ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Κοινοποίηση:
Screenshot_7

ΑΥΤΟ που βλέπετε είναι η αρχή της απομαγνητοφώνησης της συνέντευξής μου στον Στέφανο Χίο.

 

 

Είναι η απομαγνητοφώνηση αυτή που έκανε την οργή του κόσμου να ξεχειλίσει για τη δίκη που κανένας από την απέναντι πλευρά δεν ήθελε να γίνει. Όχι ότι από την εδώ πλευρά θέλουν να γίνει…

Η αρχή έγινε ένα χρόνο πριν, στις 7 Ιουνίου 2022. Τότε που ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να αρχίσει η δίκη και να δούμε το βίντεο της συνέντευξης στο ακροατήριο και επιφυλάχθηκε να προτείνει την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης εάν και εφόσον κατά τη διάρκεια της προβολής του βίντεο προέκυπτε η ανάγκη αυτή. Προηγουμένως ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε αναφέρει ότι ο ίδιος την είχε παρακολουθήσει τη συνέντευξη και ότι μπορούμε κάλλιστα να τη δούμε στο ακροατήριο. Εγώ συμφώνησα και οι εφέτες στη συνέχεια αποσύρθηκαν για διάσκεψη.

Και όταν επέστρεψαν από αυτή, όλα είχαν αλλάξει. Χωρίς να μεσολαβήσει απολύτως τίποτα, ο εισαγγελέας έκανε στροφή 180 μοιρών και πρότεινε την αναβολή της δίκης για να γίνει η απομαγνητοφώνηση. Δεν δέχθηκαν μάλιστα ούτε το αίτημά μου για διακοπή της δίκης και όχι την αναβολή της, αφού θα ήταν προφανώς υπεραρκετός ένας μήνας (τόσο και παραπάνω ήταν το διάστημα που μεσολάβησε από τις 4 Μαΐου 2022, όταν το δικαστήριο είχε διακόψει για τις 7 προκειμένου να αποφανθεί επί του αιτήματός μου για την εξαίρεση του εκ δεξιών εφέτη Νίκου Ζαγοριανού. Το αίτημα έγινε δεκτό, προκαλώντας πανικό στην εγκληματική οργάνωση που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα από τα γραφεία των επίορκων και του Μαξίμου, πανικός που ενισχύθηκε μετά την πρόταση του εισαγγελέα για την πρόοδο της δίκης.

Ώστε όλα άλλαξαν στη διάσκεψη.

Μετά είχαμε το τραγικό για τη Δικαιοσύνη σκηνικό της 29ης Νοεμβρίου 2022. Αφού προηγουμένως, στις 7 Νοεμβρίου 2022, χωρίς ποτέ να μάθουμε το λόγο, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα διέκοπτε για τις 29.

Στις 29 είχαμε την απίστευτη εικόνα τριών εφετών, φανερά φοβισμένων, φανερά προβληματισμένων, με την πρόεδρο να κάνει μία προσπάθεια (γιατί αυτό φάνηκε), να με προκαλέσει να ζητήσω την εξαίρεσή της (προφανώς για να την απαλλάξω από το βάρος της απόφασης που είχαν εντολή να λάβουν), ζητώντας μου να …φορέσω μάσκα, όπως ζήτησε και από όλο το ακροατήριο, το οποίο λίγο πολύ ήθελε να …αδειάσει.

Εγώ φυσικά δεν “τσίμπησα” και με την δέουσα απάντηση η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, με εμένα να υποβάλω την απομαγνητοφώνηση της επίδικης συνέντευξης, ζητώντας την πρόοδο της δίκης. Η εισαγγελέας της έδρας, Ευθυμία Σωτηροπούλου, άξια εκπρόσωπος της εισαγγελικής αρχής και της Δικαιοσύνης εν γένει, αφού καυτηρίασε τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η σύλληψή μου και εν συνεχεία η άσκηση δίωξης και η παραπομπή μου σε δίκη, πρότεινε την πρόοδο της δίκης, αφού υπήρχε πλέον απομαγνητοφώνηση και ουδεμία αντίρρηση προβλήθηκε για το περιεχόμενό της.

Αλλά οι εφέτες είχαν πάρει εντολή να ΜΗ γίνει η δίκη. Την ανέβαλαν για να γίνει η απομαγνητοφώνηση που είχαν στα χέρια τους, αποδεικνύοντας και στον τελευταίο δύσπιστο τον τρόμο της εγκληματικής οργάνωσης για τη δίκη αυτή. Και οι τελευταίες, ελάχιστες αμφιβολίες που θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει σε κάποιους, διαλύθηκαν και αυτές, όταν δημοσιοποίησα το κείμενο της αναβλητικής απόφασης και όλοι διάβασαν τα δύο κρίσιμα σημεία:

 

 

 

 

Αναγνώστηκε η απομαγνητοφώνηση …Επειδή η απομαγνητοφώνηση είναι αναγκαία, αναβάλλουμε για να γίνει…

ΠΑΜΕ !

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: