«ΟΡΓΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ – ΤΟ ΕΧΕΙ ΘΑΨΕΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗ – ΣΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΗΝ «ΑΓΟΡΑ»

Κοινοποίηση:
igoumenos

Οι αρχές εντόπισαν ανεκτίμητα κειμήλια, θρησκευτικά αντικείμενα και νομίσματα, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η υπόθεση ενός μπρούτζινου αγάλματος της θεάς Αρτέμιδος, ύψους 1,80 μ., που –σύμφωνα με τις καταθέσεις– βρίσκεται θαμμένο σε χωράφι και επρόκειτο να πωληθεί έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο «Τζάκσον», ο φούρναρης και οι ρασοφόροι
Στην υπόθεση πρωταγωνιστεί ένας 69χρονος από τη Νεμέα, γνωστός με το προσωνύμιο «Τζάκσον», που παρουσιαζόταν ως ειδικός εκτιμητής από την Κύπρο αλλά και ως ταμίας Γερμανού υποψήφιου αγοραστή. Στο κύκλωμα συμμετείχε επίσης ενεχυροδανειστής με τη σύζυγό του από το Αιγάλεω, οι οποίοι φέρονται να μεσολαβούσαν για την ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων. Στο κάδρο βρέθηκε ακόμη και φούρναρης, που είχε αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εντοπισμό κειμηλίων.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από τηλεφώνημα ανώνυμου πληροφοριοδότη, που συστήθηκε ως «Θανάσης». Στις 29 Ιουλίου ενημέρωσε την αστυνομία πως τέσσερα άτομα σκόπευαν να πουλήσουν αρχαία αντικείμενα σε Γερμανό αγοραστή. Ακολούθησαν και άλλα μηνύματα με ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας, που οδήγησαν τις αρχές στα Καλάβρυτα και την Κόρινθο.

29/7/2025: «Ξέρω 4 άτομα που θέλουν να πουλήσουν αρχαία, υπάρχει ένας Γερμανός που θέλει να τις αγοράσει».

5/8/2025 : «Σημειώστε ένα όνομα και το κινητό του τηλέφωνο, έχει ενεχυροδανειστήριο στο Αιγάλεω, ο άλλος λέγεται “…” και έχει επιχείρηση στα Καλάβρυτα, ο αδελφός του είναι μοναχός στα Καλάβρυτα».

Την ίδια ώρα, όμως ο πονοκέφαλος είναι να ταυτοποιηθούν μια σειρά από ευρήματα που δεν ανήκουν στην μονή. Τουλάχιστον μία εικόνα είχε δηλωθεί ως κλαπείσα από τη Σπάρτη, για αυτά δεν υπάρχουν πληροφορίες και ο ανώνυμος πληροφοριοδότης δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Η μεγάλη αποκάλυψη
Καθοριστική ήταν η αναφορά του ηγούμενου σε μπρούτζινο άγαλμα της θεάς Αρτέμιδος. Όπως είπε, το είχε στην κατοχή του και προόριζε να το πουλήσει για 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο δεν μπορούσε να το δείξει καθώς ήταν θαμμένο σε αγρόκτημα. Με βάση τις πληροφορίες αυτές, οι αρχές «οργώνουν» τα χωράφια γύρω από τη μονή, αναζητώντας το πολύτιμο εύρημα.

Οι μοναχοί, κατά την απολογία τους, ισχυρίστηκαν ότι τα αντικείμενα προέρχονταν από προσωπικές συλλογές και όχι από το μοναστήρι. Ο αδελφός του συλληφθέντα ηγούμενου, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι οι εικόνες πιθανόν να ήταν δώρα που είχε λάβει σε ταξίδια του σε μοναστήρια ανά τον κόσμο.

«Κατά καιρούς του έχουν χαρίσει οι δεσποτάδες από τις Σέρρες, από το Κάϊρο, έχει κάνει πολλά ταξίδια σε μοναστήρια. Επειδή ήταν αγαπητός του χαρίζανε», πρόσθεσε ο αδελφός του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μην βιάζεστε. Συλλέκτες είναι. Δεν κατάλαβα δλδ, οι μητσοτακηδες ρημαξαν πόσα, ήταν συλλέκτες. Οι άλλοι γτ είναι κλέφτες; συλλέκτες, τέλος.

  2. ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ!!! ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!!! ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΜΕ ΡΑΣΑ!!!

      1. Ναι νομίζεις ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ότι αυτά βγαίνουν από τα παγκάρια. Δες την μεγάλη μπιζνα στο Σχιστό που θα κάνει η εκκλησία Α. Ε. και θα καταλάβεις.

      2. OΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ!!! ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!!! ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ…ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΟΛΑ!!!

    1. Με την περιουσία και το αφορολόγητο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου τι θα γίνει;

Leave a Response