ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ! ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΑΒΟΗΘΗΤΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ΕΙΧΕ… ΣΧΟΛΑΣΕΙ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ

    Κοινοποίηση:
    RODOS-PISINA

    Η είδηση του θανάτου των δύο κοριτσιών σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο προκάλεσε σοκ και έβαλε σε σκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθούν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και όχι μόνο, ώστε να διασφαλίζονται οι τουρίστες και κατά συνέπεια η τουριστική βιομηχανία της χώρας.

    Οι δύο Γαλλιδούλες, που ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές με τη μικρότερη αδερφή τους, έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ωστόσο, εξίσου σοκαριστική είναι και η είδηση ότι στην πισίνα, τη στιγμή του τραγικού συμβάντος, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης, ως όφειλε να υπάρχει, διότι… είχε λήξει το ωράριό του και δεν είχε αναπληρωθεί το κενό του.

    Τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία, ηλικίας 16 και 19 ετών βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.

    Η ειρωνεία; Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ στο σημείο, το ένα από τα δύο κορίτσια ήταν ακόμα ζωντανό. Ωστόσο, τα πολύτιμα λεπτά που είχαν χαθεί, της κόστισαν τη ζωή της, καθώς οι προσπάθειες των διασωστών απέβησαν άκαρπες. Με άλλα λόγια, αν οι αρμόδιοι είχαν ακολουθήσει κατά γράμμα τον νόμο και τους κανονισμούς και στην πισίνα βρισκόταν κανονικά στο πόστο του ναυαγοσώστης, τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία θα ήταν ακόμα ζωντανές.

    Η δεύτερη κοπέλα ήταν ήδη στον πάτο της πισίνας. Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κοπέλες είχαν φάει προηγουμένως. Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν σημασία, αν υπήρχε ναυαγοσώστης και τις είχε τραβήξει εγκαίρως από το νερό.

    Για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ρόδου να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

    Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα της Ρόδου, ο οποίος θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

    Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Έχω γνωστή μου, εργαζόταν πέρυσι ώς ναυαγωσόστης σέ ακτή μέ μπλέ σημαία, από τίς 10-18, μέ τό ιλιγγιώδες ποσό τών 490 ευρώ, από 1 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. ..

    2. Και οι σχωρεμενες αφού δεν ήξεραν κολύμπι τί ήθελαν την πισίνα;

    3. Ένας μα ένας άνθρωπος δεν ήταν εκεί να βοηθήσει απογευματιατικα ……….

    4. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ? ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΠΙΣΙΝΕΣ? ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΕΠΙ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΗΣ ΕΠΙ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΝΚΑΘΕ ΤΣΟΜΠΑΝΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΕ ΣΤΟ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ.
      ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΕΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ.
      ΑΦΟΥΣΤΟ ΔΙΠΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΝΗΓΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΗ? ΕΔΩ ΕΧΩΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΑ,
      ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΝΧΕΙ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΣΤΙ ΙΚΑ ΚΛΠ.
      ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ? ΜΗ ΣΟΥ ΚΑΤΣΗ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ.
      Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ.
      ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.
      ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
      ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΡΜΗΡΗΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
      ΠΕΘΑΝΑΝ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΚΟΝΟΜΗΣΕΙ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΣ 600 ΕΥΡΩ.
      ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

        1. κ επειδη τα ειπε ολα? οι ” ελληνες” δε νομιζω να τον πολυακολουθουν.. οι πλειοψηφια φαινεται οτι ζει ζωη χαρισαμενη νομιζω. μονος του τα λεει κ τα ακους κ εσυ μαλλον.

    5. Η τσιγγουνια του ξενοδοχου να δωσει ενα επιπλεον μεροκαματο σε αναπληρωματικο ναυαγοσωστη εφερε αυτο το δυσαρεστο συμβαν.

    Comments are closed.