ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ! ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ “ΜΑΥΡH ΤΡΥΠΑ” 2.ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ

    Κοινοποίηση:
    1

    Στο μικροσκόπιο μέλη των διοικήσεων από το 2000 έως και σήμερα που είχαν τα ηνία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος και όλων των τεκτονικών μορφωμάτων που λειτουργούν στη χώρα

    Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε μέλη των διοικήσεων της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος, και των υπολοίπων τεκτονικών συνδέσμων που λειτουργούν στη χώρα μας.

    Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να ελέγξουν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων όλων των μασονικών ιδρυμάτων της Ελλάδας από το 2000 έως και σήμερα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθησαν κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της απάτης.

    Η επέκταση της ποινικής έρευνας  έγινε μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης για υπόθεση υπεξαίρεσης περίπου 2 εκατ. ευρώ. Εμπλεκόμενα μέρη φέρονταν, μέχρι σήμερα, να είναι ο υπεύθυνος του λογιστηρίου, που είχε υπό τον έλεγχό του το κοινό ταμείο όλων των τεκτονικών μορφωμάτων (στον οποίο καταλογίζεται υπεξαίρεση ύψους 350.000 ευρώ), και μία γραμματέας που είχε άμεση σχέση με διοικητικό στέλεχος του Μεγάρου της οδού Αχαρνών.

    Υπενθυμίζεται πως από το 2018 το Πρωτοδικείο Αθηνών έχει διορίσει προσωρινή διοίκηση στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, ύστερα από αίτημα ομάδας τεκτόνων, δρομολογώντας ελέγχους από πραγματογνώμονες και καταθέτοντας μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

    Η νέα προσωρινή διοίκηση κατέθεσε με τη σειρά της μηνυτήρια αναφορά κατά των παλιών διοικήσεων της Μεγάλης Στοάς, στα μέλη της περιόδου 2009-2016. Παράλληλα, με αγωγή ζητήθηκε από τα διοικητικά συμβούλια της συγκεκριμένης επταετίας να αποκατασταθεί η οικονομική ζημιά του ελλείμματος των άνω των 2 εκατ. ευρώ που είχε εκτιμηθεί έως τώρα ότι υπάρχει. Αρχικά είχε διαπιστωθεί ταμειακό έλλειμμα 457.736 ευρώ και ζημιά που δεν είχε λεπτομερώς εκτιμηθεί.

    Το έλλειμμα ανέκυψε από διπλογραφίες εισφορών των μελών, διπλοπληρωμές ασφαλιστικών εισφορών, φόρου μισθωτών υπηρεσιών (205.894 ευρώ), και δωρεών ύψους 1,23 εκατ. ευρώ και 300.000 ευρώ προς το Τεκτονικό Ιδρυμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά την οριστική έγκριση των οικονομικών καταστάσεων από τα αρμόδια όργανα, τα βιβλία εσόδων – εξόδων δεν υπογράφονταν με αποτέλεσμα να δίδεται η δυναότητα αλλοίωσης των στοιχείων, ενώ εντοπίστηκαν και αθεώρητα εξωλογιστικά φύλλα και ισολογισμοί που δεν προκύπτουν ούτε από τα βιβλία ούτε από τους απολογισμούς.

    Τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων δεν συμφωνούσαν με τους ισολογισμούς και, πέρα τα ελλείμματα, η προσωρινή διοίκηση έκανε λόγο για οικονομικό σκάνδαλο και κατά την κατασκευή του Τεκτονικού Μεγάρου της Ελευσίνας, στο οποίο «απωλέσθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού για το κτίσμα που είχε προϋπολογιστεί στα 65 εκατ. δραχμές, δαπανήθηκαν περί τα 300 εκατ. δραχμές». Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση άνω των 120.000 ευρώ (δηλαδή σε βαθμό κακουργήματος) και της ηθικής αυτουργίας κατ’ εξακολούθηση στην ως άνω υπεξαίρεση, την κύρια ανάκριση ανέλαβε η 8η ανακρίτρια Αθηνών».

    Ο ορκωτός ελεγκτής προσδιόρισε το έλλειμμα στα 2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι οφείλεται «στην κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση από μέρους των διαχρονικά κοινών διοικήσεων των νομικών προσώπων/μορφωμάτων και παντελούς έλλειψης εποπτείας και ελέγχου των εξελεγκτικών επιτροπών».

    Ο τεκτονισμός στην Ελλάδα λειτουργεί μέσω της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, το Τεκτονικό Ιδρυμα Ελλάδος (ιδρύθηκε το 1928), την Τεκτονική Αδελφότητα (ιδρύθηκε το 2008) και το Μεγάλο Στρατόπεδο των Ιπποτών της Ελλάδος και της Κύπρου. «Όλα τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα/μορφώματα διοικούνται από διοικήσεις που συγκροτούνταν από τα ίδια κατά βάση πρόσωπα, δίχως σαφή οριοθέτηση της λειτουργικής αυτονομίας εκάστου και κυρίως χωρίς σαφή διάκριση και επιμερισμό των πόρων και της περιουσίας εκάστου», σημειώνει η ανακρίτρια κάνοντας λόγο για «ανακύκλωση» των ίδιων προσώπων στην ιεραρχία της μασονίας. Κατά την ίδια, προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της απιστίας και της απάτης» στα εν λόγω τεκτονικά νομικά πρόσωπα/μορφώματα και δόθηκε παραγγελία για ποινική επέκταση της έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος και άλλων μελών της διοικητικής «πυραμίδας» του τεκτονισμού στην Ελλάδα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Χίο, για ψάξε πως συνδέεται η έρευνα για τα οικονομικά σκάνδαλα των «παλιών« της Μεγάλης Στοάς, με τις αντιδράσεις που υπάρχουν μέσα στις Στοές για την απάτη του κορωνοιού…

    2. Μηπωs ξερουν κατι ο στραβοχυμενοs μασωνοs με ενα”ι”;;;
      Μηπωs ξερει κατι ο μασωνοs κυδωνιατηs-μπουγατσαs με τα 19 ακινητα;;;
      Μηπωs ξερει κατι ο κωλο-κωλο μασωνοs καμπαλιστηs ο βοσποροχεσμενοs;;;

    3. Είναι όντως πολύ καλοί άνθρωποι και κάνουν “εργασίες” για το καλό της ανθρωπότητος ? Χαχαχαχα..Τι λένε τώρα τα χιλιάδες χαιβάνια που τους πούλησαν ανώτερα ιδανικά και τους έκλεψαν???

    4. “Πες στον Ψηλό τον Παναθηναικάκια ” να τους… αφήσει.

    5. ……..τα μασονια τα διποδα και κωλοασιατες ατοφιοι δεν κλεβουν αλλα ληστευουν σαν πτυχιουχα σκατα που ειναι……διποδα των ερημων και των στεππων , λεηλατες ……..παντοτε ενοιωθαν οτι μετα το χεσιμο τους αλλοι τους σφουγγαριζουν τα κωλομερια τους……τα παρασιτα και καλοπερασακηδες με τις ασιατικες ”μπερτες ”’ καμαρωτοι και ατεγκτοι ””ταχαμοτο”’, ασιατες.

    6. Αν βγει άκρη θαναι μόνο για το γεγονός ότι και οι ίδιοι εισαγγελείς έχασαν και δικά τους χρήματα από δωρεές τους.

    7. Κλείστε τους μέσα οι εισαγγελείς. Αυτοί διοικούν την πολιτική σφηκοφωλια στην βουλή και έχουν ριμαξει την χώρα. Όταν η εισαγγελέας κλήσεις την στοά στην Αχαρνών και ερευνήσει για έγγραφα διαταγών σε πολιτικους τότε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας την έχει βάψει άσχημα. Εάν ο εισαγγελέας λειτουργήσει μεθοδικά και βάσει το Συντάγματος θα κλάψουν μανουλες…θα μπει τέλος στην διαφθορά και θα ελαττωθεί κατά πολύ…αρκεί να το κάνει.

    8. 😂😂😂 Θα τους κλ@σουν, μια μαντρα, @ρχιδια! Αφου, απο Μασωναρες του Κερατα, στελεχωνεται στην πλειοψηφια της, η Α – δικαιοσυνη! Επειτα κορακας, κορακου ματι, δεν βγαζει! Ειδικα, με αυτους στο τιμονι, που εχουν συμπνοια αναμεταξυ τους και αλληλουποστηριζονται!

      1. Αν βγει άκρη θαναι μόνο για το γεγονός ότι και οι ίδιοι εισαγγελείς έχασαν και δικά τους χρήματα από δωρεές τους.

    9. ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

    10. Μιας που ετυχε και ειδα αυτην την ειδηση να πουμε 2-3 ”απλα” πραγματα και οποιος καταλαβει καταλαβε (οι αλλοι θα ξυπνησουν σε λιγο καιρο ..ειτε θελουν ειτε δε θελουν ..γιατι θα γινουν πολλα ) . Οι μασονοι ειναι πιονια γι αυτο αμα δει καποιος στο κεντρο στη φωτογραφια εχει κατι σαν σκακιερα, αρα αφου ειναι πιονια ..θα φυγουν σε λιγο για να πας στην παγκοσμια κυβερνηση, αρα οτι βγαινει ανετα μπορει να ειναι στημενο γι αυτο . Τα 2 μυρια και ολα αυτα (αν ισχυουν) ειναι για να περναει η ωρα μπροστα στο τι ερχεται . Μετα για τη γη.. να πουμε ..οτι γινεται μια γενικη προβα τζενεραλε… . για την παγκοσμια κυβερνηση που ερχεται σε λιγο . 1oν. Βγηκε ηδη το βιντεο με τα ufo ..απο το πενταγωνο της αμερικης (fake aliens) και σε λιγο θα βγαλουν τα ψεματα του ηλιοκεντρικου συστηματος. 2ον. Παρελαση δεν εκανες για την παγκοσμια κυβερνηση οχι για εναν ιο, αμα ηθελαν θα εκαναν με καποιον τροπο , αρα 2 παρελασεις, πρωτομαγια και Πασχα.. εφυγαν ολα για την παγκοσμια κυβερνηση (πανθρησκεια) που ερχεται .. (τα κρουσματα οταν εκλεισε η γη ηταν 1 στα 10.000 αρα τι να πουμε μιλαει ο αριθμος , γενικα ειναι ψεματα τα πιο πολλα που λενε ) Αυτα και οποιος θελει θα ξυπνησει τωρα οι αλλοι σε λιγο (θελουν δε θελουν) . Τελος.. να πουμε οτι στη σπηλια του Πλατωνα λεει για μαριονετες, αρα ειναι ..πιονια (με λιγα λογια)

    Comments are closed.