ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ! ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΡΥΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΣΤΑ 117 ΕΥΡΩ Η ΜΕΓΑΒΑΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

    Κοινοποίηση:
    ΡΕΥΜΑ

    “Μαύρα τα μαντάτα” για τους Έλληνες καταναλωτές. Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του χειμώνα, αλλά η τιμή του ρεύματος πήρε ήδη ανοδική πορεία. Από σήμερα, 28 Νοεμβρίου, η μεγαβατώρα αυξήθηκε κατά 117 ευρώ, προμηνύοντας «μαύρα μαντάτα» για τους Έλληνες καταναλωτές και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του χειμώνα.

    Οι θερμοκρασίες άρχισαν να γίνονται χειμωνιάτικες μόλις τις τελευταίες ημέρες και είναι σαφές ότι τα δύσκολα τώρα ξεκινούν.

    Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει «κόφτες» ως προς την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα που σημαίνει πως πέρα από την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου ορίου η επιδότηση αυτή μειώνεται.

    Φυσικά, όλοι γνωρίζουν πως αν ο χειμώνας που έρχεται είναι βαρύς, αναγκαστικά η κατανάλωση θα είναι υψηλή γιατί κανείς δεν αντέχει να κυρώνει διαρκώς μέσα στο σπίτι του και να νιώθει σα να του ρίχνουν κρύο νερό στην πλάτη λόγω της υγρασίας.

    Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία από το Χρηματιστήριο Ενέργειας, για τη Δευτέρα η τιμή διαμορφώνεται στα 319,03 ευρώ/MWh, από 202,63 ευρώ/MWh που ήταν χθες Κυριακή, -καταγράφοντας αύξηση κατά 57,45%-, 250,28 ευρώ/MWh το Σάββατο και 261,97 ευρώ/MWh την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σημαντική μεταβλητότητα στις τιμές καθώς ξεκίνησε με τη μεγαβατώρα στα επίπεδα των 214 ευρώ, ωστόσο την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έκανε ένα άλμα κατά 38%, στα 294,46 ευρώ/MWh, από 213,36 ευρώ/MWh που ήταν την προηγουμένη, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου όταν η χαμηλότερη τιμή είχε υποχωρήσει, μετά από πολύ καιρό, στα 44,70 ευρώ/MWh.
    Για σήμερα Δευτέρα, λοιπόν, μετά από αρκετό διάστημα, βλέπουμε την τιμή να ξεπερνά το «φράγμα» των 300 ευρώ και να φλερτάρει με τα 320 ευρώ/MWh, με τη χαμηλότερη στα 157,65 ευρώ/MWh και την υψηλότερη στα 415,58 ευρώ/MWh.

    Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη δια στόματος του υπουργού Ενέργειας Κ.Σκρέκα συνέστησε να αποφεύγουμε τη χρήση των ενεργοβόρων συσκευών από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ!

    Επί της ουσίας αυτό που ζητάει η κυβέρνηση είναι οι Έλληνες να ζουν στα σπίτια τους ως «αόρατοι» και να μην καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα.

    Kαι επειδή στην ζωή τίποτε δεν γίνεται με συστάσεις παρά μόνο με καταναγκασμούς και διαταγές, η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει ότι οι Έλληνες θα συμμορφωθούν και δεν θα «καίνε» ρεύμα, επιβάλει ένα κρυφό «χαράτσι» που αφορά την κατανάλωση.
    Η νέα επιβάρυνση των καταναλωτών μπαίνει στο πλαίσιο των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), αυτή τη φορά για να χρηματοδοτήσουν τα νοικοκυριά «την αντιστάθμιση κινδύνου από ενεργειακές κρίσεις».

    Ενώ η κυβέρνηση διατυμπανίζει εντός και εκτός συνόρων τις τεράστιες επιδοτήσεις που δίνει απλόχερα στα ελληνικά νοικοκυριά και όχι μόνο, εντέλει αυτές επιδοτούνται με χρήματα των ίδιων των καταναλωτών έμμεσα και άμεσα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ???ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ!!?

    2. Αυτοί όλοι τους θα καίνε φουλ τα καλοριφέρ και τα αιρκοντίσιον και εμεις σαν τα πρόβατα θα βελαξουμε το …. Μπεεεεε . Τέτοιοι ηλίθιοι ήμαστε.Εχουμε ντροπιάσει τους προγόνους μας.Θα τρίζουν τα κόκκαλα τους από ντροπή και αηδία.Εσυ θα τουρτουριαζεις,θα βήχεις,θα τρέχεις στους γιατρούς και αυτοί μες το χρήμα και την χλιδή.Φτου μας και ξανά φτου μας !!!

    3. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΡΟΝΤΙΟ ΚΑΙΣΙΟ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ

    4. Αυτός ο Μητσοτάκης ήρθε τώρα στην Ελλάδα;Δεν ήταν τόσα χρόνια στην υπηρεσία ενός κόμματος που υπηρετεί την πολιτική συψη; ΝΑΙ…Ο Τσίπρας που τον πίστεψε ο κόσμος ,κ ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ,να έρθει κ να μείνει για πολλά χρόνια ,κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα,δεν αποδείχτηκε καραγκιόζης ,νιονιος,και Χατζηαβάτης ;Ναι!Και αν ο Τσίπρας ήταν πρώτη φορά ,τούτοι εδώ πόσες φορές ρε δίποδα θα πάτε στην κάλπη να τους εκλέξετε;Να δείτε τι;;;Τόσα χρόνια τι βλέπετε;Αυτοί με το ΠΑΣΟΚ κ εσχάτως τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσαν ξεπούλησαν,πρόδωσαν την Ελλάδα κ τους Έλληνες ,κ σεις απλά λέτε μα πως;ντροπή;αισχος;Δηλαδή τι ;επί της ουσίας περιγράφετε το @@@ησι που σας ρίχνουν οι βιαστές σας….Μα…νομίζω ότι δεν βγαίνουν μόνοι τους!Κάποιοι διορατικοί Έλληνες τους εκλεγούν ..και ο πρώτος με τον δεύτερο ,ίδιοι νραβατζηδες ,κάνουν τα αυτινοητα….βολεύουν τα δικά τους παιδιά ,τους καλύπτουν σε ότι κ αν κάνουν ,και σε σένα ξεφτιλα με σύνδρομο Στοκχόλμης ,απλά ξέρουν ότι εχεις έρωτα απέναντι στο βιαστή σου ..αλλά κοιτάξτε η λύση είναι να αλλάξετε το χρώμα απ’ το συνεφακι.

    5. Ναι αλλά ο Μητσοτάκης είναι ηγέτης και θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμίαχαχαχαχαχαχα!!!
      Πάντως πρέπει να τον παραδεχτούμε, μέσα σε 3 χρόνια μετέτρεψε το 50ευρω σε 20ευρω, μιλάμε για διάνυα.

    6. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ , ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΝΕΡΟ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ,ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!

    Comments are closed.