Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 47χρονου Αλβανού στις 18 Αυγούστου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αφού δεν φτάνει η εγχώρια εγκληματικότητα, έχουμε να κάνουμε και με την Αλβανική και τουρκική μαφία.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης ήταν ένας 27χρονος Έλληνας χρήστης ναρκωτικών, ο οποίος, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, ανέλαβε να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 47χρονου έναντι 15.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως το έγκλημα έλαβε χώρα στις 21:25 το βράδυ της 18ης Αυγούστου στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Βόδα και Ρόδου στην Αθήνα.
Τότε ο δράστης, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, προσέγγισε και πυροβόλησε το θύμα τραυματίζοντάς το θανάσιμα.
Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου και ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου, ενώ κατά τη νεκροψία – νεκροτομή του πτώματος διαπιστώθηκαν «αιμοθώρακας, κακώσεις θώρακος από βολίδα πυροβόλου όπλου».