Αίγιο: «Έβαλαν στο μάτι» Εκκλησίες και σχολεία

Κοινοποίηση:
eklevan ekklisies

Για την διάρρηξη ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αιγίου, που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων για διακεκριμένη κλοπή

και ερευνούν για να εντοπίσουν τον δράστη
«Άνθρακες ο θησαυρός», για τον ιερόσυλο που διέρρηξε την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Αίγιο! Το επιτραπέζιο καντήλι που του «γυάλισε» στο μάτι δεν ήταν ασημένιο, όπως πίστευε, αλλά… επάργυρο και ο ερυθρός λίθος με τον οποίο ήταν στολισμένο δεν ήταν πολύτιμος!

Αυτό ήταν και το μόνο αντικείμενο που έκλεψε από την Αγία Τράπεζα του ναού. Στη συνέχεια, έφυγε χωρίς να αρπάξει κάτι άλλο. Για την διάρρηξη ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αιγίου, που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων για διακεκριμένη κλοπή και ερευνούν για να εντοπίσουν τον δράστη.

*** Στόχος άγνωστου ιερόσυλου έγινε για δεύτερη απόπειρα μέσα στον τελευταίο χρόνο η εκκλησία του Αγίου  Νικολάου στο Αντίρριο. Ο δράστης έσπασε την πόρτα του ιερού και μπήκε στο εσωτερικό της εκκλησίας, αλλά ο συναγερμός που άρχισε να ηχεί του χάλασε τα σχέδια και αναγκάστηκε να εξαφανιστεί τρέχοντας πριν προλάβει να κλέψει κάτι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη.

*** Διαρρήκτες χτύπησαν και το 20ο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας, όπου μπήκαν σπάζοντας την πόρτα της εισόδου και στη συνέχεια αυτή στο γραφείο των δασκάλων. Οι δράστες ερεύνησαν όλους τους χώρους, αλλά δεν διαπιστώθηκε να έχουν κλέψει κάτι αξίας. Η Ασφάλεια Πατρών ερευνά για τον εντοπισμό τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: