ΠΡΟΣ ΑΤΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΒΡΑΧΑΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΟΒΙΝΤ… ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΘΑΝΕ ΕΓΡΑΨΕ “ΝΟΣΟΣ COVID” ΑΛΛΑ Η ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΕΝΤΕΡΙΚΗ ΝΕΚΡΩΣΗ… Ο ΜΑΡΙΟΣ (ΜΑΡΙΝΟΣ) ΝΤΟΚΟΥΖΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΙΝΗΣΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΕΚΡΟΨΙΑΣ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗΣ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ… ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ… ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΠΙΤΙ…

Κοινοποίηση:
Screenshot_92

Ακούστε λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα. Ο Μάριος (Μαρίνος) Ντοκούζης έχει φοβηθεί πολύ. Και είναι λογικό. Γιατί ενώ χθες ή εφημερεύουσα γιατρός του απέκλεισε τη διασωλήνωση, γιατί “επιβαρύνει την κατάσταση στην πνευμονία κόβιντ”, σήμερα Δευτέρα, η λοιμωξιολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, που τον ανέλαβε, άρχισε κατευθείαν το μπούρου-μπούρου για τη διασωλήνωση. Τα γνωστά. Αυτά που διαλύουν τη ψυχολογία των ασθενών.

Δηλαδή, “σκεφτόμαστε τη διασωλήνωση”, “θα σου δώσουμε άλλο ένα φάρμακο και αν δεν πιάσει θα σε διασωληνώσουμε”, “αν πέσει το οξυγόνο θα σε διασωληνώσουμε”, με δύο λόγια κάτι σαν το “αν πέσεις από το μπαλκόνι και σπάσεις το πόδι σου, θα σου βάλουμε γύψο”, και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά δηλαδή που στο παρελθόν ποτέ δεν θα τα συζητούσαν με τους ασθενείς πριν την ώρα τους, αφού είναι προφανές ότι αυτό καταρρακώνει τη ψυχολογία των ασθενών, η οποία ψυχολογία, σύμφωνα με την παγκόσμια σχετική παραδοχή, παίζει καθοριστικό ρόλο, σε ποσοστό 40%, στη διαδικασία νοσηλείας και ανάρρωσης των ασθενών.

Εδώ δηλαδή έχουμε άλλη μία περίπτωση Αντιγόνης Πανταζή. Εκεί που απεδείχθη ότι καλώς διαμαρτυρόταν η Αντιγόνη και δικαιολογημένα ζητούσε βοήθεια, αφού ο ίδιος ο γιατρός που την πίεζε να διασωληνωθεί ομολόγησε ότι καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα της άσκησης πίεσης, η Αντιγόνη ΔΕΝ είχε “απόλυτη ένδειξη διασωλήνωσης”.

Εδώ όμως φαίνεται πως η κατάσταση του Μάριου είναι ακόμη καλύτερη από αυτή στην οποία βρισκόταν η Αντιγόνη. Σε πλήρη πνευματική διαύγεια, όπως και η Αντιγόνη, με ένα οξυγόνο στο 97 με 98, αλλά με τον Μάριο να βγάζει τη μάσκα και μετά από ώρα να πέφτει μέχρι το 91 και όχι παρακάτω, να του έχουν περάσει οι δυσκολίες και τα προβλήματα που είχε νωρίτερα, και το μοναδικό του πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αυτό που τον φοβίζει, είναι η μεγάλη ψυχολογική πίεση που του ασκεί η λοιμωξιολόγος.

Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τη γιατρό αυτή για τις υπόλοιπες τιμές του Μάριου. PH, διοξείδιο, αέρια, αναπνοές και η εικόνα της αξονικής είναι στοιχεία …απόρρητα, αφού η σύζυγος δεν είναι γιατρός για να ρωτά να τα μάθει, και δεν θα της πει πώς θα κάνει τη δουλειά της.

Κάτι τέτοιο άλλωστε έλεγε, με την ίδια “ευγένεια”, στην κόρη και τη χήρα πλέον του Μιχάλη Βραχάλη, όταν της ζητούσαν να προσέξει το έντερο για το οποίο είχε γίνει και η εισαγωγή. Με πολύ απότομο τρόπο τους είχε πει ότι το έντερο βεβαίως και το είχε δει, ότι ήταν μια χαρά και ότι αν πέθαινε θα ήταν ο φοβερός και τρομερός κόβιντ που θα τον σκότωνε.

Και όταν τελικά πέθανε, έγραψε “νόσος covid”, αλλά η νεκροτομή απέδειξε εντερική νέκρωση. Μία ακόμα ανατροπή.

Εγώ όμως ασθενή σε high flow, ανεξαρτήτως εντάσεως, χωρίς καμία άλλη εικόνα για να έχω την ιατρική άποψη των δικών μου γιατρών, δεν αναλαμβάνω να κινήσω διαδικασίες εξιτηρίου. Δεν είναι ούτε περίπτωση Κώστα Γέρκου, ούτε Γιώργου Υφαντή, ούτε Δώρας Αγριδιώτη, ούτε Γιάννη Σαββαΐδη, ούτε Ηλία Μιχαλόπουλου, ούτε Χρήστου Φολτόπουλου, ούτε Δημήτρη Μαδεμτζόγλου, ούτε Μαρίας Ζαφείρη, ούτε τόσων άλλων ανθρώπων που έβγαλα από τα Νταχάου.

Είναι περίπτωση Λάμπρου Καραμήτσου στο ΕΛΠΙΣ, για τον οποίο είχα πάνω κάτω την ίδια εικόνα που έχω τώρα για τον Μάριο. Αρνήθηκα να συμμετάσχω σε διαδικασίες εξόδου και του είπα ότι δεν αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη. Ο ίδιος όμως μου είπε ότι αν είναι να πεθάνει όπως λένε, θέλει να πεθάνει σπίτι του στα χέρια της οικογένειάς του.

Μετά από αυτό εγώ υποστήριξα νομικά την επιθυμία αυτή, αφού κανένα νοσοκομείο και κανένας γιατρός δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν το εξιτήριο σε μία τέτοια περίπτωση, και πράγματι, με αρκετές δυσκολίες βεβαίως, πήγε το ιδιωτικό ασθενοφόρο και τον πήρε.

Και έλα να δεις που ο άνθρωπος αυτός την άλλη μέρα παρά λίγο να πάει για …κυνήγι, όπως ο Αντώνης Βήτος πήγε για κολύμπι μέσα στο καταχείμωνο, ως χειμερινός κολυμβητής που είναι.

Ο Μάριος θέλει να φύγει. Μου είπε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη. Η σύζυγός του έχει εξοπλιστεί με οξυγόνο, έχει δικό της ιατρικό τιμ σε αναμονή.

Ώστε στην περίπτωση αυτή εγώ μπορώ να τον υποστηρίξω νομικά. Είναι δικαίωμά του να φύγει. Και ακόμη και να πεθάνει σπίτι του.

Εγώ επιμένω να παραμείνει και να ασκήσουμε πίεση να μας δώσουν την πλήρη ιατρική εικόνα του. Είναι όμως ανένδοτος.

Θέλει να φύγει. Πάση θυσία.

Και αν δεν τον αφήσουν και πεθάνει στο ΑΤΤΙΚΟΝ, μου ζήτησε να κάνω τα πάντα για να μαθευτεί η αλήθεια.

Και οπωσδήποτε να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Ανατρίχιασα…

Οπότε ετοιμαστείτε για ένα νέο θρίλερ…

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: