ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PFIZER ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ – ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ

    Κοινοποίηση:
    εμβολιο pfizer

    Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών αναμένει το 2021 η Pfizer Ελλάς λόγω των πωλήσεων του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.
    Η πρόβλεψη αυτή της διοίκησης της ελληνικής θυγατρικής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού έρχεται σε συνέχεια των καλών επιδόσεων της εταιρείας κατά το 2020, οπότε και εμφάνισε κύκλο εργασιών 216 εκατ. ευρώ έναντι 195 εκατ. ευρώ του 2019, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10%. Η επίδοση αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων στο τομέα των νοσοκομειακών, καρδιολογικών και ογκολογικών φαρμάκων.

    H εταιρεία εμφανίζει στον ισολογισμό της (για την περίοδο Δεκέμβριος 2019 – Νοέμβριος 2020) κέρδη προ φόρων 18,5 εκατ. ευρώ μειωμένα σε σχέση με τα 25,26 εκατ. ευρώ του 2019, λόγω της μεταβίβασης του κλάδου καθιερωμένων φαρμακευτικών στη συνδεδεμένη εταιρεία UPJOHN Ελλάς Φαρμακευτική ΕΠΕ, η οποία πουλήθηκε 13 εκατ. ευρώ.

    Τα καθαρά κέρδη είναι αυξημένα στα 15,193 εκατ. ευρώ από 13,873 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η καθαρή θέση της εταιρείας ανέρχεται σε 183 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένη σε σχέση με το 2019 κατά 5 εκατ. ευρώ λόγω της μείωσης κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχη επιστροφή μετρητών στους μετόχους και των κερδών μετά από φόρους της εξεταζόμενης χρήσης ύψους 15 εκατ. ευρώ.

    Τα εμβόλια

    Με στόχο να καλύψει την παγκόσμια ανάγκη για εμβόλια, κατάφερε να αναβαθμίσει σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα και σύμφωνα με τις προβλέψεις η Pfizer και η BioNTech θεωρούν ότι η παραγωγή μέχρι το τέλος του 2021 θα φτάσει τουλάχιστον τις 2,5 δισ. δόσεις του εμβολίου. Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Pfizer έχει ανταποκριθεί μέχρι τώρα σε όλες τις δεσμεύσεις της, όπως αναφέρει στην έκθεσή της, έχοντας παραδώσει 200 εκατ. δόσεις μέχρι αρχές Ιουνίου 2021.
    Πρόσφατα, η Pfizer και η BioNTech υπέγραψαν νέα συμφωνία με την ΕΕ για την προμήθεια 900 εκατ. δόσεων, με τη δυνατότητα για την ΕΕ να ζητήσει επιπλέον 900 εκατ. δόσεις, για την περίοδο 2021-2023.

    Η Pfizer έχει δεσμευθεί να συμβάλει στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας παγκοσμίως, ώστε να καταπολεμηθεί η πανδημία. Ειδικά στην Ελλάδα, βρέθηκε από την αρχή στο πλευρό των αρμόδιων αρχών αναλαμβάνοντας υποστηρικτικές δράσεις τόσο πριν την έλευση του εμβολίου, όσο και μετά την έναρξη των εμβολιασμών. Ιδιαίτερα εστίασε στα θέματα διασφάλισης της ποιότητας των εμβολίων, στο συντονισμό για την παραλαβή και την αποθήκευση των εμβολίων, στη διαρκή εκπαίδευση και την ενημέρωση των επιστημόνων και των επαγγελματιών υγείας στα εμβολιαστικά κέντρα κ.α..

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Για το 2021-2023 ε; Καλά το πάνε οι ΜΟΥΛΟΙ.

    2. Τις μίζες των πολιτικάντηδων άραγε θα τις μάθουμε ποτε;;;; Κομματάκι δύσκολο αυτό ε;;;;; Ρε όλα για το χρήμα λεμεεεεε.

    Comments are closed.