ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ 90ΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΕ ΑΠΛΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ – Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΑ EMAILS ΣΑΣ

Κοινοποίηση:
dimarxeioagios-800x445-800x445

Εστάλη πριν λίγη ώρα στις δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις της δημάρχου Αγίου Δημητρίου.

Εγώ να δεχθώ ότι ενδεχομένως για το απίστευτο αλαλούμ με την ταφή της 90χρονης γυναίκας δεν ευθυνόταν η δήμαρχος, αλλά η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένος αντιδήμαρχος.

Η διατήρηση όμως της παράνομης αντιμετώπισης της οικογένειας της νεκρής μέχρι το τέλος, θα χρεωθεί αποκλειστικά σε εκείνη.

Πιστεύω ότι αύριο θα παρέμβει η κυρία Ανδρούτσου και θα αποκατασταθεί η νομιμότητα, αλλά και αυτή ακόμα η λογική, και η ταφή της 90χρονης γυναίκας θα γίνει κανονικά.

Ας σκεφτεί μόνο, τι θα έκανε εάν επρόκειτο για τη δική της μητέρα.

Θα το δεχόταν…;

***************************

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Yahoo/Απεσταλμένα
Nikos Antoniadis <nikant2@yahoo.gr>
Προς:***
Τετ, 9 Φεβ στις 9:01 μ.μ.
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
{Προ πάσης επιδόσεως}
*** του ***, κατοίκου ***, οδός ***, αρ. ***
ΠΡΟΣ
Μαρία Ανδρούτσου, δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, κάτοικο Αγίου Δημητρίου Αττικής, οδός Αγίου Δημητρίου αρ. 35.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Κυρία Δήμαρχε,
Η μητέρα μου, ***, απεβίωσε στο νοσοκομείο “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” την 2.2.2022.
Παρά το γεγονός ότι κατά το χρόνο του θανάτου της νοσηλευόταν σε non-covid κλινική του ανωτέρω νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο βεβαιώνει ότι “κατά τη στιγμή του θανάτου δεν έπασχε από λοίμωξη Covid-19”, και παρά το γεγονός ότι εσείς η ίδια στο απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου βεβαιώνετε ως αιτία θανάτου “σηπτική καταπληξία”, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου επιμένει να απαγορεύει να γίνει η ταφή της μητέρας μου αύριο, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, κανονικά, και επιβάλλει την ταφή της βάσει του πρωτοκόλλου Έμπολα, το οποίο όμως ακολουθείται μόνο στις περιπτώσεις νεκρών που κατά το χρόνο θανάτου τους ήταν θετικοί στον SARS-CoV-2.
Πέραν των σχετικών βεβαιώσεων και πιστοποιητικών που βρίσκονται ήδη στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου, και τα οποία σας επισυνάπτω προς διευκόλυνσή σας, σας επισυνάπτω ακόμα και τη βεβαίωση του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ” της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο ασθενής που αναφέρεται στην εν λόγω βεβαίωση, καίτοι απεβίωσε σε Μ.Ε.Θ. Covid-19, έπρεπε να ταφεί κανονικά, δεδομένου ότι κατά το χρόνο θανάτου του ήταν αρνητικός στον SARS-CoV-2. Και πράγματι ετάφη κανονικά, όπως διαπιστώνετε και από την επισυναπτόμενη φωτογραφία από την κηδεία του, η οποία έχει δημοσιοποιηθεί από τη χήρα.
Επομένως πολλώ μάλλον επιβάλλεται η κανονική ταφή της μητέρας μου, η οποία κατά το χρόνο του θανάτου της δεν νοσηλευόταν καν σε κλινική ή M.E.Θ. Covid-19.
Σας καλώ μετά ταύτα όπως την ύστατη αυτή στιγμή παρέμβετε, με την ιδιότητα, αλλά και την ευθύνη, της δημάρχου, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σας προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες προς τον σκοπό της αποκατάστασης της νομιμότητας, αλλά και αυτής ακόμη της κοινής λογικής, ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά η ταφή της μητέρας μου.
Άγιος Δημήτριος, 9 Φεβρουαρίου 2022
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Νίκος Ι. Αντωνιάδης
Δικηγόρος Αθηνών

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: