ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΑΛΗΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ” ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΑΓΡΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Κοινοποίηση:
    IOANNIS-VALINAKIS-KOSTAS-KARAMANLIS

    Ο Ιωάννης Βαληνάκης είναι Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των διεθνών σχέσεων και πρώην βουλευτής και υφυπουργός εξωτερικών στην εκπομπή Western του Kontra με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.
    Κατά την γνώμη του καθηγητή “κακώς προσήλθαμεν τόσο γρήγορα σε έναν διάλογο με την Τουρκία, την ώρα που μπορούσαμε και αυτή είναι και η δική μου εναλλακτική πρόταση, να περιμένουμε τουλάχιστον μερικούς μήνες. Τουλάχιστον δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο, που Ευρωπαϊκή Ένωση να ανασυνθέσει την νέα της πολιτική, απέναντι στην Τουρκία, δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί τρέξαμε τόσο πολύ” και συνέχισε λέγοντας “τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο.

    Πρώτον διότι επί τετράμηνο βιάστηκε και παραβιάστηκε η Ελληνική υφαλοκρηπίδα η Ελληνική ΑΟΖ και τα Ελληνικά Δικαιώματα και όπως καταλαβαίνεται, δεν είναι λογικό να πιέζεις τους τρίτους να πάνε σε κυρώσεις εναντίον του παραβάτη Τουρκία και την ίδια στιγμή εσύ να πηγαίνεις σε συζητήσεις μαζί του σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Διότι όταν πηγαίνεις σε έναν διερευνητικό διάλογο, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς κανόνες και χωρίς εγγυήσεις, προφανώς είναι σαν να δίνεις ένα είδος συγχωροχαρτιού στην άλλη πλευρά, ένα πιστοποιητικό “ΕΥΡΩφροσύνης” ή πιστοποιητικό “ΝΑΤΟφροσύνης”, καλής διαγωγής, που η Τουρκία έχει ανάγκη, διότι πιέζεται από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά τόσο έντονα. Πιέζεται και από την ΕΕ που και αυτή είναι αναγκασμένη κάτι να κάνει, παρόλο που δεν θέλει κανένας τους στην ΕΕ, πλην πολύ λίγων, να σπρώξουν προς την κατεύθυνση των κυρώσεων. Παρόλα αυτά ενώ η Τουρκία είναι πιεσμένη και είναι πιεσμένη και εσωτερικά από την οικονομία, τρέχουμε εμείς να κάνουμε διερευνητικό διάλογο με την Τουρκία, χωρίς κανόνες παιχνιδιού, χωρίς προϋποθέσεις”

    “Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για πιο λόγος σπεύδουμε τόσο πολύ” “δεν πας, όταν η Τουρκία έχει ανάγκη τα πιστοποιητικά καλού παιδιού, να της δώσεις το σωσίβιο που χρειάζεται ο Ερντογαν σε μια στιγμή που πιέζεται και εσωτερικά και εξωτερικά”

    “Τωρα γιατί η κυβέρνηση το κάνει αυτό; Πιστεύω ότι υπάρχει μια ρομαντική διάθεση σε πολλούς, κυρίως σε αυτούς που προέρχονται από την Σημιτική πλευρά”

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Βαλε το σχολιο μου !!!!Ζητω το Εθνος Ζητω Η Ελλας κρεμαλες Γουδι αμεσα τωρα Ζητω το 1821

    2. όλα τα στραβά σε αυτή τη χώρα έχουν σαν αρχή τον κ@ριόλη τον Σημίτη: Χρεωκοπία, Χρηματιστήριο, Ιμια-Αιγαίο, Κυπρος, υποταγή στην κωλοΓερμανία!!! Όλα τα νήματα καταλήγουν στην κινεζόπουτσ@… κακό χρόνο να έχει ο μ@λ@κ@ς

    3. Λεω=========Ζητω το Εθνος Ζητω η Ελλας Κρεμαλες τωρα……………………….

    4. Σωστά λέει. Από τη μια ζητάει κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση κατά την τουρκίας και από την άλλη προστρέχει αυτοβούλως σε διάλογο. Άλλοι τον πιέζουν τον φλώρο, γι’ αυτό βιάζεται, είναι με το πιστόλι στον κρόταφο και ας το παίζει άνετος και χαλαρός. Το να στήνει παγίδα στην Τουρκία δεν το πιστεύω.

      1. Αποκλείεται να τους στήνει παγίδα, γιατί ο αφορισμένος ψυχοπαθής είναι αποδεδειγμένα ανίκανος και άχρηστος, εκτός από κακόβουλος για τη χώρα. Η μόνη θετική μάλιστα ανάγνωση των χειρισμών του ήρθε από τη 💩ντόρα, τον τουρκολάγνο λαγό.

    5. ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟ
      είναι ένα Έθνος, που την 200η Επέτειο Επανάστασης και Ανεξαρτησίας του μετα από 400ετη σκλαβιά, επιλέγει να την τιμήσει αγκαλιά με τον Αιώνιο Δυναστη του!
      Ή Τιμωρία του “Έθνους” αυτού θαναι λίαν συντόμως ή Οριστική του Διάλυση και ή Νέα Υποδούλωση!

    6. Δυστυχώς έχει δίκιο ο βαληνάκης.
      Και μια παρατήρηση – μην επιμένετε στο “καθηγητής” επειδή κατα τη γνώμη σας δείχνει κάποιο κύρος. Δε ζούμε πια στο 50 οπου “καθηγητής” ή “τραπεζικος” είχε κάποιο νόημα. Οταν είναι υπάλληλος/ καθηγήτρια σε Ελληνικό μαγαζί η παναγιωταρέα, είναι ήδη ένδειξη ντροπης και ξεφτίλας. Οταν είναι υπάλληλος/ καθηγητής η περιστέρα..ε τότε είναι ντροπή να είναι κανείς υπάλληλος σε τέτοιο μαγαζί.
      Ας μείνουμε λοιπόν στο “βαλληνάκης” και ας αφήσουμε το “καθηγητής” για εκεί που έχει κάποια σήμασία (ισως στο μαγαζί που εργάζεται μόνο)

    7. Ποιοί ρομαντισμοί κλπ μαλακίες ;
      Ο Γέρος του Μωριά το είπε ξεκάθαρα :
      ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΎΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ !
      Όταν αποφασίσουμε να το ακολουθήσουμε σαν Λαός, θα ελευθερωθούμε.

    8. Ένας πατριώτης μασόνος υπάρχει να μας σώσει?

    9. Oαλλος ο μαλακοβλητος χθές το πρωί στον Παπαδάκη… και τι να κάνουμε τώρα..να παίζουμε με τις φρεγάτες στο Αιγαίο? Τρία εκατομμύρια ημηρεσιως τα έξοδα των φρεγατών.Τοτε τι τις θελουμετις μπουλχαρες και τις ραφαλες? Μέχρι χτες δεν είχαμε να φάμε.Για να κάνουν νηοψιες και να τρέχουν στα..Κογκα καί όπου θέλει το ΝΑΤΟ.Και δω να μην μπορούν να ρίξουν μια σφαίρα για την τιμή των όπλων στους κολοτουρκους?

    10. Εσπευσαν οι πολιτικαντηδες του γλυκου νερου σε συνομιλιες, γιατι αυτες ηταν οι εντολες απο τους Γερμανους!!!!!!! Ειναι ξενοδουλοι και υποτακτικοι, εδοσαν το ποιστοποιητικο…καλου παιδιου που ηθελε η Τουρκια και αντε τωρα να μιλησεις για κυρωσεις τον Μαρτιο στους Ευρωπαιους!!!!! Μετα απο αυτο οι οποιες….πιθανες κυρωσεις πηγαν περιπατο!!!!!!!! Ετρεξαν στις συνομιλιες διοτι και καλα…. τα παιδια υποστηριζουν το διεθνες δικαιο, μας εχουν πρειξει οι καραγκιοζηδες μ’ αυτο, λες και η Τουρκια καταλαβαινει απο διεθνες δικαιο!!!!!! Αυτα που θελει ειναι γνωστα, οι γελοιοι δεν επρεπε να πανε σε διαλογο, ο οποιος θα καταληξει σε φιασκο και θα το χρεωθει η Ελλαδα, εκτος και τα ξεπουλησουν ολα!!!!!!!!!

    11. Ο ένας βλακοντενεκες ξεπούλησε την Μακεδονία με τις Πρέσπες, αυτός τώρα ο μαλακοντενεκες ξεπουλαει το Αιγαίο και οι χιλιάδες χαζοντενεκεδες ψηφοφοροι τους θα πάνε πάλι στις επόμενες εκλογες να τους ξαναψηφισουν!!! Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα και οι κατοικούντες αυτής σήμερα!!! ……καλά κρασιά!!!

    12. Τρεξαμε γιατι ετσι ηθελε η Μερκελ και η Γερμανια.Δεν ηθελε κυρωσεις στη τουρκια και για να μην εκτεθει ακομη μια φορα για την φιλοτουρκικη σταση της , εστειλε εμας να κανουμε την <> για να εχει πατημα . Δηθεν σε ενδειξη καλης θελησης και οσο διαρκουν οι συνομιλιες δεν θα επιβληθουν κυρωσεις, φυσικα με την συμφωνη γνωμη την δικια μας. Ετσι απλα ειναι τα πραγματα.

    13. Οι Γερμανοί τον βάζουν που τον ταΐζουν να ξεπουλήσει την πατρίδα. Έχει φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση του εταίρου ρουφιάνου της Γερμανίας του Αλέξη τσιπρα. Τέτοια στήριξη σε κυβέρνηση όπως ο Αλέξης τσιπρας στον Μητσοτάκη δεν συναντάει εύκολα κανείς.

    14. ΧΡΥΣΩΣΕ ΤΟ ΧΑΠΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
      ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ “ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ”, ΤΗΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΩΣΕ ΑΝΩΔΥΝΑ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
      ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

    15. Τρεξαμε γρηγορα για να βγαλουμε στην επιφανειαα την ηδη υπογραφεισα συμφωνια, εδω και μηνες και να
      τελειωνουμε.Τοσο απλα.Παρτε το αποφαση ο Κουλης , Κουλα τελος παντων, εχει ηδη υπογραψει, εχει ηδη
      συμφωνησει με τον Σουλτανο.Και μια τυχαια συμπτωση.200 χρονια φετος απο την επανασταση του 1821 και
      οι βρωμιαρηδες διαλεξαν την επειτο της επαναστασεως για να ξαναπροσκυνησουν τον Τουρκο! Διαρκες το
      αδικημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, διαρκης και η χρινικη διαρκεια εκτελεσεως της ποινης του αδικηματος.

      1. Σωστά, τα υπογραφέντα από τον αλήτη πρέπει να τα δούμε οπωσδήποτε, ακόμη και τώρα.

    Comments are closed.