ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ…

Κοινοποίηση:
Screenshot_7

 

Η εγκληματική οργάνωση έψαχνε τρόπους να μην αρχίσει κάθε φορά η δίκη, άσκησε τεράστια πίεση στους δικαστές, τρία δικαστήρια ανέβαλαν τη δίκη, με αποκορύφωμα την 29η Νοεμβρίου 2022, όταν οι τρεις εφέτες ανέβαλαν τη δίκη για να γίνει η απομαγνητοφώνηση που μόλις είχαν αναγνώσει.

Εν τω μεταξύ, βλέποντας ότι της τελείωσαν οι δικαιολογίες για αναβολές, μετά την τρίτη αναβολή της 29/11/2022, ένα μήνα μετά, την 21/12/2022, τροποποίησε ξανά το 191 του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, το οποίο αρχικά είχε τροποποιήσει την 12/11/2021 για να έχει το “νομικό οπλοστάσιο”, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, να με συλλάβει πέντε μόλις μέρες μετά, την 17/11/2021.

Υπήρχαν εισηγήσεις να επαναφέρει τη διάταξη στην προ της 12/11/2021 μορφή της, αφαιρώντας τη δημόσια υγεία από τα αντικείμενά της, ώστε να απαλλαγώ λόγω νόμω αβασίμου της κατηγορίας, αφού πάντα σε μία δίκη εφαρμόζεται ο ευνοϊκότερος για τον κατηγορούμενο νόμος, και να απαλλαγεί και η οργάνωση από τον όλεθρο που μόνη της προκάλεσε για αυτή.

Δεν τόλμησαν να κάνουν ξανά κάτι τόσο οφθαλμοφανές.

Οπότε έκαναν το άλλο. Κράτησαν μεν τη δημόσια υγεία στα αντικείμενα της διάταξης (το οφθαλμοφανές της 12/11/2021), αλλά επανέφεραν την απαίτηση να έχει πράγματι προκληθεί φόβος και όχι “να δύναται” (“με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο”) σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων “που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους”.

Σου λέει, δεν θα χρειαστεί να αποφασίσει το δικαστήριο για την αλήθεια, αρκεί να πει ότι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αν ήταν αληθή ή ψευδή αυτά τα οποία έχει καταγγείλει ο ..”εξαιρετικά επικίνδυνος”, ΔΕΝ αποδείχθηκε ότι προκλήθηκε φόβος κ.λπ, κ.λπ., ώστε …αθώος.

Έτσι, ε;

Ε, λοιπόν, δεν πάει ο νους τους τι θα καταθέσουν οι πρώτοι τρεις μάρτυρες…

Και αν το δικαστήριο θέλει περισσότερους, τους έχω.

Όσους θέλει…

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: