Η ΕΛΤΕΚ επιβεβαιώνει τον θάνατο τριών εργαζομένων, από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Ιτέα Γρεβενών
Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς το άσχημο σενάριο για την τύχη των τριών εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά.
Η εταιρεία με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τον θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος.
«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας» αναφέρει στην ανακοίνωση η εταιρεία και προσθέτει:
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.
Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως» καταλήγει.
Yπενθυμίζεται πως η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8:20 το πρωί της Δευτέρας και σύμφωνα με τις πληροφορίες την ώρα του περιστατικού οι τρεις εργαζόμενοι που αγνοούνταν -και τελικά βρέθηκαν νεκροί- όπως ανέφεραν οι συνάδελφοί τους, βρίσκονταν μέσα ή κοντά στη μονάδα παραγωγής. Από την έκρηξη το κτίριο εξαϋλώθηκε ενώ ολόκληρες τσιμεντοκολώνες που το στήριζαν εκτοξεύτηκαν σε απόσταση έως και τετρακοσίων μέτρων.
Νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως υπήρχαν πληροφορίες ότι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, που όπως δείχνουν τα στοιχεία, ανήκουν στους εργαζομένους.
Επιπλέον, άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που ερεύνησαν τον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, σε αρκετή απόσταση από το σημείο της έκρηξης εκτός από χαλάσματα, μπετόν και σίδερα εντόπισαν ανθρώπινα μέλη που ανήκουν στους τρεις αγνοούμενους που εκείνη την ώρα εργάζονταν στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου.
Όσον αφορά τα θύματα, πρόκειται για τον 46χρονο Χ. Κ. από τον Πολύμυλο Κοζάνης, τον 33χρονο Ζ. Α. από τα Γρεβενά και τον 36χρονο Κ. Ο. με καταγωγή από το χωριό Δήμητρα Γρεβενών.