Που στράφηκε δημόσια κατά της πρώην προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα.
Την συγκεκριμένη ούτε την γνώριζα πριν την ιστορία αυτή ούτε είχα προηγούμενα μαζί της. Την βρήκα μπροστά μου όταν έστειλε αυτό το έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας:
Με το έγγραφο αυτό, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1583/2.4.2021, επιχείρησε να μπλοκάρει την νεκροψία-νεκροτομή στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Το μεγαλύτερο ψέμα στο έγγραφο αυτό ήταν ότι δήθεν δεν μπορούσε να γίνει νεκροψία-νεκροτομή σε περίπτωση θανάτου από κορωνοϊό, αφενός λόγω δήθεν των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ, αφετέρου διότι δήθεν θα έπρεπε να ανασταλεί μετά την νεκροψία-νεκροτομή η λειτουργία του νεκροτομείου και ότι δήθεν υπήρχε κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού στο νοσοκομείο του Ρίου. Φυσικά, το έγγραφο αυτό το έστειλε στην πρόθυμη να το αποδεχθεί τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, η οποία έσπευσε να ανακαλέσει την εντολή του υφισταμένου της εισαγγελέα Ευάγγελου Μιχαήλου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Ένα μήνα κράτησε η μάχη μου τότε με το δικαστικό και ιατρικό/ιατροδικαστικό κατεστημένο. Αρχικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας ήρε με βούλευμά του την διαφωνία μεταξύ της οικογένειας και της Εισαγγελίας υπέρ της Εισαγγελίας, στηριζόμενο στο έγγραφο της Αγγελικής Τσιόλα. Αμέσως υπέβαλα για λογαριασμό της οικογένειας αίτημα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών για άσκηση έφεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Στην αίτησή μου αυτή χρησιμοποίησα τον πρώτο άσο που κρατούσα στο μανίκι, που ήταν οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., οι οποίες διέψευδαν την Αγγελική Τσιόλα, αφού φυσικά δεν απαγόρευαν τις νεκροψίες-νεκροτομές σε περιστατικά κόβιντ. Ο Προϊστάμενος χρέωσε την αίτηση στον Αντεισαγγελέα Εφετών Πατρών Ιωάννη Πενταγιώτη.
Αυτός άσκησε έφεση υποβάλλοντας στο Συμβούλιο Εφετών Πατρών μία πρόταση – μνημείο για την Δικαιοσύνη.
ΚΑΙ για την κοινή λογική:
«Το ανωτέρω έγγραφο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πάτρας στο οποίο βασίστηκε τόσο η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας όσο και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας για να στηρίξουν την άποψή τους για άρνηση νεκροψίας-νεκροτομής δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό στοιχείο. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός της άρνησης της νεκροτομής γιατί υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού (ιού του αναπνευστικού). Με αυτή τη λογική γιατί προ κορωνοϊού διενεργούνταν νεκροτομές σε θανόντες από πνευμονία ή αντίστοιχες ιώσεις, δεν υπήρχε κίνδυνος τότε διασποράς των ιών αυτών; Επίσης γίνεται προσπάθεια να θεωρηθεί επαρκές το εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου από το νοσοκομείο. Μα τότε σε κάθε διερευνώμενη περίπτωση θανατηφόρας αμέλειας θα μας αρκούσαν οι διαβεβαιώσεις των ιατρών για τα αίτια θανάτου και δεν θα χρειάζονταν νεκροτομές από την Εισαγγελία ακριβώς για να διακριβωθούν τα όποια αίτια ιατρικής αμέλειας».
Λίγο πριν την διάσκεψη των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, χρησιμοποίησα τον δεύτερο και «βαρύτερο» άσο. Το γεγονός δηλαδή ότι η Αγγελική Τσιόλα, ένα μήνα πριν το έγγραφό της για τον Νίκο Λυμπερόπουλο, είχε διενεργήσει κανονικότατα νεκροψία-νεκροτομή στην Παρασκευή Κότσιφα, η σορός της οποίας είχε μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από το νοσοκομείο του Αιγίου σε …διπλή σακούλα ως περιστατικό κόβιντ.
Απλά, η κ. Τσιόλα δεν γνώριζε ότι πίσω ΚΑΙ από αυτήν την περίπτωση βρισκόταν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο Νίκος Αντωνιάδης…
Το Συμβούλιο Εφετών Πατρών, με το υπ’ αριθμ. 77/2021 βούλευμά του διέταξε την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Και όταν αυτή έγινε, όλοι κατάλαβαν για ποιο λόγο είχαν πέσει όλοι πάνω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας να ΜΗ γίνει η νεκροτομή.
Μεταξύ άλλων, αποδείχθηκε ότι η διασωλήνωση που είπαν στο νοσοκομείο του Πύργου ότι έγινε στον Νίκο Λυμπερόπουλο, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. Πρόσχημα ήταν για να μην γίνει η μεταφορά του στο Ρίο.
Μετά την νίκη αυτή, άνοιξε ο δρόμος των νεκροτομών. Μία από τις επόμενες ήταν στον Γιώργο Βαρασιά. Πιστοποιητικό θανάτου «κορωνοϊός», στην νεκροτομή βρέθηκε η εγκεφαλική νέκρωση εξαιτίας της ανακοπής που προκλήθηκε εξαιτίας της αφυδάτωσης του ασθενούς, στον οποίο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, χορηγούντο κατά τον χρόνο που αφυδατωνόταν σκοπίμως, ΚΑΙ συνεχείς δόσεις του διουρητικού LASIX, ως χαριστική βολή.
Τέλος, έχει μεγάλη αξία να σημειώσω ότι η παραπάνω εισαγγελική πρόταση και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, υποβλήθηκε και εκδόθηκε αντίστοιχα τον Απρίλιο του 2021. Στην πιο σκληρή περίοδο δηλαδή. Αυτό δεν το σημειώνω για να πάρω εγώ περισσότερα εύσημα, αλλά για τον εισαγγελέα και τους δικαστές.
Άξιοι.
Ιωάννης Πενταγιώτης, Αντεισαγγελέας Εφετών.
Ελένη Κούφη, Πρόεδρος Εφετών.
Σαλώμη Μούζουρα, Εφέτης.
Ευανθία-Ευαγγελία Δαρκούδη.