ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ. ΦΟΒΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΕΝΝΑ ΑΚΡΑΙΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ. ΤΙΓΚΑ ΟΙ ΜΕΘ, ΤΙΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΡΛΑΔΙΚΑ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

    Κοινοποίηση:
    psixo-exofillo

    Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    Οι σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των Ελλήνων απο την παρατεταμένη κρίση της πανδημίας, δεν μπορούν πλέον να κρύβονται κάτω απ’ το χαλί, αφού έφτασαν στο σημείο τα νοσοκομεία, να έχουν ελείψεις όχι μόνο κλινών ΜΕΘ για τη θεραπεία του covind 19, αλλά και κλινών για θραπεία απο σοβαρές ψυχικές νόσους, λόγω του φόβου που διατηρούν οι έγκλειστοι στα σπίτια τους πολίτες, ότι θ’ αρρωστήσουν και θα πεθάνουν αβοήθητοι.

    Οι προσφυγές χωρίς ιδιαίτερα βαριά συμπτώματα σε ψυχοθεραπευτές και ψυχιάτρους ιδιωτικού τομέα αλλά και στο δημόσιο, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς ο φόβος μην κολήσουν απο κάποιο γνωστό, ή απο κάποιο μέλος της οικογένειας τους που δεν έχει συμπτώματα, που είναι «ασυμπτωματικός», έχει μετατρέψει σε υποχόνδριους, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είτε πάσχουν απο κάποια άλλη οργανική ασθένεια, είτε φαντασιώνονται ότι πάσχουν κι όλ’ αυτά όπως μας αποκαλύπτει ο Ψυχίατρος κ. Δημήτρης Κουντούρης, γιγαντώνονται και ενισχύονται απο την τρομοκρατία που σπέρνει καθημερινά στο σαλόνι μας η τηλεόραση, προφανώς για «προμοτάρει» τη χρήση του επερχόμενου εμβολιασμού. Ενός εμβολιασμού που έχει διχάσει βαθειά την κοινωνία καθώς θα γίνει με εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί σωστά, έχει παρασκευαστεί κάτω απο συνθήκες πίεσης χρόνου και οι παρενέργεις που μπορεί να έχει, είναι απολύτως άγνωστες. Και αυτές τις παρενέργεις δεν μπορεί κανείς να μην τις πάρει κανείς στα σοβαρά, όταν ακόμη και η χρήση μιας αθώας ασπιρινούλας, έχει δεκάδες απο αυτές.

    Η χειρότερη των περιπτώσεων, είναι η προσφυγή στη χρήση ψυχοφαρμάκων, είτε έπειτα απο συνταγή γιατρού, είτε, πολύ χειρότερα, έπειτα απο «καθοδήγηση, ή συμβουλή κάποιου φίλου ή γνωστού, ο οποίος προτείνει και σε μας, τη χρήση των φαρμάκων που χρησιμοποιεί ο ίδιος και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μας τα … «χορηγεί» ο ίδιος απο τις δικές του συσκευασίες. Η πρακτική αυτή έχει αποδεδειγμέενα οδηγήσει και σε αυτοκτονίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το τμήμα Ψυχολογίας Δημόσιας Υγείας του  Εθνικού Σύστηματος Υγείας, έγινε σχετική έρευνα τον Απρίλιο του 2020 με ερωτήσεις σε περίπου 3.000 άτομα, με θέμα τις ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας και το φόβο του Κορωνοϊού. Στην έρευνα αυτή καταγράφηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, το77% παρουσίασε αρκετά σοβαρό άγχος, το 35,7% μεγάλο φόβο, ενώ το 22,8% ξεχώρισε επειδή κατέδειξε βαριά κατάθλιψη, ιδιαίτερα στις ηλικίες άνω των 60 ετών και πιο πολύ στις γυναίκες, οι οποίες φαίνεται ν’ ανησυχούν περισσότερο απ’ τους άνδρες, ενώ λιγότερο έντονη είναι η ανησυχία στους νέους που θεωρούν (αδικαιολόγητα, αφού ο μέσος όρος της ηλικίας των ασθενών έχει πέσει) τους εαυτούς τους άτρωτους στην ασθένεια.

    Η πρώτη ένδειξη, σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη, είναι ο πανικός και το ιδιαίτερα έντονο άγχος που στηρίζεται στο γεγονός, ότι το 80% των ασθενών του covid 19 είναι «ασυμπτωματικοί», δηλαδή δεν εμφανίζουν έντονα συμπτώματα ότι ασθενούν και πολύ πιθανόν να μην το γνωρίζουν ούτε καν οι ίδιοι, ούτε εμείς που μπορεί να βρισκόμαστε στο στενό περιβάλλον τους, είτε στην οικογένεια, είτε στην εργασία. Μάλιστα έχει ήδη εμπεδωθεί στο γενικό πληθισμό, ότι ο φονικός ιός, κολλάει παντού και πολύ εύκολα, άρα κάποια στιγμή θα τον κολήσουμε όλοι, είτε προφυλασσόμεθα είτε όχι. Άλλωστε για τον γενικό πληθισμό, η μόνη προφύλαξη είναι μια μάσκα στο πρόσωπο. Βλέπετε οι πολίτες φαίνεται να γνωρίζουν καλά, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να έχουν την ίδια μεταχείριση με τα «υψηλά πρόσωπα», που τους μεταφέρουν με τα ελικόπτερα και τους φέρνουν εξελιγμένα «ματζούνια – θεραπείες» απο το εξωτερικό.

    Ο βομβαρδισμός καθημερινώς απο υπερπληθώρα πληροφοριών, ιδιαίτερα μέσω της τηλεόρασης, των τηλεοπτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, με τα νοσοκομεία να έχουν γεμάτες τις ΜΕΘ και τους αρρώστους ν’ αργοπεθαίνουν στα ράντσα και οι τρομακτικές «αποκαλύψεις» και απόκοσμες εικόνες με ομαδικούς τάφους, ενισχύουν το άγχος, την ανασφάλεια και τον τρόμο.

    Η κοινωνική απομόνωση που επέβαλλαν ως λύση το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη, χειροτέρεψαν την κατασταση «ψυχολογικά ευαίσθητων» συνανθρώπων μας, που γεμίζουν τις κλίνες των ψυχιατρικών νοσοκομείων, λές και αυτά δεν αντιμετωπίζουν ήδη, χιλιάδες προβλήματα με ελλείψεις προσωπικού και διαλυμένες υποδομές. Βλέπετε, υπο κανονικές συνθήκες ακόμη και τα άτομα με σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα, ασκούνται, βγαίνουν βόλτα έχουν κοινωνικές επαφές, ως μέρος της θεραπείας τους. Φανταστείτε λοιπόν πόσο τους αποτελειώνει ο κοινωνικός αποκλεισμός, η κλεισούρα και ο φόβος ότι θα κολήσουν Κορωνοϊό και θα πεθάνουν. Και όλο αυτό, δεν προϋποθέτει να πάσχει κανείς απο κάποια ψυχική νόσο, ή να πιστεύει σε συνωμοσίες και μυστικά σχέδια μείωσης του ανθρώπινου πληθισμού.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Μένουμε δυνατοί και ετοιμάζουμε κρεμάλες. Πρώτα πολιτικοί και μεγαλοδημοσιοκαφροι.

    2. “Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
      κ΄ οι ραγιάδες απ΄τα ουράνια,
      μα θεοί κι οξαποδώ,
      κει δεν είναι παρά εδώ”

    3. τα βρωμοκαναλα πληρώθηκαν μιζωθηκαν γι αυτόν τον λόγο.ΔΙΑΡΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ. Κ. ΒΡΏΜΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ δηλητηριο.

    4. ποιοι σαταναδες τους εκβιάζουν να μας κανουν όλα αυτά, προκειμένου οι εγχώριοι εγκληματίες, ΔΛΔ. πολιτικά ΚΝΩΔΑΛΑ κ. γιατροί, να έχουν ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ Κ. ΤΟ ΧΡΉΜΑ ΑΦΘΟΝΟ; ΤΏΡΑ ΠΡΟΈΚΥΨΑΝ Κ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙ-ΚΟΊ. ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΊ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΆΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΊ ΤΙ ΚΆΝΟΥΝ; ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΔΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ;

      Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΥΠΕΡΑΓΊΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΟΙ ΆΓΙΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΘΡΎΨΑΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΈΡΓΑ ΤΟΥΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ ΣΚΕΠΤΙΚΌ, ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΉΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΣΤΏΝΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΈΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ, ΠΟΛΥΤΈΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΩΝ ΧΡΌΝΩΝ Κ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΎΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ.

    5. Άντε καλά, άλλη φορά το όνομα του δε θα το αναφέρω μόνο το επίθετο

    6. Αυτά δε σου αρέσει να τ’ ανεβάζεις. Ε;;; Γιατί;
      Ποιο είναι χειρότερο αυτό που έκανε η γριά η ο φλωρετος;;;

    7. ΈΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΊΟ Η ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΠΊΛΑΣ ΝΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΤΟΝ ” ΑΡΧΗΓΌ ΓΕΕΘΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ ΦΛΩΡΟ “! ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΩΝ ΚΑΙ Η ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΎΝΑΜΗΣ ! ! ΣΕ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΑ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ” Covidi 19 ” ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΎΝ ΜΕ ΤΟ ΖΌΡΙ !! “ΚΎΡΙΟΙ ΤΩΝ ΕΝΌΠΛΩΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ ΟΡΚΊΣΤΗΚΑΤΕ ΣΕ ΘΕΌ ΚΑΙ ΠΑΤΡΊΔΑ ΠΆΝΤΑ ΕΊΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ !! ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΙΒΕΡΝΙΣΗ!! ΔΙΑΛΈΞΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΟ Η ΜΕ ΑΥΤΟΎΣ Η ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ !! ΕΥΕΛΠΙΣΤΏ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΜΉΣΕΤΕ ΤΟΝ ΌΡΚΟΣΑΣ !! “

      1. Και το χειρότερο είναι ότι ο ΥΠΟΚΟΜΗΣ ΠΟΥΤΣΟΣ ΦΛΩΡΕΤΟΣ (απόκτησε ένα επιπλέον χαρακτηριστικό) δέχτηκε. Αυτός θα κάνει το εμβόλιο της ελίτ με νερό.

    8. Επομενως; Να απαγορευθει η ανακοινωση των κρουσματων καθημερινα στα μεσα ενημερωσης. Και ο κοσμος να σταματησει να περιμενει στις 6 το απογευμα καθε μερα να δει ποσα ειναι τα κρουσματα ( λες και περιμενει την φορολοταρια). Να κλείσουμε τις τρομοειδησεις για καμια εβδομαδα, μπας και περασουμε πιο ηρεμα Χριστουγεννα.

    9. Δώστε μας τη ζωή μας πίσω ρε κοπρόσκυλα. Θα πληρώσετε ακριβά κάθε δευτερόλεπτο από τη ζωή μας που χάσαμε.

    10. Οι γιατροί σκοτώνουν συνειδητά και ασυνείδητα αλλά ενώ τους βρίζουν όλοι χεζονται και περιμένουν να τους σώσουν, ενώ οι ίδιοι δε μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους
      Πρέπει να οπλιστούμε με πολλή δύναμη και θάρρος για να μη μας πάρει η κάτω βόλτα.
      Μόνο η αγάπη και η συντροφικότητα μπορεί να το προσφέρει αυτό. Κάνω ζαπινγκ στο ίντερνετ και βλέπω αποφθέγματα σοφών, φιλοσόφων, επιστημόνων ,διδασκάλων.
      Από δω και πέρα οι μηχανές θα τα ισοπεδώσουν όλ αυτά τα συναισθήματα και τις αξίες . Ένας εκφυλισμενος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας.

    11. Ψυχικά, ηθικά, διανοητικά ερείπια ήταν από όταν έγινε φανερό τοις πάσι το τί συμβαίνει στην Ελλάδα και αυτοί ακόμα ψήφιζαν τις λέρες τη μία μετά την άλλη για να σώσουν τη χώρα.

    12. Μιλάμε καθώς τα γραφω έχω πεθάνει στα γέλια. Αρκεί μη μου ρθει κανένα περίεργο κάρμα Γιατί θα έχετε το κρίμα στο λαιμό σας.

    13. Με τις μ@λ@κιες που λεει ο καθενας εδω μεσα, μας εχουν παρει στο δουλεμα οι κυβερνωντες. Η αντιδραστε σωστα η βουλωστε το.

      1. Εσύ γιατί δεν αντιδρας;;;
        Αφού δε λες μαλακίες είσαι μάγκας!!
        Άντε κάνε την αρχή!!!

    14. Έμαθα και το σημείο Babinski και όχι μπαμπενσκι που το λέει αυτός. Από όλα κάτι μαθαίνουμε.

    15. Η επαφή και η συναναστροφή με τοξικούς ανθρώπους είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό ή τον εγκλεισμό ή ακόμα και την οικονομική ασφυξία.
      Όταν μέσ’ την οικογένεια σου και τη σχέση σου δεν έχεις αγάπη και κατανόηση και αναγκάζεσαι όλοι μέρα να συμβιώνεις με χρόνιους εχθρούς τότε η ασφυξία αυξάνεται λογαριθμικά. Ίσως, παρά όλων αυτών των αρνητικών που μας συμβαίνουν, θα έπρεπε μερικοί να κάνουν έναν εσωτερικό ανασχηματισμό προτεραιοτήτων και συναισθημάτων…

      1. Κοίταξε στον καθρέπτη το πρόσωπο σου και αναρωτησου τι λάθος κανεις για να μη σε γουστάρει η οικογένεια σου.Εσυ είσαι ο τοξικός,εσύ είσαι το πρόβλημα,ηλίθιε.

        1. Σε σένα απευθύνθηκε ταρίφα και του μιλάς χυδαία;;Στη μαγική σφαίρα το είδες ότι είναι υπαίτιος για τα προβλήματά του;;Εσύ είσαι ο τοξικός,ταρίφα,ακριβώς γιατί είσαι ΧΥΔΑΙΟΣ!!ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;

      2. Επιβίωσε η γενιά του 1900 μετά από ένα α παγκόσμιο πόλεμο, κατόπιν από την πανδημία της ισπανικής γρίπης, το οικονομικό κραχ ,πείνα δυστυχία, στη πορεία πήραν την εξουσία οι ναζί διωγμοί φόβος ,τους βρίσκει πλέον στα γεράματα τους ο Β παγκόσμιος. Αυτά είναι ζόρια κύριοι και όχι αυτά που ζούνε σήμερα.

    16. Ειδικά με τον Κούλη και τη γριά είναι η καλλίτερη μου.Σκαω στα γέλια. Με το βίντεο με το τρελλογιατρό τον Νικολαΐδη,γέλασα με την 💓 μου. Είχα χρόνια να το δω και το είχα ξεχάσει…

    17. Φυλακές, μοναστήρια, τρελάδικα
      άδικα γέμισαν, άδικα.

    18. Ο/Η Αν βγω με τ'οπλο εξω θα γινει της πουτανας καριοληδες λέει:

      Ψυχοθεραπεια ηθελαν απο πριν ολα τα μαλακιστηρια που ψηφισαν μια τον εναν και μια τον αλλο πουστη για πρωθυπουργο , ψοφο και τρελλα να μεινουμε οσοι μεινουμε.
      Μολις μεγαλωσουν και τα παιδια τους ψηφιστε και κεινα ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ

      1. Αισθάνομαι βάσει αυτών που γράφετε, ότι έχω μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης από πολλούς δημοσιογράφους. Δε θα ήθελα ποτέ να είμαι στη θέση τους γιατί θα πέθαινα από ασφυξία.

    19. θα σας κυνηγήσουμε προδότες…Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση…μας είμαστε σε όλα….

      1. Τζάμπα ενέργεια ξοδεύουμε και χαλάμε άδικα τη ζαχαρένια μας.
        Όταν δε μπορείς να κάνεις κάτι, γιατί ο αντίπαλος είναι πιο δυνατός δεν αντιδρας ψυχικά, γιατί εσύ τη πατάς. Είναι σα να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο. Εγώ προσπαθώ να βρίσκω πράγματα γιά να γελάω εκεί που όλα καταρρέουν. Οταν ήμουν μικρή διάβαζα βιβλία της μητέρας μου που τα διάβαζε κι αυτή όταν ήταν μικρή .Ένα από αυτά λεγόταν η Πολυάννα και το παιχνίδι της χαράς. Η Πολυάννα ήταν μια μικρή που όταν της τύχαινε κάτι αρνητικό προσπαθούσε πάντα να βρει μια θετική πλευρά.

    20. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ.ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΡΕΧΟΥΝ.ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΔΩΡ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΑΕΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΤΛ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 16/10/2020 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN.ΒΑΛΑΤΕ 800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.

    21. Πήγα τον πεθερο μου με πνευμονία στο νοσοκομείο Κιλκίς τον κάνανε εξετάσεις δεν βρήκαν κορωνοϊο τον κάναν εισαγωγή στην παθολογική και από τη μέρα που τον κάναν εισαγωγή τα έχασε και λεει ασυναρτησίες!!! Ο γιατρός μας είπε ότι αποσυντονιστηκε λίγο!!!! Τελικά και καλά να είσαι σίγουρα βγαίνεις άρρωστος μέσα από τα νοσοκομεία!!

      1. Εγω να δεις τι περασα….
        Ειχα γαστρεντεριτιδα και κατα λαθος με εκαναν διασωληνωση !

        1. Κι όμως κατά βάθος,κάπου υπάρχει λάθος, κάπου την έχουμε πάτησει κι οι δυό.
          Νομίζετε ότι οι ψυχίατροι είναι λιγότερο μουρλοί από τους ασθενείς;;;;;
          Το σημείο «μπαμπένσκι» τους, είναι θετικό ή αρνητικό;;

    Comments are closed.