ΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 50 ΒΑΘΜΩΝ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ – ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ 70 – ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

    Κοινοποίηση:
    καυσωνας

    Καλοκαίρι είναι, Αύγουστος μπαίνει και οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την εμφάνισή τους. Μαζί με αυτές και μια απίστευτη τρομολαγνία προκειμένου να φοβίσουν τους πολίτες αναφορικά με τους βαθμούς που θα αγγίξουν τα θερμόμετρα.

    Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 45 βαθμούς Κελσίου και όλη η χώρα θα μπει στον «φούρνο». Από σήμερα θα αρχίσουν τα πράγματα να δυσκολεύουν επικίνδυνα με αποκορύφωμα την Δευτέρα και την Τρίτη οπότε ο καύσωνας θα απογειώσει την θερμοκρασία.

    Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega Γιάννη Καλιάνο δύσκολα θα κυλήσουν οι προσεχείς ημέρες. Δεν αποκλείεται όπως τονίζει, να δούμε θερμοκρασία ρεκόρ ίσως όλων των εποχών την Δευτέρα ή την Τρίτη.

    Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται «καυτό» με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 41-41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει στους 41 βαθμούς.

    Τα πιο δύσκολα όμως έρχονται στις αρχές της εβδομάδας, αφού τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα ανέβει στους 43-44 βαθμούς Κελσίου, τοπικά και στους 45. Στη Θεσσαλία, στη Βοιωτία, στην Σπάρτη, στην Κωπαΐδα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο και στη Λαμία το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 45 βαθμούς.

    Στην Αττική η θερμοκρασία από τη Δευτέρα θα κυμανθεί στους 42-43 βαθμούς τοπικά και 44.

    Και στη Θεσσαλονίκη θα είναι ελαφρώς πιο χαμηλά, στους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις τουλάχιστον μέχρι τις 8 Αυγούστου θα διαρκέσει ο καύσωνας, δηλαδή θα περάσουμε 9 ημέρες με άκρως υψηλές θερμοκρασίες.

    Αιτία για την εκτόξευση της θερμοκρασίας είναι η μεταφορά των θερμών αέριων μαζών όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

    Να σημειωθεί ότι οι θερμοκρασίες που προαναφέρθηκαν είναι όλες υπό σκιά, καθώς στον ήλιο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Η αίσθηση θα ανεβαίνει πάνω από τους 50 βαθμούς Κελσίου (!) δηλαδή… πραγματικό καμίνι.

    Σε λίγο θα μας πουν ότι θα αγγίξει και τους 70 βαθμούς για να… σκάσουμε σαν τα ποντίκια μέσα στα σπίτια μας!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Η ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ , ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΝΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝΕ , ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΤΟΥΣ , ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ , ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ , ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΟΞΟΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ , ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ & ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ Η ΔΩΣΗΛΟΓΟΙ.

    2. Aκριβως ιδιος καυσωνας οπως το 2017…Βαραγε 45αρια και κρατησε καμια 10αρια μερες….Τωρα γιατι ο Καλλιανος και ο καθε Καλλιανος τρομοκρατει μιλωντας για τον χειροτερο καυσωνα των τελευταιων 40 ετων πραγματικα δεν το γνωριζω…Απλα τον γραφω στα μεζεα μου και τηρω τα μετρα για την ζεστη οπως καθε καλοκαιρι

    3. Το 1911 οι εφημεριδες της εποχης εγραφαν για κσινουργιες λεξεις που ειχαν εισελθει στην ζωη τους και ειχαν σχεση με το ως τοτε γνωστο καυμα….
      Αρχισαν λοιπον να γραφουν οτι λεγοντας οι ειδημονες για βαθμους κελσιου, για υπο σκιαν και καυσων ζεσταινομεθα ετι περισσοτερον…..
      Τηρουμενων των αναλογιων οι σημερινοι με ολη αυτη την καυσωνολαγνεια μας ζεσταινουν σκομη πιο πολυ!!!!

    4. Το αφηγημα, της “Κλιματικης – Κλυσματικης Αλλαγης” ενισχυουν, με τεχνητα φαινομενα! Ηδη καποιοι, την επικαλεστηκαν! Και ποιος ξερει, τι αλλο θα ζησουμε, ωστε να μας πεισουν! Καρατσεκαρισμενο!

      1. Καλα τα επομενα μετρα και οι επομενες παρεμβασεις της ΝΤΠ θα εχουν προσχημα την κλιματικη αλλαγη….Και να τελειωσει ο κοβιντ μη νομιζεις οτι θα ξεμπλεξεις ευκολα….ο θεος να βαλει το χερι του

    5. Μέχρι τη μεταμόρφωση του σωτήρος που γιορτάζουμε στις 6 αυγούστου θα έχουμε πολύ δυνατό καύσωνα. Σπάνιο φαινόμενο τόση παρατεταμένη ζέστη. Φροντίστε να βάλετε νερό για τα ζωάκια και ειδικά για τις γάτες.

    6. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ Ν. Δ.? ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ 65 ΒΑΘΜΟΥΣ ΡΕ ΧΑΛΒΑ!

    Comments are closed.