν ειναι τιμωρια. Ρωτα όποιον Στρατηγό θέλεις γι’ αυτο. Τι θα έλεγες για καμία πιο gothik κατασταση; Να, κάτι σαν λιθοβολισμό…ή να τους ριξουμε σε μια αρενα να μάχονται με αιμοδυψη ζοα και εμείς οι Έλληνες να τούς παρακολουθούμε απο τις κερκιδες τρωγοντας πασατεμπο και τραγουδωντας και να κανουμε και χειρονομιες με το δακτυλο όπως εκαναν αυτοι οταν έριχναν τούς Χριστιανους στα θηρια.

    22. Καλοκαιρινούς μήνες όπου είναι σίγουρο ότι θα έχουμε καύσωνες και στέλνουν για επισκευή όλα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη καύσωνας με διάρκεια όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί και ανακοινωθεί? Ή είναι ηλίθιοι ή ήθελαν να τα κάψουν και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να σηκωθούν να φύγουν

    23. Αν δεν ηταν το Beriev η πυρκαγιά θα είχε κάψει σε διπλασια εκταση.

      1. αυτό ακριβώς & αντι να δίνει 20 εκατομμύρια ο π@υστροκούλης παλι και συν τα άλλα που έδωσε στα βοθροκάναλα θα μπορούσαμε να έχουμε αγοράσει εστω και 1 από τα να τρώμε τα ερπετά των καναλιών

    Comments are closed.