ΉΡΘΕ ΝΑ Γ@ΜΗΣΕΙ ΜΕΜΕΤΙΑ! ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΛΕΙΔΙ Ο…ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. (ΕΙΚΟΝΑ)

    Κοινοποίηση:
    erdogan

    «Τουρκοφάγος» θεωρείται ο νέος Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών και στρατηγός ε.α. Γκάμπι Ασκενάζι, του κεντρώου κόμματος «Μπλε και Λευκό». Διετέλεσε Α/ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ από το 2007 έως το 2011.

    gabi-630x386

    Ο 66χρονος σήμερα Γκάμπι Ασκενάζι διέταξε τον Μάιο του 2010 το «ρεσάλτο» στο «Μαβί Μαρμαρά», πλοίο της τουρκικής ισλαμικής ΜΚΟ «Humanitarian Relief Foundation (IHH)» (που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Αλ Κάιντα), το οποίο επιχειρούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

    Εννέα Τούρκοι ισλαμιστές «ακτιβιστές», για κάποιους πράκτορες της MIT, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά πάνω στο «Μαβί Μαρμαρά».

    Από εκείνη την επιχείριση και μετά οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας καταστράφηκαν ολοσχερώς και λίγους μήνες μετά, στις 16 Αυγούστου 2010, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στην Αθήνα προτείνοντας τη συμμαχία του Ισραήλ με την Ελλάδα.

    Οι ισραηλινοί κομάντος έριξαν 308 σφαίρες στο τουρκικό σκάφος «Μαβί Μαρμαρά», είχε καταθέσει το 2010 ενώπιον μιας διορισμένης από το κράτος επιτροπής έρευνας ο αντιστράτηγος (τότε) Γκάμπι Ασκενάζι.

    Όπως είχε εξηγήσει, οι Ισραηλινοί κομάντος έβαλλαν προκειμένου να αποκρούσουν τους Τούρκους «ακτιβιστές» που τους επιτέθηκαν με φονικά όπλα, περιλαμβανομένου και ενός ημιαυτόματου πιστολιού Uzi, το οποίο άρπαξαν από τους κομάντος.

    Με μακρά στρατιωτική εμπειρία, ο Ασκενάζι είναι απόφοιτος τόσο της Σχολής Διοίκησης Στρατού του Τελ Αβίβ όσο και της Σχολής Διοίκησης και Εκπαίδευσης Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Κατέχει πτυχίο Bachelor’s σε πολιτικές επιστήμες και είναι πατέρας δύο παιδιών.

    Είναι γνωστός ως «ο άνδρας δίχως γραβάτα».

    Λέγεται ότι διατηρεί εξαιρετικά στενές σχέσεις με το Αμερικανικό Πεντάγωνο και την εβραϊκή διασπορά.

    Το 2012 η τουρκική Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη εναντίον του για το «ρεσάλτο» στο Μαβί Μαρμαρά, κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο για τους εννέα νεκρούς Τούρκους «ακτιβιστές».

    Όταν το πληροφορήθηκε σχολίασε σκωπτικά:

    «Εάν αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορώ πλέον να επισκεφθώ την Τουρκία, αυτό είναι ένα τίμημα που θα πληρώσω».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα εμείς. Είμαστε δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα και πάνω από όλα σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο. Τώρα γιατί μας γλεντάνε όλοι ακόμη και οι ξεβράκωτοι είναι γιατί ψάχνουμε πάντα για καινούργιες εμπειρίες.

    2. ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η΄ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ;
      ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ.
      ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΉΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
      ΕΔΩ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ , ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΗΜΙΑ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΛΑΘΡΟ Κ.Λ.Π
      ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΝΟΝΑΤΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ.
      ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜE ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΔΡΑΗΛ ΤΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟΥΑΝΤΑI, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ;

    Comments are closed.