ΑΟΡΑΤΑ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ

    Κοινοποίηση:
    ΑΚΙΝΗΤΑ

    Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πούλησαν με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» οι κυβερνητικοί όπου ο κόσμος ψάχνει να βρει κατοικία με τους όρους που έχουν τεθεί αλλά δεν βρίσκει τίποτα. Μέχρι τώρα από όσους υπέβαλαν αιτήσεις (κοντά στις 13 χιλιάδες) μόνο το 10% βρήκε σπίτι και πήρε προέγκριση.

    Το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που επιδοτεί το επιτόκιο στεγαστικού δανείου σε νέους έως 39 ετών για την αγορά κατοικίας, βρέθηκε στην προμετωπίδα της κυβερνητικής στεγαστικής πολιτικής. Διαφημίστηκε-προωθήθηκε από τα αρμόδια υπουργεία και ως άκρως… ελκυστική προσφορά, προκάλεσε το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων.

    Έως τώρα, όμως, η πλειονότητα των αιτούντων «βρίσκει τοίχο», ενώπιον των σημαντικών αντικειμενικών δυσκολιών που φαίνεται πως υπάρχουν.

    Από τις περισσότερες από 13.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», μόλις οι 1.350, έλαβαν προέγκριση, καθώς βρήκαν ακίνητο που πληροί τις προϋποθέσεις και ταυτόχρονα καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες. Μόλις, δηλαδή, το 10% πέρασε τον πρώτο «σκόπελο», αυτό της εύρεσης ακινήτου, που αποδεικνύεται και ο πλέον δύσκολος να ξεπεραστεί για χιλιάδες αιτούντες.

    Το πρόγραμμα, ως γνωστόν αφορά ακίνητα αξίας έως 200.000 ευρώ, ηλικίας τουλάχιστον 15 ετών (δηλαδή έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2007)
    και επιφανείας έως 150 τ.μ. Η εύρεση του κατάλληλου ακινήτου αποδεικνύεται πως είναι αρκούντως δύσκολη κυρίως για τους εξής λόγους: πρώτον, διότι έχει συρρικνωθεί η δεξαμενή των εν λόγω παλαιών ακινήτων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να επιβαρυνθεί με τα κόστη ανακαίνισης, που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

    Δεύτερον, έχουν ήδη καταγραφεί κερδοσκοπικές τακτικές από ιδιοκτήτες που προχώρησαν σε μεγάλες ανατιμήσεις των ακινήτων τους, στο άκουσμα και μόνο της έναρξης του προγράμματος «Σπίτι μου».

    Επίσης, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς του Real Estate, που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη του προγράμματος, οι νέοι αιτούντες που ψάχνουν ακίνητο, έχουν να ανταγωνιστούν και τους ξένους αγοραστές, που επενδύουν στα ελληνικά ακίνητα για να αποκτήσουν τη Χρυσή Βίζα.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη για διπλασιασμό σε περίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

    Ρεπορταζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    Διαβάστε επίσης στην εφημερίδα για τις αυξήσεις στο νερό και άλλες οικονομικές ειδήσεις που ενδιαφέρουν την τσέπη μας

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. κάπως έτσι ήταν κ. με τα γανοδάνεια, διακοποδανεια του βρωμομπασοκ, τα ομόλογα δημ., το πλαστικό χρήμα επί σκατοψυχου οβριου αρονααβουρι, κάπως έτσι ΉΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΉΡΙΟ. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΤΟΝ ΜΑΦΙΟΖΟΣ, ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ, ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ, ΣΑΠΡΟΦΥΤΟ, ΧΑΖΑΡΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΦΟΔΕΥΜΑ, ΜΠΆΣΤΑΡΔΟ ΤΗΣ ΕΧΙΔΝΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΣΟΓΟΥ. ΘΑ ΣΑΣ ΦΆΝΕ ΤΟ ΜΕΔΟΎΛΙ ΜΕΤΆ

    2. Δηλαδή φταίει ο κούλης που οι άεργοι κληρονόμοι ακινητάκηδες/ενοικιατζήδες κλέβουν; Να λέγατε ότι οι κυβερνήσεις φταίνε που δεν νομοθετούν άλλο φορολογικό πλαίσιο ώστε να μην μπορούν να βαράνε χωρίς έλεος οι ανωτέρω κοπρίτες, όχι να λέτε ότι φταίει η -εκάστωτε- κυβέρνηση επειδή ο κάθε αλήτης ιδιώτης ζητάει ό,τι γουστάρει. Να είστε δίκαιοι κριτές.

      1. Ο/Η κράτος που δεν ελέγχει την παρανομία είναι μαφία και συμμορία λέει:

        είτε κούλης είτε αλεξούλης συριζουλης νδούλης, κκεδούλης, πασοκούλης, μαφιοζούλης, παιδόφιλος μαφιόζος, ταραλατάνοι “επιστημονες”-τσιορδαίοι και ΣΚΑΤΑΙΟΙ, εσείς…. τα ίδια και τα ίδια!
        Και στο τέλος, να μην προσβάλουμε και τους δολοφόνους κατσικοκλέφτες μητσοκακο- τραπεζο- δημοσιακηδες που τα μοιράζονται όλα μεταξύ τους;;;;;;

        ΡΕ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ! ! !

    3. Μην χρεωνεστε ….θα βρειτε τεραστιο μπελα σε λιγο καιρο.

      Οι απατεωνες θα σας τα παρουν σε μια νυχτα με το ετσι θελω

      ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ 1350 που εκαναν το τεραστιο λαθος .

      Στην Χαλκιδικη ο αλλος εχασε το σπιτι του απο εναν Σκοπιανο
      Στην Πελοποννησο για ενα πολυ μικρο ποσο.

      Φουκαρα Ελληνα νεε μην πεφτεις στην παγιδα τους.

    4. Αυτοί οι νέοι είναι Έλληνες ή και αλλογενείς;
      Οι κατοικίες οι μέχρι 2007 προέρχονται από πλειστηριασμούς;
      Γενικώς οι Έλληνες διαθέτουν ιδιόκτητα ακίνητα, 85% το 2010 τώρα έπεσε στο 73%.
      Αυτοί που δεν διαθέτουν ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προέρχονται από επαρχία, εκεί διαθέτουν.

    5. Πραγματικά μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα έτσι είναι όταν έχεις 20 ακίνητα και τα δίνεις Airbnb ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ κτλ,που θα βρεις σπίτι;;;; τα σπίτια ακόμα και τ 1980 40 ετών δλδ κ πάνω έχουν αυξήσει της τιμές 25-40% δλδ 85τ.μ θες (150.000€. Αττική) Η απόλυτη ξεφτίλα της αισχρόκερδιας. €ιπαμε στην €λλάδα της μαφίας, της απατεώνιας, εργολάβων εμπόρων πολιτικών τπτ δεν γίνεται σωστά, το ίδιο έγινε κ με τ πρόγραμμα επιδοτηση συσκευών.,η μια απάτη μετά την άλλη φτάσανε τ ψυγεία κ τα aircondition στα 600€ – 1000€ και τ ίδιο θα γίνει κ με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

    6. κι όμως οι ελληνες δανείζονται ακόμα απο την μαφία των τραπεζών-και δημοσιων. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

    7. Η κατάσταση στην Κέρκυρα έχει ξεφύγει εντελώς οι μόνιμοι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλειψουν την πόλη γιατί το airbnb είναι πλέον μάστιγα….δεν υπάρχει προστασία από το κράτος… σε άλλες χώρες Ισπανία, Πορτογαλία έχουν επιβάλει πλαφόν ανάλογα με τον αριθμό των κατοίκων….εδώ το χάος!!!Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον πολίτη παρά μόνο για το χρήμα!!!

    8. Οποιος παρει δανειο απο τους Απατεωνες – Μαφιοζους – Τοκογλυφους , να ξερει οτι θα εχει την τυχη των 700.000 δανειοληπτων . Εδω κ ξερεις κ εχεις δει . Ο Μητσοτακης σκεφτηκε , πως θα ελεγξουμε τους νεους ;;; Μα θα τους χρεωσουμε κ αυτους οποτε δεν θα αντιδραει πλεον κανεις !! 13.000 ΜΑΛΑΚΕΣ ηδη εχουν τρεξει κ 1350 εχουν ηδη πιαστει στην φακα … Το 24 που θα σου κοψει την επιδοτηση επιτοκιου μαλακα Ελληνα , τι θα κανεις ;;;; Αντε Γεια …

    9. Σας “βοηθάει” το κράτος ρε κορόϊδα για να πάνε όλα στις τράπεζες που δεν επενδύουν τίποτα στη Ελλάδα – αφού ελέγχονται μόνο απο το εξωτερικό και εκεί καταλήγουν όλα.
      ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΑ ΣΑΠΙΟΣΠΙΤΑ ΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝΕ ΣΤΑ ΚΑΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΟ-ΑΛΒΑΝΟ- ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
      Οσο τα παιδιά σας δεν τα έχουν σφάξει ακόμα, βάλτε τα να πάρουν δάνεια απο τα …λεφτα σας. Τα ” κρατικά” χρήματα εχουνε μαζευτεί με παρανομουμους φορους και εγκληματα λεηλασίας των οικογενειών σας.

    Comments are closed.