ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΥΡΙΑ: ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 1.600 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 7.8 ΡΙΧΤΕΡ – ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.800 ΚΤΗΡΙΑ – ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    turkey3

    Τους 1.500 φτάνουν οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, από τον σεισμό-«τέρας» των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα και έγινε αισθητός ως την Αίγυπτο και το Ιράκ.

    Νωρίτερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

    Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος. Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν κάτω από τα ερείπια έφτασε τις 2.470.

    Παράλληλα, εξίσου εφιαλτικά είναι τα νούμερα και για τη Συρία καθώς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι πάνω από 1.000.

    Συγκεκριμένα ο Ερντογάν δήλωσε για τον «μεγαλύτερο σεισμό που έχει δει η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα» πως «Μέχρι στιγμής, 912 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους και 5.385 πολίτες έχουν τραυματιστεί. Στις επαρχίες μας όπου ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές, οι δραστηριότητες εντοπισμού και διάσωσης των πολιτών μας που παγιδεύτηκαν κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν συνεχίζονται αδιάκοπα.

    Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν κάτω από τα ερείπια έφτασε τις 2.470. Ο αριθμός των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι 2.818. Η χώρα μας έχει επίσης αρχίσει να δημιουργεί επαφές για διεθνή βοήθεια. Εκτός από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, έχουμε λάβει προσφορές βοήθειας από 45 χώρες.

    Τις τελευταίες ώρες, δεκάδες είναι τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει με τις προσπάθειες των διασωστών να εντοπίσουν εγκλωβισμένους. Σε ενα από αυτά, διακρίνονται να βγάζουν ένα παιδία από τα ερείπια στην πόλη Σανλιούρφα.

    https://twitter.com/StellaAligizaki/status/1622558891627225090?s=20&t=Fh86zh18SMdsk7IFDZiRUA

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. κλασικά , ετοιμαζόντουσαν για ντου !
      και λίγο από εδώ λίγο από εκεί ιονισμού του εδάφους της ατμόσφαιρας με χειρουργικές ενεργοποιήσεις διάφορων ενεργειακών σημείων , τσουπ σεισμός !

      1. Αφου η φύση είναι ο Θεός σου ρε κάπρε παρακάλεσε την να σταματήσει τον σεισμό.
        Ο δικός μου θεός πάντως μου είπε να σου πώ πως για κάτι αγριόχοιρους σαν του λόγου σου ακόμα δεν έχετε δεί τίποτα……

    2. Πολύ θλίψη, πολύ οδύνη. Να ευχηθούμε για τους λιγότερους νεκρούς και τραυματίες. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται μεγάλη βοήθεια και κάποιοι ξοδεύουν χρήματα σε πολέμους και εξοπλισμούς (κάποιοι βέβαια αναγκάζονται να εξοπλίζονται γιατί κάποιοι τους υποχρεώνουν). Αν είναι άνθρωποι μετά από αυτό το μεγάλο κακό πρέπει να επαναθεωρήσουν πολλά πράγματα.

    3. Ο Θεος να βοηθησει να σταματησει εδω το κακο. Χαθηκε πολυς κοσμακης στα καλα καθουμενα!

    4. Ο Θεός να μας φιλάει τίποτε άλλο από λιμο σεισμό καταποντισμο

    Comments are closed.