ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ. ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η “ΖΗΝΟΒΙΑ”. ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ.

    Κοινοποίηση:
    ΚΑΙΡΟΣ

    Το νέο κύμα κακοκαιρίας, που ονομάστηκε “Ζηνοβία” έρχεται από αύριο, Σάββατο 28.12.2019 και το -πολυπόθητο για πολλούς- χιόνι θα κάνει την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές της χώρας. Η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο για το πώς θα επιδεινωθεί ο καιρός και όλοι πλέον αναρωτιούνται… πού και πότε θα χιονίσει.

    Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, δίνει κάποιες απαντήσεις για τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

    Η πρόβλεψη του Αρναούτογλου
    “Με την βοήθεια του τμήματος γραφικών της ΕΡΤ3 και τους ευχαριστώ πολύ, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του καιρού από πλευράς φαινομένων από την Κυριακή μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Πολύ χοντρικά οι γκρι αποχρώσεις υποδηλώνουν νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα, οι μπλε αποχρώσεις είναι βροχές και οι λευκές αποχρώσεις είναι οι χιονοπτώσεις”, τονίζει ο μετεωρολόγος.

    Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από την Χριστίνα Σούζη

    Ο Γιάννης Καλλιάνος για τα χιόνια στην Αττική

    Σε βραδινή του ανάρτηση, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος ενημέρωνε: «ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Επειδή με ρωτάτε συνεχώς και δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλες και όλους σας, θα σας πω το εξής :

    ΔΕΝ αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

    Θα χιονίσει στα γύρω ορεινά (Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, Κιθαιρώνας), πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Αττικής και ίσως εκεί τοπικά και λίγο πιο χαμηλά (400-450 μέτρα για τα πολύ βόρεια τμήματα του νομού και 300-350 μέτρα για τα πολύ δυτικά τμήματα του αντίστοιχα).

    Από τα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν χαμηλότερα και θα επηρεάζουν κατά διαστήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και πεδινές περιοχές».

    Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

    Από το Σάββατο και κυρίως από την Κυριακή και Δευτέρα χαλάει ο καιρός με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και νέα ενίσχυση των ανέμων.Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα νότια, θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

    4-5_greece_weather_(2)

    Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα χωρίσει τη χώρα μας σε τρεις γεωγραφικές περιοχές:

    • Δυτική και Βόρεια Ελλάδα: Σε αυτές τις περιοχές δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο από πλευράς φαινομένων. Δεν φαίνεται αυτή η περιοχή να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά θα κάνει τσουχτερό κρύο και ο υδράργυρος ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να πέσει ακόμη και στους -8 και -10 βαθμούς Κελσίου.
    • Από το ύψος της Πίνδου και ανατολικότερα και από το ύψος της Χαλκιδικής και νοτιότερα αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.
    • Νότια τμήματα Αιγαίου: Θα έχουμε πολύ ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο, επίσης, θα φτάσουν ακόμη και τα εννέα μποφόρ.

    Καιρός: Η πορεία της χιονόπτωσης στην χώρα μας ανά τρίωρο, το Σάββατο, 28.12.2019

    καιρός

    καιρός

    Καιρός: Η πορεία της χιονόπτωσης στην χώρα μας ανά τρίωρο, την Κυριακή, 29.12.2019

    καιρός

    καιρός

    Καιρός: Η πορεία της χιονόπτωσης στην χώρα μας ανά τρίωρο, την Δευτέρα, 30.12.2019

    καιρός

    καιρός

    Προληπτικά μέτρα για τους οδηγούς ενόψει της κακοκαιρίας

    Εν όψει των χιονοπτώσεων, που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας λόγω των εορτών, συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

    • Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.
    • Έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε.
    • Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.
    • Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
    • Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε – αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας.
    • Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.
    • Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας.
    • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710-562.000.

    Μέτρα για την κακοκαιρία από την Κεντρική Οδό

    Η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από  το βράδυ του Σαββάτου 28/12 μέχρι τη Δευτέρα 30/12, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας.

    xartis-kentriki-odos.jpg

    Η Κεντρική Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν

    Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι:

    • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 801 700 7000. (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
    • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.
    • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
    • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
    • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075
    • Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
    • Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
    • Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.
    • Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

    Μέτρα από την Νέα Οδό για την κακοκαιρίας

    Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από  το βράδυ του Σαββάτου 28/12 μέχρι τη Δευτέρα 30/12, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας.

    Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

    nea-odos-xartis.jpg

    • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306  (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
    • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.
    • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
    • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
    • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

    Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι:

    • Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
    • Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
    • Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.
    • Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Μα τοσο δημοκρατης Στεφανε?
      Τοσο δημοκράτης που κοβεις σχολια γιατι θιξαμε την ..υπερβολή σου?!!
      Δε σε ειπαμε κ συριζαιο ρε αδελφε

    2. Πολύ Σωστό, Αγαπητέ Φίλε, Έτσι Ακριβώς Είναι, Αυτό που Λες: “Χρειαζονται «βαρβατα» μαθηματικα, φυσικη και υπερυπολογιστες ,ωστε απο την θεωρια να μεταβουμε στο προτυπο προβλεψεως του καιρου”.

      Δίνουν την Εντύπωση, Ότι ΔΕΝ Έχει Γίνει Καμία Προετοιμασία για την Παρουσίαση του Δελτίου Καιρού, Διαβάζοντας, Όπως Λες, και ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΜΟΝΟ τις Προβλέψεις Διεθνών Μετεωρολογικών Κέντρων, Κατασκευάζοντας Διαγράμματα στο Χάρτη της Ελλάδος, Προσαρμοσμένα σε Εικασίες και Φαντασιώσεις, για να Δικαιολογήσουν την Δική τους “Πρόβλεψη”.

      Και Όλη Αυτή η Καταστροφοογία ( Εικασιες και Επικινδυνες Φαντασιωσεις ) με τον Καιρό, Είναι και Αυτό Αποτέλεσμα της Όλης Διαμορφωθείσας Κατάστασης με το Γενικό Κλίμα που Έχει Δημιουργηθεί στην Ελλάδα, από την Έναρξη της Οικονομικής Κρίσης, από το 2008, Ώστε να Τρομοκρατείται ο Κόσμος Γενικά, Εφαρμόζοντας το Λεγόμενο Δόγμα του ΣΟΚ. Βέβαια, Όσοι Γνωρίζουμε Κάποια Πράγματα, ΔΕΝ μας Αγγίζει Αυτό, Όμως Υπάρχει Αρκετός Κόσμος στην Ελλάδα που Πανικοβάλλεται Άδικα, και ΧΩΡΙΣ Κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ Λόγο και Αιτία.

      Άγγελος από Μιλάνο

    3. Ηρθε το τελος … Αλί Αλί και Τρισαλι…Ηρθε η Δευτερα παρουσία… Σωσων Κυριε τον λαον σου..
      Ρε συνονοματοι του μακελιου… ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ…Κατουρατε και λιγο

      ΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ , ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΜΑΣΗΤΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ

      ΠΟΛΛΑ ΚΛΙ=ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ=ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΑ ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΩΝ

    4. Η Ελλάδα είναι η χώρα που είσαι ότι δηλώσεις……
      Καλά….. η κυρία Σουζη….. κάποιες άλλες και καποιοι άλλοι ….. έχουν τουλάχιστον πτυχίο μετεωρολόγου….. ο Σάκης Αρναούτογλου γιατί θα πρέπει να θεωρείται μετεωρολόγος και να μας λέει τον καιρό σε κρατικό κανάλι….. ενώ ποτε του δεν πήρε πτυχίο μετεωρολόγου;;;;;; όπως λέει και το παρακάτω βιογραφικό του;;;;;
      1993-1997: Σπουδές: Μετάφραση-Διερμηνεία στο Sprachen & Dolmetscher Institut München (ιδιωτικό ίδρυμα μεταφραστών) της Γερμανίας

      Ιανουάριος 1998 – Οκτώβρης 1999: Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών Μονάχου ως μεταφραστής γενικού και ειδικού περιεχομένου μαζί με επισκοπήσεις γερμανικού ημερησίου τύπου στα ελληνικά που περιελάμβαναν πολιτικά και οικονομικά δημοσιεύματα.

      2001-2002: Μαθήματα Γενικής Μετεωρολογίας σε προπτυχιακό επίπεδο, μαζί με τους 2ετείς φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ κατά το χειμερινό εξάμηνο τους Ακαδημαικού έτους 2001-2002. Μαθηματα Συνοπτικής Μετεωρολογίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Μετεωρολογία και Κλιματολογία του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ κατά το θερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού έτους 2001-2002. Δεν αποκτήθηκε προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών[1][5] .
      Ο Σάκης Αρναούτογλου στα ΜΜΕ αναφέρεται συχνά ως μετεωρολόγος, κάτι που δεν ισχύει αφού δεν έχει πτυχίο μετεωρολογίας [5]. Ο ίδιος σε συνεντευξή [5] του είπε: “Η ζωή καθώς και προσωπικοί λόγοι τα έφεραν έτσι που παρότι προσπάθησα δεν τα κατάφερα να πάρω τον τίτλο του μετεωρολόγου και έπρεπε να σπουδάσω κάτι άλλο προκειμένου να ζήσω. Παρακολούθησα όμως για κάποιο διάστημα μαθήματα Γενικής Μετεωρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο”.

      1. Από το Βιογραφικό που Παρουσιάζεις για τον Κύριο Αρναούτογλου, Υπάρχει Κάτι το Οποίο Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ που Λαμβάνει Υπόψιν η Ελλάδα ( ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ) και Όχι Τυχαία.

        Ο Κύριος Αρναούτογλου Έχει Σπουδές και Εργασιακή Εμπειρία στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ και Γνωρίζει τη ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Γλώσσα. Και ΔΕΝ Είναι Μόνο ο Συγκεκριμένος Κύριος, οι Περισσότεροι Εργαζόμενοι, Ανεξαρτήτου Ειδικότητας, που Εργάζονται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Τηλεόραση, Κάποια Σχέση Έχουν με τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, είτε θα Έχουν Σπουδάσει Εκεί, είτε Απλά Γνωρίζουν τη Γερμανική Γλώσσα, είτε Έχουν Γεννηθεί και Μεγαλώσει στη Γερμανία, είτε, είτε, …

        Καταλαβαίνω Απόλυτα, τον Κύριο Αρναούτογλου, σε Αυτό που Λέει, “Η ζωή καθώς και προσωπικοί λόγοι τα έφεραν έτσι που παρότι προσπάθησα δεν τα κατάφερα να πάρω τον τίτλο του μετεωρολόγου και έπρεπε να σπουδάσω κάτι άλλο προκειμένου να ζήσω. Παρακολούθησα όμως για κάποιο διάστημα μαθήματα Γενικής Μετεωρολογίας στο Αριστοτέλειο”, σε Πολλά Παιδιά Συμβαίνει Αυτό, τα Οποία αν και Έχουν τη Θέληση να Σπουδάσουν, Αλλά για Οικονομικούς Λόγους Αδυνατούν να το Πράξουν. Θα Μπορούσε Όμως από τη Στιγμή που Τώρα Εργάζεται, και Έχει Παρακουθήσει για Κάποιο Διάστημα Μαθήματα Μετεωρολογίας στο ΑΠΘ, να Αφιερώσει Λίγο Χρόνο να Αποκτήσει το Πτυχίο της ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ, Ολοκληρώνοντας τον Κύκλο Σπουδών του.

        Ένα Άλλο Παράδειγμα, ο Παρουσιαστής του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ALPHA, ο Αντώνης Σρόιτερ, Έχει Καταγωγή από ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Μιλά Αγγλικά και ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, και Αυτός Ήταν και ο Λόγος που τον Προτίμησαν και οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ που Είχαν Αγοράσει τον ALPHA από τον Κοντομηνά. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αναβρύτων ( Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο ), Η Σχολή Αναβρύτων Ιδρύθηκε και Λειτούργησε, επίσης, βάσει του Ν.1596/1950, το “Εθνικόν Εκπαιδευτήριον Αναβρύτων”, που Ακολούθησε το Παράδειγμα των Σχολείων “Schule Schloss Salem” της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και “Gordonstoun” της Σκωτίας, τα οποία είχε Ιδρύσει ο Παιδαγωγός Κουρτ Χαν ( Γερμανοεβραίος Ενσωματωμένος στην Άρχουσα Τάξη, Ήταν κατά του Θεσμού του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Σχολείου και ΥΠΕΡ της Τιμωρίας με Σωματικές Ποινές ). Και για να Εισαχθεί Κάποιος στη Σχολή Αναβρύτων, οι Εξετάσεις Είναι ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΕΣ, και Είναι Αναγκαίες και ΣΥΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ.

        Άγγελος από Μιλάνο.

    5. Συνισταται στουςκ.κ. μετεωρολογους ,και ,ιδιαιτερα , στη μαθητρια μου κ.Σουζη ,να μελετουν και οχι να διαβαζουν(αντιγραφουν) προχειρα τις προβλεψεις διεθνων μετεωρολογικων κεντρων.Μετεωρολογος ΔΕΝ γινεσαι με ενα εξαμηνο μαθηματα.Χρειαζονται “βαρβατα” μαθηματικα, φυσικη και υπερυπολογιστες ,ωστε απο την θεωρια να μεταβουμε στο προτυπο προβλεψεως του καιρου.Υπερυπολογιστης στην Ελλαδα ΔΕΝ υπαρχει!..Αρα μην περιμενετε κατι εγκυρο και σοβαρο..Μονον εικασιες και επικινδυνες φαντασιωσεις ,οι οποιες προκαλουν προβληματα στον λαο.Κατασκευαζουν ωραια διαγραμματα εγχρωμα για τεκμηριωση των προβλεψεων(?) τους.Μονον στην Ελλαδα καθε ΜΜΕ διαθετει και ενα μετεωρολογο,οποιος ΔΕΝ γνωριζω, αν εχει λαβει και αδεια απο την υπηρεσια του με το αζημειωτο φυσικα.
      Για μια καλη προβλεψη μπειτε π.χ. στο αντιστοιχο site του ΕΚΠΑ η’ στο Accumulate wheather +περιοχη.
      Αυτα , για να σταματησουν τα παραμυθια!..

    6. Αγαπητέ Στέφανε,

      Αυτό με τα Δελτία Καιρού στην Έχει Καταντήσει Αηδία πια. Μία Τρομοκρατία Είναι για τον Κόσμο και Τίποτε Άλλο.

      Στο Δελτίο του ΣΚΑΙ, για παράδειγμα, ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ότι θα Χιονίσει, ΠΙΘΑΝΟΝ να Χιονίσει, ΔΕΝ Νομίζω θα το Στρώσει, Αλλά ΜΑΛΛΟΝ θα Χιονίσει, ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ότι η Δευτέρα θα Είναι Λίγο Δύσκολη για την Ανατολική Αττική, Μέχρι την Τρίτη Όπου τα Φαινόμενα θα Εξασθενήσουν…

      Βγαίνεις Κυρία μου να Παρουσιάσεις το Δελτίο Καιρού και την Κατάσταση που θα Επικρατήσει και Αρχίζεις τα ΦΑΙΝΕΤΑΙ, τα ΜΑΛΛΟΝ, τα ΊΣΩΣ, τα ΠΙΘΑΝΟΝ; Υποτίθεται Ότι Έχεις Πάρει τα Στοιχεία από το Δορυφόρο, Έχεις Κάνει την Ανάλυση και, κατά συνέπεια, την ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

      ΠΡΟΓΝΩΣΗ με ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΜΑΛΛΟΝ, ΊΣΩΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ, ΔΕΝ Γίνεται. Ή θα Χιονίσει ή ΔΕΝ θα Χιονίσει. Ή θα το Στρώσει ή ΔΕΝ θα το Στρώσει, …

      Ας Παρακολουθήσουν ΠΩΣ Μεταδίδονται τα Δελτία Καιρού στις Άλλες Χώρες να Πάρουν Κανένα Μάθημα.

      Παιδιά, ΔΕΝ Ξέρω τι Γνώμη Έχετε Εσείς, Αλλά οι Περισσότεροι ΔΕΝ Πρέπει να Είναι ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ. Μπορεί να Έχουν Σπουδές οι Άνθρωποι, Καμία Αντίρρηση, στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ή στη ΦΥΣΙΚΗ, ΟΚ, Αλλά ΜΕΤΑ-ΠΤΥΧΙΑΚΟ στη ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ, που Είναι Απαραίτητο για να Γίνει Κάποιος Μετεωρολόγος, από τον Τρόπο που Εκφράζονται, ΔΕΝ Πρέπει να Έχουν.

      ΔΕΝ Ξέρω εάν Συμφωνείτε, Αλλά τα Δελτία Καιρού στην Ελλάδα, Έχουν Καταντήσει εδώ και Κάποια Χρόνια, να Είναι Περισσότερο Show, Παρά Εκφώνηση Δελτίου Καιρού. Τι Δουλειά Έχει ο Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Μαζί με την Παρουσιάστρια του Καιρού;

      Συγκρίνετε, τα Δελτία Καιρού στην Ελλάδα, με τα Αντίστοιχα Άλλων Ευρωπαικών Χώρων, Όπως, για παράδειγμα, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, … Να Μιλήσω για την Ιταλία, Παρακολουθείστε, Ενδεικτικά, 2 Αποσπάσματα από τη Σημερινή Παρουσίαση του Δελτίου Καιρού:

      https://www.meteo.it/video/meteo-italia-13-30%20/, Γυναίκα Παρουσιάστρια
      https://www.meteo.it/video/meteo-italia-20-30/, Άντρας Παρουσιαστής

      Και Βγάλτε τα Συμπεράσματά σας. Κανένα FORSE ( ΙΣΩΣ ), SEMBRA ( ΦΑΙΝΕΤΑΙ ), PROBABILMENTE ( ΠΙΘΑΝΩΣ ).

      Ευχαριστώ,

      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,

      Άγγελος από Μιλάνο

    Comments are closed.