«ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ» ΑΡΜΕΞΑΝ 700 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΤΑ «ΤΣΑΚΑΛΙΑ» ΤΗΣ NETCOMPANY – INTRASOFT ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΛΑ – ΤΙ ΒΡΗΚΕ Η ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ OLAF ΣΤΗΝ ΓΓΠΣ

Κοινοποίηση:
Q2JoVp9h

«Χαριστική βολή» στον Κυριάκο Μητσοτάκη η έρευνα της OLAF.
Ποιος μπαίνει για τα καλά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας;
Ο Πιτσιλής και οι κολλητοί του με τους διαγωνισμούς που γέμιζαν τα ταμεία τους κι ο Λαός πένεται.

Οι Εισαγγελείς ερευνούν τη σχέση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, της ΑΑΔΕ και των «ενοίκων» του Μεγάρου Μαξίμου με την εταιρεία NetCompany–Intrasoft, η οποία διαχειρίζεται τα νευραλγικά συστήματα των Τελωνείων, της φορολογίας και των δημοσίων προμηθειών. Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές —και συνεχίζουμε την έρευνα— οι Εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο μέσω των συστημάτων αυτών να διαπράττονται σοβαρά αδικήματα, κομπίνες και παρανομίες κατά παραγγελία. Από ό,τι φαίνεται, η έρευνα αυτή θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στο σύστημα Μητσοτάκη.

Οι Εισαγγελείς της OLAF «μπούκαραν» τις προηγούμενες ημέρες στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, ζήτησαν και πήραν τεράστιο όγκο στοιχείων, και όλοι έτρεχαν πανικόβλητοι. Μόνο που η δουλειά τους δεν τελείωσε εκεί. Έρχεται και η σειρά του Γιώργου Πιτσιλή όπως φαίνεται, καθώς δεν είναι λίγα τα 700 εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που δόθηκαν σε συγκεκριμένες εταιρείες.

Q2JoVp9h

Πιτσιλής – Μητσοτάκης – Χατζηδάκης: Η «Αγία Τριάδα» που διορίζει, κατευθύνει και μοιράζει το… χρήμα! Έρχεται όμως η ώρα τους. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν αστειεύεται.

Μία εξ αυτών, αλλά με ηγετική θέση στο καρτέλ του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι η NetCompany–Intrasoft που έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα και «δουλειές» με το δημόσιο. Ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας είναι ο Andre Rogaczewski, ενώ στο «τιμ» υπάρχουν και Έλληνες. Όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξανδρος Μάνος και ο Γενικός Διευθυντής Δημοσίου Τομέα (ήτοι χειρίζεται τα δημόσια έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία) Σπύρος Πομώνης, ο οποίος πρόσφατα αντικαταστάθηκε από το «δεξί του χέρι», τον Δημήτρη Βασιλόπουλο.

Με συνεργάτες λοιπόν τους «πραιτοριανούς» του Μητσοτάκη (τον Πιερρακάκη, τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο της ΓΓΠΣ και τον Γιώργο Πιτσιλή της ΑΑΔΕ), η NetCompany–Intrasoft ανέλαβε με αναθέσεις και χωρίς ανταγωνισμό, αμφιλεγόμενους διαγωνισμούς αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παραδώσει στη NetCompany–Intrasoft τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ με το οποίο υλοποιούνται όλα τα δημόσια έργα στην Ελλάδα, και τον έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ που διαχειρίζονται τις κινήσεις των Τελωνείων και το εθνικό φορολογικό σύστημα TAXIS-NET.

Αποτελεί κοινό μυστικό στην αγορά εδώ και χρόνια, ότι ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος της ΓΓΠΣ και οι «αρουραίοι» της NetCompany–Intrasoft παρεμβαίνουν —με καθοδήγηση από το Μαξίμου και τον Μητσοτάκη— στο σύστημα ΕΣΗΔΗΣ και βοηθούν τις εταιρείες που υποστηρίζει το σύστημα Μητσοτάκη να τροποποιούν παράνομα τις προσφορές τους για να κερδίζουν έργα. Για το «έγκλημα» αυτό υπάρχουν στοιχεία και καταγγελίες προς τις εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές. Η Ελλάδα έχει καταντήσει μία άθλια Μπανανία που ακυρώνει με σφραγίδα Μητσοτάκη όλη τη νομοθεσία δημοσίων προμηθειών. Το Μαξίμου κανονίζει την κατανομή δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε ημετέρους. Αυτή η υπόθεση, την οποία μετά από καταγγελίες ερευνούν οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, κάνει από μόνη της το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ να μοιάζει με παρανυχίδα.

Οι κομπίνες

Ομοίως, ο Μητσοτάκης έχει θέσει υπό τον έλεγχό του όλα τα συστήματα των Τελωνείων και της Φορολογίας στην Ελλάδα, διότι αυτό του επιτρέπει να ευνοεί τους φίλους με πολλούς τρόπους. Η πρόσφατη έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε Τελωνειακές υπηρεσίες στον Πειραιά και αλλού αποτελεί ένα μικρό δείγμα από τις κομπίνες που διεκπεραιώνουν οι πρόθυμοι της NetCompany–Intrasoft. Η φορολογία και τα τελωνεία αξιοποιούνται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να ευνοείται —όπως ακριβώς και στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ— ένα δίκτυο άθλιων «υμετέρων». Για να συνεχίσει η συμμορία αυτή το έργο της, πρέπει τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας και τελωνείων να παραμείνουν στα χέρια των έμπιστων της NetCompany–Intrasoft.

Ο Πιτσιλής και τα έργα του

Ο Πιτσιλής φρόντισε με μία σειρά από κομπίνες να κατοχυρώσει το έργο για το νέο σύστημα TAXIS-NET και το έργο για το νέο σύστημα των Τελωνείων στους «αρουραίους» της NetCompany–Intrasoft.

Για το TAXIS-NET η ΑΑΔΕ κάλεσε πέντε διεθνείς εταιρείες να παρουσιάσουν τα συστήματά τους. Εκεί εντόπισε τα πλεονεκτήματα της κάθε μίας και έστησε τον διαγωνισμό με φωτογραφικές και καταχρηστικές προδιαγραφές που απέκλειαν όλες τις εταιρείες πλην της NetCompany–Intrasoft. Έτσι στο διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία εταιρεία και το έργο το κέρδισε η NetCompany–Intrasoft, χωρίς κανένα ανταγωνισμό και χωρίς καμία έκπτωση, με έναν σκανδαλώδη προϋπολογισμό (110.000.000 ευρώ).

eKpfqg_7

Αλέξανδρος Μάνος. Ο διευθύνων σύμβουλος της netcompany και με ισχυρούς φίλους στην ελληνική κυβέρνηση.

Πολλές εταιρείες διαμαρτυρήθηκαν, και πρώτη η αμερικανική FAST Enterprises, η οποία ήταν το φαβορί για το έργο, αλλά εξαπατήθηκε από την ΑΑΔΕ του Πιτσιλή, η οποία τους διαβεβαίωνε παραπλανητικά ότι ο διαγωνισμός θα ήταν έντιμος. Το έργο το κέρδισε η NetCompany–Intrasoft ισχυριζόμενη ότι διαθέτει ένα ανύπαρκτο προϊόν (ERMIS) που δεν χρησιμοποιεί κανείς πουθενά, ενώ η FAST Enterprises —παγκόσμιος πρωταθλητής σε φορολογικά συστήματα— δεν είχε καν τη δυνατότητα να λάβει μέρος λόγω των φωτογραφικών διατάξεων. Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες έχουν λάβει και εξετάζουν τρεις καταγγελίες, ενώ μία τουλάχιστον έχει κατατεθεί και σε αμερικανικές αρχές.

Στον διαγωνισμό για τα Τελωνεία, ο Πιτσιλής και η NetCompany–Intrasoft έσπασαν τα μούτρα τους επειδή υπήρχε ανταγωνισμός. Επιχείρησαν σωρεία παρανομιών και, όταν έχασαν όλα τα δικαστήρια (πάνω από 10, όπως φημολογείται), ακύρωσαν τον διαγωνισμό και προέβησαν παράνομα και αδιαφανώς σε απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρεία. Και αυτή η υπόθεση, που έχει σοκάρει τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, ερευνάται κατά προτεραιότητα.

Να σημειώσουμε πως ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η ΑΑΔΕ δεν έχει συλλάβει κάποιο από τα μεγάλα «ονόματα» που εμπλέκονται σε παρανομίες. Καταγγελίες είχαν γίνει από τον Νοέμβριο του 2024 και η Οικονομική Επιθεωρήτρια προχώρησε σε έρευνα με εκθέσεις που μέχρι σήμερα παραμένουν απόρρητες. Ο Πιτσιλής αναγκάστηκε να στείλει το πόρισμα στον εισαγγελέα επειδή κατονόμαζε δεκάδες υπαλλήλους και ιδιώτες. Έγιναν προσπάθειες να μην κατηγορηθούν, αφού άλλαξαν οκτώ εισαγγελείς — μόλις μελετούσαν την υπόθεση, αποχωρούσαν. Πλέον, όλοι οι εμπλεκόμενοι τελωνειακοί βρίσκονται κατηγορούμενοι, και η δίκη αναμένεται τον Μάιο.

Jpjzb6gX

Ο τρίτος «φίλος» του Πιτσιλή, του Πιερρακάκη, της κυβέρνησης όλης. Ο Δημήτρης Βασιλόπουλος, μέλος της εταιρείας που τρώει με «χρυσά κουτάλια» χάρη στο ελληνικό… δαιμόνιο.

Υπάρχουν και αυτοί που όταν ακούνε τον συνδυασμό ΑΑΔΕ–Πιτσιλής–εσωτερικές υποθέσεις απλά… γελούν.
Και αυτό γιατί αποτελεί πάγια τακτική του Πιτσιλή: διατάζει «εσωτερική έρευνα», τα πορίσματα εξαφανίζονται, και οι ένοχοι αθωώνονται λόγω παραγραφής.

rwyFpa0P

Η οικογένεια πάνω από όλα. Και αφού ο Αλέξανδρος Μάνος «τακτοποιήθηκε» στη Νetcompany με τα χρήματα του Ταμείου, να μην «βολευτεί» και ο αδερφός του; Αναστάσιος Μάνος, που διορίστηκε στη ΔΕΗ, πήρε 120 χιλιάρικα ετήσιο μισθό, αλλά υπέγραψε στον εαυτό του και ένα μπόνους 60.000 ευρώ. Τίμια πράγματα

«Βόλεψαν» και τον αδερφό

Η σχέση της NetCompany–Intrasoft με την οικογένεια Μητσοτάκη είναι πολυεπίπεδη. Ο Μητσοτάκης «βόλεψε» και τον αδελφό του Αλέξανδρου Μάνου, τον Αθανάσιο Μάνο, στον ΔΕΔΔΗΕ. Άλλος ένας που μοιράζει μπόνους στον εαυτό του και δουλειές σε φίλους όπως ο Βασιλάκης της Hertz. Το 2019 ο μισθός του ήταν 120.000 ευρώ με μπόνους 50%. Το 2021 ο ίδιος αποφάσισε ότι οι στόχοι είχαν επιτευχθεί — ένας από αυτούς ήταν η πώληση της ΔΕΗ — και υπέγραψε μόνος του μπόνους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ακολούθησαν και συμφωνίες leasing: 90 πολυτελή Peugeot 3008 για στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, με σύμβαση στην Hertz–Βασιλάκη.

Μέσα σε όλα και ο… συμπέθερος!

Ο Μητσοτάκης έφερε σε επαφή την NetCompany–Intrasoft με τον συμπέθερο Σάκαρη για την κομπίνα καταγραφής των αυθαίρετων κτισμάτων με εξωφρενικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Οι «αρουραίοι» της εταιρείας κάλυψαν την Bright, η οποία πριν το 2024 ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και ξαφνικά άρχισε να κερδίζει αναθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Ποια είναι όμως η NetCompany και πώς βρέθηκε να εξαγοράζει την Intrasoft του Σωκράτη Κόκκαλη;
Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Δανία από οικογένεια Πολωνών εμιγκρέδων και τον André Rogaczewski, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του τη δεκαετία του ’80. Η NetCompany μεγάλωσε μέσω σχέσεων με το δημόσιο, ακολουθώντας μοντέλο παρόμοιο με της Intrasoft.

v06Xr26t

Ο André Rogaczewski, το απόλυτο αφεντικό της NETCOMPANY που έχει «φάει» εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω των δικών μας «τσακαλιών» εννοείται… Δεκάδες οι «στημένοι» διαγωνισμοί για το καλό της εταιρείας του από το ελληνικό δημόσιο.

Από το 2021 η NetCompany εξαγόρασε την Intrasoft και «κληρονόμησε» το δίκτυο επιρροής της στην Ελλάδα.

Μετά το 2022 η μετοχή της εταιρείας κατέρρευσε στο χρηματιστήριο. Ο Μητσοτάκης έλυσε το πρόβλημα ανοίγοντας τις κάνουλες του Ταμείου Ανάκαμψης, προσφέροντας συμβάσεις 700 εκατ. ευρώ με τεράστια υπερκοστολόγηση, φωτογραφικούς όρους και απευθείας αναθέσεις.

Χωρίς αυτές τις ενέσεις η NetCompany θα είχε καταρρεύσει.

Ενδεικτικές συμβάσεις
• Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Σύμβαση 8/2021 – 800.000 €
• Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών – 153.400 €
• Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Σύμβαση 116/2022 – 4.399.736,71 € + προαίρεση 2.450.000 €
• ΚτΠ ΑΕ – Σύμβαση 2089 – 52.719.772 € + 30% προαίρεση
• ΚτΠ ΑΕ – Σύμβαση 2123 – 2.345.930 €
• ΚτΠ ΜΑΕ – Σύμβαση 2284.7 – 117.524.659,22 €
• ΚτΠ ΜΑΕ – Σύμβαση 2260.4 – 190.000.000 €
• ΚτΠ ΜΑΕ – Σύμβαση 2382 – 6.100.000 € + προαίρεση 13.492.500 €
• ΑΑΔΕ – Σύμβαση 890/2024 – 110.000.000 €
• ΕΟΠΥΥ – Σύμβαση 26/2025 – 6.799.932 €
• ΕΟΠΥΥ – Σύμβαση 32/2025 – 9.538.949,28 €
• e-ΕΦΚΑ – Σύμβαση ΦΠΥ 51/24 – 7.567.800 €
• Επιθεώρηση Εργασίας – Σύμβαση 292177/21-05-2025 – 2.332.900 € + προαίρεση 625.000 €
• ΑΑΔΕ – Σύμβαση 996/2025 – 1.023.100 €
• ΤΕΕ – Σύμβαση 30782/07-07-2025 – 63.000.097,40 € + προαίρεση 33.236.000 €
• ΗΔΙΚΑ – 11.067.184 €

(Υπάρχουν κι άλλες τόσες.)

Πηγή: εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response