ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ: ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΤΟ “ΠΟΤΑΜΙ” ΚΑΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ 1821. “ΕΚΑΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ”

Κοινοποίηση:
dimou

Ανάβουν τα αίματα και πάλι με το νέο άρθρο του Νίκου Δήμου που γράφει για την επανάσταση του 1821, λέγοντας με νόημα «Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα. Σήμερα πάντως ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του 21 θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του.»

 

Γράφει μεταξύ άλλων στο protagon με αφορμή την 25η Μαρτίου:

«Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:

Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα) αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα. Το κίνημα άρχισε από αστούς αλλά το αγκάλιασε ο λαός. Όμως, όπως γράφει ο Σκαρίμπας: «Το Πατριαρχείο το αφόρισε.  Οι Πρόκριτοι και οι Ιεράρχες το χλεύασαν. Ο Καποδίστριας του γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε». Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και το τέλος ολέθριο.

Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον».

Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία. Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Ήταν η πρώτη – και η καλύτερη –«ανθρωπιστική επέμβαση» της ιστορίας).

Η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους. Ο – ήδη τόσο απών – Κωστής Παπαγιώργης, την είχε χαρακτηρίσει:«πανεθνικό εμφύλιο, ο οποίος κατ’ ευφημισμόν βαπτίσθηκε επανάσταση από τους ιδεολόγους ιστορικούς».

Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν πάνω από 30.000 άμαχοι – ανάμεσά τους πολλοί Εβραίοι που ήταν αμέτοχοι στον αγώνα. Λόγος: το πλιάτσικο. Λέει ο Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματα: «το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε κι σκότωνε από Παρασκευή ως Κυριακή, γυναίκες παιδιά και άντρες, 32000, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς». (Αντίθετα οι Τουρκαλβανοί υπερασπιστές της πόλης έφυγαν αλώβητοι μετά από συμφωνία. Που σημαίνει ότι ο Κολοκοτρώνης είχε τον έλεγχο του στρατού του και άρα επέτρεψε τη εθνοκάθαρση).

Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουνπως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά. Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή γιατί δεν κατάλαβαν λέξη (το γράφει ο Παπαρρηγόπουλος).

Θα έχουμε ωριμάσει ως έθνος, όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν αυτές (και άλλες) δύσκολες αλήθειες. Όταν θα πάψουν να αποσιωπούν ή να μυθολογούν. Έτσι θα πραγματώσουμε το Σολωμικό ρήμα,  που ταυτίζει το αληθές με το εθνικό.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

136 Σχόλια

 1. Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματα: «το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε κι σκότωνε από Παρασκευή ως Κυριακή, γυναίκες παιδιά και άντρες, 32000, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς». ΓΙΑ τα ζώα που δεν κατάλαβαν ο Κολοκοτρώνης το είπε όχι ο Δήμου.Και μια ερώτηση- πόσοι από σας τους ΄΄ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ΄’ έχετε διαβάσει έστω μια φορά τα απομνημονεύματα του; ΑΝΤΕ να διαβάσετε τώρα το καινούριο PLAYBOY και να δείτε το κάτω παρτάλι ξερόλες ……

 2. Για την ιστορία…..ο Κολοκοτρώνης απλά “έλυσε” δημοκρατικά τον “συνωστισμό” που παρατηρήθηκε στη Τριπολιτσά κατά την διάρκεια της επανάστασης από το πλήθος απλών των τούρκων αμάχων που συχνά εμπορεύονταν δούλους κυρίως παιδούλες και νεανίες σε πολύ χαμηλές τιμές χωρίς να αποδίδεται Φ.Π.Α. με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις στον τιμάριθμο την αυτοκρατορικής οικονομίας και υπήρχε πρόβλημα στον πληθωρισμό.
  Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως ήταν ότι αυτός ο συνωστισμός τόσων “αμάχων” είχε ως αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση του οξυγόνου της περιοχής που είχε ως συνέπεια την μη αποτελεσματική και πλήρη καύση του εμπυρεύματος της μαύρης πυρίτιδος των εμπροσθογεμών ελαφρών πυροβόλων όπλων με επακόλουθο την αχρήστευσή τους δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στις ένοπλες διενέξεις των διοικούντων με τους στασιαστές.!
  Γι αυτό στην Τρίπολη χρησιμοποιήθηκαν λαφυραγωγημένα αγχέμαχα όπλα-γιαταγάνια-και πλειστάκις δικράνια για την τελετουργική σφαγή του πλήθους των “συνωστισμένων” της Τριπολιτσάς αλλά σύμφωνα με τον τρόπο όπως αυτός καταγράφεται σε μουσουλμανικά εγχειρίδια περί σφαγής σε απόλυτη εκτέλεση σχετικής ρητής επιταγής του κορανίου.Αποφασίστηκε δε σοφά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες η απόρριψη του τρόπου εκείνου που προτείνεται από την εβραϊκή παράδοση σφαγής προς αποφυγήν παρεξηγήσεων από τους μωαμεθανούς.
  Τηρήθηκαν δηλαδή όλες εκείνες οι δημοκρατικές συμπεριφορές και δεν επιβλήθηκαν πολιτιστικές παραδόσεις σφαγής άλλων πολιτισμών και λαών. Τηρήθηκε επίσης το τριήμερο της λεηλασίας κατά το οθωμανικό δίκαιο περί κατάληψης πόλεων και όλα όσα προβλέπονται από αυτό με μεγάλη αυστηρότητα.
  Μετά το πέρας του τριημέρου ελέγχθηκε στο σύνολο της η όλη διαδικασία στα στάδια εφαρμογής της ενδελεχώς και εκτιμήθηκε το αποτέλεσμά της ως επιτυχές και σύμφωνο με τους νόμους.Δεν παρατηρήθηκαν ούτε διαπιστώθηκαν παρατυπίες και παραλείψεις από την μεριά των εκτελεστών της κατάληψης.Ο εποπτεύων μουσουλμάνος μπεχτατζής που λόγω του θρησκεύματος ήταν και ο κύριος συντονιστής όλων των απαιτούμενων ενεργειών που προβλέπονται από τον ιερό οθωμανικό εθιμικό δίκαιο περί κατάληψης πόλεως επιβεβαίωσε την ορθότητα των πεπραγμένων ως προς τις αυστηρές απαιτήσεις της όλης διαδικασίας της κατάληψης μετά το πέρας αυτής.
  Συντάχθηκε δε σχετικό πρακτικό όπου υπογράψανε όλοι οι εμπλεκόμενοι με αυστηρά δημοκρατική αλφαβητική σειρά.
  ΄Εγιναν όλα νόμιμα και όπως προβλέπεται από το εθιμικό δίκαιο της τότε οθωμανικής διοικήσεως ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΟΥ!
  ….ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΤΕ?
  Το δε πρακτικό σοφά τοποθετήθηκε με επιμέλεια στο αιδοίο κοκκινομάλλας κορασίδας του χαρεμιού (που με διαπραγματεύσεις δι αλληλογραφίας της Ιδίας Αυτής Σουλτανομήτωρος αφέθηκε ελεύθερο μετά από εξαγορά)..για την ασφαλή μεταφορά και παράδοσή του στον Προσωπάρχη του Σουλτάνου για ενημέρωσή του και αρχειοθέτηση!
  Το αν χάθηκε το έγγραφο στην διαδρομή και δεν έφτασε ποτέ δεν ευθύνεται κανείς από τους στασιαστές!
  Υπάρχουν μάρτυρες για την σύνταξή του και την αποστολή του και ένας από αυτούς είναι ο κύριος Μαξίμ Ρευμπώ!

 3. Ο ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
  ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΑΝ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΤΙ 25 ή στις 32 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ?…ΠΟΙΟΣ?
  ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝΕ ΤΑ Μογγόλια ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ!ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ..ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ?
  ΤΑ ΣΦΑΖΑΝΕ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΟΕΡΠΕΤΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!
  ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟ Η ΚΟΛΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ!Ε…ΚΑΙ?
  ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΦΑΞΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ?…ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΡΩΤΑΓΑΜΕ?
  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ?…ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ?
  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΥ? ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ ΜΕΜΕΤΕΣ? ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ? ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ???
  ΚΑΙ ΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!…ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΠΟ “ΓΚΕΛΑ” ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΙΝΕ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ!…ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΚΕΛΕΣ!ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!..ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!
  ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ “ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ” ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ?ΘΑ ΠΟΥΜΕ..ΑΑΑΑ…ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ!
  ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ!..ΔΕ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ!
  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ!..ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΦΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!..ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΑΠΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
  ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?….
  ΡΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΑΙΜΟΒΟΡΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!
  ΔΕΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΚΟΜΗ!ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΙΜΟΒΟΡΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΟΝΙΑ ΡΕΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ!
  ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ!
  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ!
  Η ΕΠΑΝΑΣΤΣΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
  ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΡΕ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ!

  1. Συμφωνώ μαζί σου!
   Και για τον Παπαφλέσσα ξέρουμε τα στραβά του, και για την Αγία Λαύρα, δεν είμαστε χάπατα…! Αλλά αυτός ο “άθλιος παπάς” στήλωσε τα πόδια του στο Μανιάκι και έγραψε παγκόσμια ιστορία! Ποιός απ’ αυτούς τους έξυπνους θα “έγραφε” σήμερα ένα Μανιάκι! Ποιός απ’ αυτούς έχει τα “balls”;
   Και, μπορεί να συναισθανθεί ο ΝΔ την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι Έλλήνες όταν πια άλωσαν την Τριπολιτσιά. Τις σφαγές και τους καθημερινούς βασανισμούς και εκβιασμούς των Πελοπονησίων τους ξεχνάμε;
   Την γιαγιά σου κ. Δήμου την είχε σκλάβα ένας Μπέης για να του πλένει τον κώλο μετά το χέσιμο. Την δε αδελφή σου, επειδή αρνήθηκε να δωθεί σε έναν Αγά, της μάγκωσαν τα βυζιά στο καπάκι ενός μπαούλου και τρεις αλβανοί χοροπηδούσαν επάνω στο μπαούλο. Δεν ζει πια, πέθανε μέσα σε φρικτούς πόνους. Αφού τώρα λοιπόν διάβασες αυτά που έκαναν στην οικογένειά σου, πήγαινε αν έχεις βέβαια τα κότσια να μπουκάρεις στην Τρίπολη και στον πρώτο Τούρκο που θα συναντήσεις, μίλα του για τις ανθρωπιστικές αξίες και ιδέες που ανθούν στο μυαλουδάκι σου!

 4. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ…ΚΑΘΕ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ!!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ!ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!ΙΣΩΣ ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΑΜΑ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ…ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ!ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑΝ,ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!!! ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ!!!!

 5. Επιτελους ενας ανθρωπος να πει την αληθεια. Τοσα χρονια μας ειχαν φλομωσει στο ψεμα. Δημου δαγκωτο!

 6. Πέφτω από τα σύννεφα.Απόρησα σε μία φάση ποιά ξένα κέντρα στηρίζουν το ποτάμι και δεν κατονόμασε στον Ευαγγελάτο.Πλέον είναι προφανές.Να τους χαίρονται και αυτούς.

 7. Γιατι ρε αγορια θυμωνετε ? Δεν σας αρεσει η αληθεια ? Η’ μηπως νομιζετε οτι,οτι λεει ο Δημου και ο καθε Δημου μειωνει την εθνικη προσπαθεια για ανεξαρτησια ? Η αληθεια ειναι οτι το μπολιασμα και η απαρχη της προσπαθειας εγινε απο τους Φιλικους. Αυτοι τι ηταν ρε σεις ? Αρματωλοι και κλεφτες ? Ασχετα αν μυηθηκαν και οπλαρχηγοι στο σκοπο. Δεν σφαζομασταν μεταξυ μας και οχι με τους τουρκους ? Οι ρουμελιωτες δεν εκαναν σφαγες και πλιατσικο στο Μορια ? Αν δεν ειχε γινει η ναυμαχια στο Ναυαρινο τελικα θα ειχαμε ηττηθει, ναι η’ οχι ?Η επανασταση εασβηνε μπροστα στον Ιμπραημ και μονο ετσι σωθηκαμε εν τελει. Οσο για την αλωση της Τριπολεως οταν εισαι σκλαβωμενος τοσα χρονια εννοειται οτι θα εκδικηθεις φυσικα θα σφαξεις ανελεητα.

  1. Αφού ρωτάς άκου !Δεν θυμώνουμε , λυπόμαστε για την κατάντια σου ,αν υποτεθεί πως γεννήθηκες από Έλληνες! Γιατί λες ψέματα στα περισσότερα που αναφέρεσαι και νομίζεις πως δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι το γιατί το κάνεις ! Το αν ελευθερώθηκε ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης εξ αιτίας του Ναβαρίνου , το γράφουν οι ίδιοι στα απομνημονεύματά τους ! Αυτοί οι ίδιοι που πολέμησαν και δεν σχολίαζαν εκ του ασφαλούς όπως όλοι μας ! Δεν καταλαβαίνεις πως λες μπαρούφες που δεν τις επικροτεί κανείς; Δες κάτω από τα σχόλια που γράφεις , 0-3 Like -50 Dislike ! Σε ότι γράφεις ! Δεν πείθεις κανένα αλλά συνεχίζεις βλακωδώς ! Θες την εξήγηση ;Δεν το καταλαβαίνεις γιατί οι βλάκες δεν έχουν επίγνωση της βλακείας τους ! Τέλος για την Τριπολιτσά μια εξήγηση δίνω για την στεναχώρια σου ! Μήπως ήταν στα θύματα οι πρόγονοί σου ! Αν ναι , μάθε ότι δεν φταίει ο Κολοκοτρώνης αλλά οι ίδιοι που συνωστήθηκαν …..

 8. Ο ΔΗΜΟΥ ΠΑΡ΄Ο.ΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ.ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ .ΑΣ ΟΨΕΤΕ Η ΔΙΧΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΕΙΔΑΛΩΣ ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ.ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΩΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΦΗΞΗ ΤΟ ΑΙΜΑ.ΗΡΘΕ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ .ΕΙΔΑΛΩΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΗ ΛΙΓΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΓΧΡΟΝΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΓΡΑΨΗ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο.ΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΡΥΑΚΙ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.

  1. Για τα περισσότερα τα τωρινά που λες πιθανόν να συμφωνούν οι περισσότεροι! Για την επανάσταση όμως μην το παίζεις ειδήμων και απόλυτος! Μην λες την γνώμη σου για κάτι αν δεν το γνωρίζεις πρώτα ! Διάβασε την ιστορία περισσότερο και μετά πες την γνώμη σου ! Μην επαναλαμβάνεις κάτι που άκουσες γιατί μπορεί και να μην ισχύει ! Κι’ έπειτα αν ισχύει αυτό που μόνος σου είπες , πως ποτέ οι Έλληνες δεν επαναστατούν από μόνοι τους ,πως ελπίζεις για τώρα και τους καλείς να το κάνουν ….

 9. ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ??,ΔΥΣΙΛΑΒΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΣΤΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ.

 10. Κ. Δημου αν και δεν ξερω ποιος εισαι, ελπιζω η μαννα σου να ξερει ποιος εισαι, διαβασα τα γραφομεννα σου και συγκινηθηκα παρα πολυ. Τοσα χρονια στα σχολεια να μην μας μαθουν ολα αυτα τα γεγονοτα. Να μην μας διδαξουν ολη αυτη την αληθεια που εσυ μας δινεις τοσο απλοχερα τωρα.
  Λοιπον επειδη μενω στην Αμερικη θα σου εκφρασω την ευγνομοσυνη μου με ενα Αμερικανικο¨
  I have two words for you
  and it is not love you
  It is FUCK YOU!!!!!!
  Και μηπως δεν το καταλαβες τετοιο τερας μορφωσεως που εισαι θα σου το πω και στα Εληνικα¨
  εχω δυο λεξεις για σενα¨
  και δεν ειναι σε αγαπω
  Ειναι να πας να γαμηθης εσυ και ολο σου το σοι και το σκατο- ψευτο -κομμα σου. ΗΛΙΘΙΕ που εχασα την ωρα μου να σου απαντησω.
  Τα πακιστανα και οι ισλαμιστες που αγκαλιαζεις για να τους κανεις καμμια πιπα θα σε σφαξουν πρωτον εσενα. Πωτα να μαθης τι κανουν και σε ποια υποληψη εχουν πουστρες σαν και εσαενα και τους ομοιους σου.

  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΑΡΑ-ΡΑΤΣΙΣΤΗ
   ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ….ΜΑΖΙ ΣΟΥ…ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΙ ΠΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΑΝΤΕ Π Η Δ Η Ξ Ο Υ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΔΗΜΟΥ…..

   ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ:

   ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΤΣΟΓΛΑΝ……

 11. το βρηκααααααα αντε να πνιγεις στο ποταμοοοοοοοοοοοοοοοο γερομπαμπαλη ξεκουτη.ααααα και ξυρισου μην το παιζεις πουροτινειτζερ….χαααααααααααααααααααα

 12. διαφημηση στον εαυτο του κανει νομιζω…ο ανθρωπος ειναι για κλωτσιες πρωτη φορα βλεπω να αλλαζουν την ιστορια της πατριδας τους…προδοτης ειναι ..η μου φαινεται.

 13. Ποτάμια, Δήμοι και Δήμιοι, Βερεμήδες κλπ μπάσταρδα μ#$νοπάνα π%$τάνας γιοι λένε τη παπαριά τους για να προκαλέσουν! Σιχάματα!!

 14. Ρε παιδιά! Άντε να πω ότι όλα αυτά που λένε είναι αλήθεια γτ τα λένε τώρα, που ήταν τόσα χρόνια; Υποτίθεται ότι τώρα είμαστε έτοιμοι για την αλήθεια; Υποτίθεται ότι τώρα ανακάλυψαν το τι συνέβη τότε; Πολλές συμπτώσεις! Μάλιστα όλα αυτά από συγκεκριμένη μερίδα άνθρωπων, Τατσόπουλος, Βερεμής, Δήμου κλπ. Όσο κι αν είναι αλήθεια αυτά που λένε και μόνο που τα λένε αυτοί εγώ δε μπορώ να τα πιστέψω! Δεν έχουν εγκυρότητα αυτοί οι “άνθρωποι”!

 15. Δειτε την σκατοφατσα του dhmou τα λεει όλα ένα απομειναρι και απολειφάδι χαζαροεβραιων είναι,ουτε ρανιδα ελληνικου αιματος δεν κυλα μεσα σε αυτή την ανθελληνικη και τρισαθλια πρακτορατζα. Αυτος γεννηθηκε και εκπαιδευτηκε να μισει ως τα βαθη της σκατοψυχης του τον Ελληνα και τον Ελληνισμο.

 16. H Χρυσή Αυγή ευχαριστεί τον Νίκο Δήμου για την εξύψωση του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων και του υπόσχεται ότι οι αγώνες του δεν θα ξεχαστούν…Με τίποτε όμως.

 17. Το ποτάμι, ως άλλος ένας γνήσιος πολιτικός λαγός του σημιτικού συστήματος (δες κόμμα Μάνου, Παπαθεμελή και των λοιπών) ανέκαθεν και ενίοτε, κυρίως όταν το απιτούσαν οι καιροί, ξεπηδούσαν ως φωστήρες και εναλλακτικές λύσεις τάχα προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό σκοπό να αποκερματίσουν ο,τιδήποτε εθνικό, πατριωτικό και αντινεοταξικό υπήρχε άνα εποχή…οι καιροί όμως πλησίασαν και η εθνική συνείδηση ωρίμασε διαμέσου σορείας αδικημάτων, χαφιεδισμών και ρουφιανισμών των δήθεν δημοκρατικών που τόσα χρόνια με μάσκα την ελληνική ταυτότητα σας ρουφούσαν το αίμα και θέλησαν να μας κάνουν και πάλι ραγιάδες των ξένων. Αυτά τελείωσαν. Ο κόσμος πεινάει, η Ελλάδα κατάντησε έρμαιο του κάθε κακομοίρη ξένου που του έταξαν την γη της Επαγγελίας και έφτασε το μεροκάμματο 20 ευρώ χάριν στην δύναμη του κεφαλαίου. Κόσμος φεύγει για το εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Η Ελλάδα ερημώνεται..την ξεπουλούν για λίγα ευρώ αφού πρώτα μας πάρουν τον πλούτο..Επιτέλους ΞΥΠΝΑ και δες την αλήθεια κατάματα. Τελείωνέ τους μία ώρα αρχύτερα. Θα τους αφήσεις ακόμη να σου πίνουν το αίμα και να σε δουλεύουν μπροστά σου;Γιατί τους το επιτρέπεις;;Τους έχεις ανάγκη; Δεν υπάρχει αύριο…Υπάρχει μόνο το τώρα..ή τώρα ή ποτέ!

 18. Δείτε το χρώμα του αρχηγού και του χαλίφη της Χρυσής Αυγής και θα καταλάβετε χωρίς άλλο το ρόλο των τουρκαλβανών στην νεώτερη ελληνική ιστορία.

 19. Κάπου ακούστηκε άπ´τον ίδιο γεροξουρα νομιζω ότι το γαμοκομμα που ετοιμάζουν θα χρηματοδοτηθεί απο ξένους,ειναι φως φανάρι ότι ειναι τούρκοσποροι και ότι πισω τους κρύβονται οι γαμοτουρκοι..γάμω σας ολους ,γάμω τη τουρκα σας μπασταρδοι

 20. Επειδή είναι και νεοφιλελεύθερος ήθελε να πάει κόντρα τους κομμουνιστές και έλεγε τα ακριβώς αντίθετα αλλά το ίδιο αρλούμπες με αυτούς. Για αστούς κλπ. Η Επανάσταση δεν ήταν ταξική ήταν ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ και για το Έθνος πολεμάνε όλοι. Και οι αστοί και οι εργάτες και οι αγρότες και όλοι. Απο την Ψωροκώσταινα και την Μπουμπουλίνα εως τον Κολοκοτρώνη και τον Καποδίστρια.

  1. Στηρίζεις κι εσύ βρωμοαλβανέ το μότο της Χρυσής Αυγής; Και οι νεότουρκοι για το “ελληνικό έθνος” πολεμούσαν, ανιστόριτε;

 21. Κάπου ακούστηκε άπ´τον ίδιο ξεροξουρανομιζω ότι το γαμοκομμα που ετοιμάζουν θα χρηματοδοτηθεί απο ξένους,ειναι φως φανάρι ότι ειναι τούρκοσποροι και ότι πισω τους κρύβονται οι γαμοτουρκοι..γάμω σας ολους ,γάμω τη τουρκα σας μπασταρδοι

 22. Ο διαφημιστής, γνωστός και με το όνομα Μπενρουμπής όπως ο ίδιος αναφέρει, μας λέει πως οι Αρβανίτες δεν καταλάβαιναν ελληνικά. Για αρχή σχεδόν όλοι Αρβανίτες ήταν δίγλωσσοι. Το περιστατικό έχει ως εξής: Ένας λόγιος μόλις τέλειωσε την ομιλία του φώναξε στο συγκεντρωμένο πλήθος στην καθαρεύσουσα: “ΠΥΡ ΚΡΟΤΟΒΟΛΕΙ”. Φυσικά κανέις δεν κατάλαβε τίποτα. Και πετάγεται ο Κολοκοτρώνης και φωνάζει: “ΦΩΤΙΑ ΩΡΕ”. Και άρχισε το πυρ και οι μπαλωθιές. Είναι τόσο γελοία αυτά που γράφει που είναι ανάξια σχολιασμού. Ο Ιμπραήμ έφαγε ψωλι@ και στη Μάνη και στο Άργος και στην Αττική. Οι στόλοι στο Ναυαρίνο είχαν μαζευτεί για να επιτεθούν στους Έλληνες. Απο τυχαίο περιστατικό ναυμάχησαν με τους Τούρκους για αυτό και οι Άγγλοι πέρασαν τον Ναύαρχο απο στρατοδικείο μόλις επέστρεψε στην Αγγλία.

 23. Η Χρυσή Αυγή θα είναι το τελικό ξέσπασμα των Ελλήνων.
  Η χρυσή Αυγή δεν θα βγεί ποτέ μεσα απο συνηθεις εκλογές.
  Θα την αναζητήσουμε σαν Θεό όλοι μας μονο μετα απο ενα τεράστιο πατατράκ που θα συμβεί μονο αν ζήσουμε λίγο ΣΥΡΙΖΑ.
  Δεν είμαστε ουτε έτοιμοι ούτε σε θέση να το δουμε ακόμη.
  Ιστορικά ειμαστε ξεροκέφαλος λαός, πρέπει να ζησουμε κατι για να το καταλάβουμε.
  Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχίτερα.

  (ασε που ετσι και βγει θα την κοπανήσουν αμεσως μόνοι τους για Βενεζουέλα μεριά)

 24. ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΜΙΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Η ΣΙΤΕΜΕΝΗ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑ ΤΟΥ ΓΛΟΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΤΙΚΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗ

 25. Μην τρώτε τη φόλα του Θέμου και του Χατζηνίκου.
  Σήμερα στα Ιωάννινα είχε 50-60 μετρημένα άτομα το Ποτάμι (δειτε photo http://topotami.gr/wp-content/uploads/20140326_203546b-1024×768.jpg) .
  Αυτοί είναι για 9%;; Επιτυχία αν πιασουν το 1%.

  Θα κάνετε κάποιο σχόλιο για όσα λένε δημόσια φίλοι του Ποταμιού για την επανάσταση του 1821;

  «Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η ζωή προχωρά γρηγορότερα από ότι νομίζουν κάποιοι σχολιαστές στην Αθήνα. Είμαι από το πρωί στα Γιάννενα, έχω πάει σε στάβλους, σε συνεταιρισμούς, έχω μιλήσει με νέους, με δημοσιογράφους, κανείς δεν με ρώτησε για το 1821. Ούτε για το 1940 συζητήσαμε. Κάποιοι άεργοι ουσιαστικά σχολιαστές, βρίσκουν ένα κείμενο – ένα άρθρο, αναδεικνύουν κάποιες λεπτομέρειες και δίνουν μάχες. Σκάβουν χαρακώματα. Υπάρχουν όμως και σοβαρότερα πράγματα>>

  Ολοι εσεις εισαστε αεργοι σχολιαστες και τιποτα αλλο κοροιδα! Τιποτα για την ταμπακιερα!

 26. Τωρα που βγηκε το ποταμι, ψηφο για ψηφο δε θα σταυρωσουν τα χρυσα αυγα. Με το σταγονομετρο τα ψηφαλακια.

  1. Βαρδιες στο Protagon. Εκει δεν ειναι αεργοι σχολιαστες οπως λεει και ο γκαου Θεοδωρακης

 27. Χεστηκαν πανω τους οι χρυσαβγουλιτες με το Ποταμι. Μπαζουν ψηφοφορους απο παντου.

 28. Εδω ο τυπος ειχε υποστηριξει , πως οι εβραιοιεπαθαν ολοκαυτωμα και κατι τετοια…χαχαχαχα οτι ναναι ο τυπος.Μαζι με την ρεπουση , δεν θα λυωσουνε απο την κακια τουςω μολις ψοφησουνε.

 29. Πάλι καλά που δεν αμφισβητεί ευθέως πως είμαστε σκλαβωμένοι 400 χρόνια στους Τούρκους! Απλώς λέει πως μας ελευθέρωσαν οι Αλβανοί και οι Αγγλογαλλορώσοι στην ναυμαχία στο Ναβαρίνο ! Κατά τα άλλα ο Κολοκοτρώνης ήταν απατεώνας και σφαγέας και οι υπόλοιποι που νομίζουμε ήρωες, κατσικοκλέφτες , βρωμιάρηδες που είχαν στο μυαλό τους το κέρδος και το πλιάτσικο! Κι ας υπήρχαν τόσοι που έδωσαν τεράστιες περιουσίες στον αγώνα και κατέληξαν να ζητιανεύουν στα γεράματα για να τραφούν!Γιατί και τότε υπήρχαν μνημόνια , τρώγανε τα χρήματα των δανείων οι επιτήδειοι και οι υπουργοί οι τότε των οικονομικών δεν έβγαζαν στους γέρους αγωνιστές μια υποτυπώδη σύνταξη για να μην ξεφτιλίζονται! Δηλαδή υποστηρίζει αυτά ακριβώς που λένε και οι Τούρκοι! Ότι είμαστε αχάριστοι , καθώς μας είχανε στα ώπα ώπα με κανακέματα και με σερμπέτια ! Τώρα πως τους έπιασε η μανία όλους ξαφνικά να αφήσουν το χουζούρι και το τάβλι με τους Τούρκους και να θυσιαστούν στα 20 έως 35 χρόνια τους η πλειοψηφία, είναι κάτι το ανεξήγητο! Ακόμα και τον Καποδίστρια βγάζει αρνητή της ιδέας της επαναστάσεως και προδότη ! Ο πόλεμος δεν είναι ανταλλαγή λουλουδιών και φιλοφρονήσεων , ειδικά τον 19 αιώνα , που μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και ταπεινώσεων , έπρεπε ένας λαός να αναγκάσει τους κατακτητές ,έντρομους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να πάνε στην Τουρκία ! Με ανάλογη συμπεριφορά παρ’ ότι δεν υπήρχε λόγος, έγιναν τα πογκρόμ στην Πόλη και στην Μ. Ασία κάνοντας τους Έλληνες να φύγουν έντρομοι άρον άρον! Το γήρας , κ.Δήμου ,ουκ έρχεται μόνον , αλλά πολλές φορές μετά της άνοιας και της ξευτίλας …..

 30. Η λεγόμενη αριστερά στην Ελλάδα από την δημιουργία της (από τους Εβραίους Μπεναρόγια < Βεντούρα κλπ) έπρεπε να είναι βαθύτατα μισελληνική ώστε να προωθεί τα σχέδια τους στο να μετατρέψουν την Μακεδονία και θράκη σε νέο Ισραήλ. Και σήμερα οι Εβραιοπροσκυνημένοι αυτοί αριστεροί (τα αρπάζουν χοντρά από αυτούς) δόλια και εσκεμένα παίζουν το βρώμικο παιχνίδι των Σιωνιστών. Ένα από τα σημεία που έχουν διαταγή να χτυπήσουν είναι η εθνική ενότητα και αυτά που την εδραιώνουν δηλ Ιστορία , Εκκλησία κλπ.
  Όλοι αυτοί παίζουν βρώμικο παιχνίδι ενάντια στην Ελλάδα με σκοπό την διάλυση της. Βέβαια πρωτοστατεί η αριστερά με την βοήθεια της δεξιάς. Π.Χ Η Ρεπούση μία απλή πτυχιούχος …Γαλλικής την κάνανε Καθηγήτρια Ιστορίας με ραγδαία εξέλιξη. κλπ κλπ κλπ
  Καιρός να τους στείλουμε στον αγύριστο.

 31. Στην Ελλάδα όποιος γουστάρει βγαίνει στα κανάλια για να πει την παπαριά του. Η ημιμάθεια είναι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη της αμάθειας. Από την άλλη, θαυμάστε τους λογίους του πνεύματος της χὠρας μας. Δήμου, Ρεπούση, και πολλοί άλλοι καλοθελητές έρχονται κάθε μέρα να σας βομβαρδίσουν με το πνεύμα τους…Κανείς τόσα χρόνια δεν σας διάβασε στην τηλεόραση ένα έργο αρχαίου συγγραφέα για να διαπιστώσετε την ίδια την ουσία του πνεύματος..ασχολούνται μόνο για το αν ήταν αδερφές για να βρουν άλλοθι και να σκεπάσουν το πρόβλημά τους…γιατί αν δεν ήταν πρόβλημα, δεν θα το διατυμπάνιζαν οι ίδιοι. Λυπάμαι για την χώρα μου και για το πώς κατάντησε

 32. καλά δεν ντρέπεστε να αμφισβητείτε εναν που εζησε τα γεγονότα ? Αντε νέο αίμα στο ΠΟΤΑΜΙ να μας ζησουνε .

 33. ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ 21 ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ 21. ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ ! Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 34. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΕΝΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ!!!ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ….ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΣΤΕΥΤΕΣ…ΝΑΙ ΡΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ…ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΚΟΛΟΣΟΓΟ ΣΟΥ!!!ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΑΤΣΑ ΣΠΙΟΥΝΟΥ….ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ????ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ??ΣΙΓΑ ΤΑ ΝΕΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ…ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ…ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΠΙΟΥΝΟΥΣ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΩΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ…ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…400 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΗΛΙΘΙΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕΣΑΙ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ… ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ…ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣΚΟΥΛΙΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ!!!

  1. Γεια σου ρε Εύα αντράκι και μάγκα ! Αθυρόστομη σαν τον Καραϊσκάκη και άξια Ελληνίδα που τα χώνεις μόρτικα στους γενίτσαρους λαπάδες …..

 35. οποια πετρα κ αν σηκωσεις βρωμοκομμουνι θα βρεις σημερα. προοδευτικες κουραδες παντου…αει στο διαολο μοιασματα….σιχαμερα σκουλικια. Να φυγετε ρε καριολια….ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμισει ο τοπος (κ απο τα κομμουνια)

  1. Ρε δεν θα μεινει κανεις σας φασιστακο. Η ιστορια επαναλαμβανεται. Θα εξαφανιστειτε απο προσωπου γης.

   1. Το 1 Like , κάτω από το σχόλιό που έγραψες , δικό σου είναι; Ρε γαμώ το να μην μπορείς να βάλεις άλλα πενήντα ! Σε όλα τα σχόλια το ίδιο γίνεται αλλά δεν πτοείσαι! Συνεχίζεις βλακωδώς ! Είπαμε όμως ! Φταίει η άγνοια, καθώς ο βλάκας δεν γνωρίζει πως είναι βλάκας! Όπως και ο γενίτσαρος που δεν γνωρίζει πως δεν είναι Έλληνας , αλλά νομίζει πως είναι Έλληνας πολυπολιτισμικός και διεθνιστής …..

  2. Κομμουνι ο Δήμου; Γελάει ο κόσμος ε.
   Α, το μίασμα γράφεται με ι, όχι με οι.
   Αμόρφωτε βλάκα.

 36. Συμφωνώ για την εκκλησία. Ως μορφή εξουσίας που είχε μπόλικα προνόμια και ρόλο φοροεισπράκτορα κ τοπικού κυβερνήτη-σε ορισμένες περιπτώσεις- μου φαίνεται φυσικό επακόλουθο να εναντιώθηκαν στην επανάσταση. Τώρα το αν υπήρχαν ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις κάποιων επαναστατών ιερέων που βοήθησαν, σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την οργανωμένη εκκλησία που τα είχε κάνει πλακάκια με τους κατακτητές και αφόριζε τους επαναστάτες. Επίσης η ιστορία είναι γραμμένη λάθος και απευθύνεται σε αφελείς, τα παρουσιάζει όλα ιδανικά και ένα τάχα μου κοινό μέτωπο το οποίο ποτέ δεν υπήρξε γιατί ως γνωστόν οι έλληνες τρωγώμαστε από τα αρχαία χρόνια. Καταλυτικός επίσης ήταν ο ρόλος των ξένων δυνάμεων που μας βοήθησαν, αλλά φυσικά με το αζημίωτο (κάτι που δεν το αναφέρει πουθενά, αλλά παρουσιάζει τους ξένους ως αγίους). Για μένα αν θες να μάθεις ιστορία πρέπει να τη διαβάσεις από ξένα βιβλία, γιατί τα ελληνικά είναι επιπέδου νηπιαγωγείου. Παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα εξιδανικευμένα σε μορφή παραμυθιού. Η ελληνική ιστορία στα ελληνικά βιβλία είναι ένα εθνικιστικό παραλήρημα που απευθύνεται σε λοβοτομημένους και θα πρεπε να ξαναγραφτεί από την αρχή με πιο ρεαλιστική μορφή κ περιεχόμενο. Χωρίς κριτική προσέγγιση στην ιστορία μας θα επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.

  1. Γι’ αυτό μπορείς να μελετήσεις την ιστορία του 1821 πρώτα και κυρίως από τα απομνημονεύματα των ιδίων πρωταγωνιστών ! Όπως ο Μακρυγιάννης , ο Κολοκοτρώνης ( υπαγόρευσε στον Γεώργιο Τερτσέτη )και άλλοι !Αξιόλογη γραφή και η ιστορία της Ελληνικής επανάστασης του Σπυρίδωνα Τρικούπη που πρόσφατα εξέδωσε και το NATIONAL GEOGRAPHIC! Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας ότι στην αρχή οι καπεταναίοι μάζευαν στρατό στα βουνά και στα λαγκάδια , καθώς δεν υπήρχε μέρος της Ελλάδας ελευθερωμένο ! Ήταν φυσικό ο λαός που ήταν ακόμα υπό την κατοχή και επιτήρηση των Τούρκων , να μην λαμβάνει ενεργό μέρος όχι με έργα αλλά ούτε με τα λόγια ,καθώς η τιμωρία θα ήταν βαριά! Το αυτό ισχύει και για τους παπάδες των πόλεων και όχι των βουνών ( Παπαφλέσσας κλπ)! Ομοίως συμπεριφέρθηκε και ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ που όντας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υποχρεώθηκε την 3η Μαρτίου 1821 από την Υψηλή Πύλη , που έμαθε για εξέγερση μερικών …ανόητων στην Μολδαβία να εκδώσει συνοδικά και πατριαρχικά έγγραφα , με κατάρες ,και ονομαστικούς αφορισμούς για τον Υψηλάντη και τον Σούτσο και συμβουλές πατρικές στους υπόλοιπους χριστιανούς να μείνουν πιστοί στον Σουλτάνο γιατί παραπλανήθηκαν ( ιστορία του 1821 Σ.Τρικούπη ). Έκτοτε άρχισαν να εγκαταλείπουν την Πόλη όσοι είχαν την δυνατότητα και οικονομική άνεση για Οδησσό από τις 5 Μαρτίου ηγεμόνες , πρόκριτοι , έμποροι γιατί προέβλεπαν τι θα συμβεί , όταν θα ξεσπούσε και στην Ελλάδα η επανάσταση σε λίγες μέρες ! Στις 9 Μαρτίου μυστικό φιρμάνι του Σουλτάνου σε όλα τα τζαμιά να εξοπλιστούν όλοι οι πιστοί με όπλα γιατί κινδυνεύει από επανάσταση το Τουρκικό έθνος πουλώντας ακόμα και τα ρούχα τους και τα κλινοσκεπάσματα , προκειμένου να αγοράσουν όπλα ! Τα υπόλοιπα είναι γνωστά , τι πάθανε οι Έλληνες της Πόλης και των άλλων πόλεων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , όπως και ο Πατριάρχης με το που ξέσπασε Ο Ελληνικός ξεσηκωμός ! Σύμφωνα με την λογική κάποιων έπρεπε ο Πατριάρχης να κηρύξει την συμπαράστασή του στον ξεσηκωμό των Ελλήνων και να προκαλέσει τους

   1. ( συνέχεια ) …….να προκαλέσει τους Τούρκους για να κάνουν νωρίτερα τις σφαγές, που τελικά δεν τις γλύτωσαν ! Ας σκεφθούμε όμως τι ανευθυνότητα και τζάμπα ηρωισμό θα του καταλόγιζαν μερικοί εκ των υστέρων ! Τώρα του καταλογίζουν πως αφόρισε την Φιλική εταιρία και τους επαναστάτες από ποταπά κίνητρα ξεχνώντας πως βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τον τουρκικό όχλο …….

  1. Respect και από εμένα για τους Αρειανούς που εξέφρασαν τα αισθήματα του Ελληνισμού με τον καλύτερο τρόπο. Μπράβο!!!

  1. Παρε θεση. Η κρεμαλα εχει στηθει και σε περιμενει εσενα και ολους τους ομοιους σου.

 37. Επίσης ανιστόρητε η ελληνική επανάσταση είχε πολύ πριν το Ναυαρίνο κριθεί.Ο Καποδίστριας ερχόταν στην Ελλάδα και απλά το Ναυαρίνο επιτάχυνε τα γεγονότα.Η επανάσταση είχε κριθεί έπειτα από μια εξαετία και όταν κινδύνεψε από τον Ιμπραήμ ο Κολοκοτρώνης με ανταρτοπόλεμο δεν άφησε τον Αιγύπτιο σε χλωρό κλαρί καθώς τα στρατεύματα του είχαν αποδεκατικατιστεί και τον συνέδραμαν προσκυνημένοι..

  1. Συμφωνώ με όσα λες , αλλά ο Καποδίστριας δεν ήρθε από το εξωτερικό στην Ελλάδα ! Κερκυραίος ήταν ! Τον μπερδεύεις με τον Όθωνα ;

 38. Bλακάκο,γιατί δε μας λες τι έκαναν οι Τούρκοι όταν μάθανε για την επανάσταση? 400 χρόνια δούλοι ,αρπάζανε τα κορίτσια,κάνανε τα αγόρια γενίτσαρους και συγκρίνεις τους κατακτητές με αυτούς που στην οργή της σκλαβιάς ξέσπασαν όταν ελευθερώθηκαν? Αυτά να τα βλέπουν οι μέλλοντες ψηφοφόροι των ποταμών και λοιπών χειμάρρων…

  1. Κατεβασε τη ναζιστοσημαια απο τον τοιχο πρωτα και μετα μιλα για ιστορια αγραμματο σκουπιδι

   1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ “ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ” ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!!

 39. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΑΚΑΣ ΦΑΙΝΕΣΑΙ , ΚΟΨΤΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΙΛΟΣ-ΠΑΓΙΑΣ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  ΜΑΣ & ΘΑ ΜΑΣ ΚΛ@@ΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΡΑ ΑΝΤΙΔΙΑ ΜΑΚΑΚΑ ΕΕΕΕ ΜΑΚΑΚΑ

 40. Ρε φασιστακια, ανοξτε κανα βιβλιο περα απο το ο Αγων μου, μπας και μαθετε καμια ιστορια, μπετοβλακες.

  1. ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΛΕΣ;;;ΓΡΑΦΕΙ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ;;ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ!!!!

 41. Αυτο το αποκομα το ΠΟΤΑΜΙ + το ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΙΕΣ κλπ κλπ πηραν υποσταση απο τους πρωην Πασοκους ΟΙ ΟΙΠΙΟΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΩΣ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ!!!ΜΟΝΟ ΤΗ ΒΟΛΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ!!

  ΠΟΥΣΤΗ ΑΝΤΡΕΑ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΨΕΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!
  ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ (ΝΥΝ ΣΥΡΙΖΑ,ΠΟΤΑΜΙ κλπ κλπ) ΤΡΑΒΑΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ. ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΣΥΧΑΜΕΝΟΙ ΟΞΩΩΩΩΩΩΩ ΓΑΜΩ ΤΗ ΦΑΡΑ ΣΑΣ ΠΙΑ.

  ΕΛΛΑΣ! ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 42. Χανουν πελατεια τα ναζακια απο το Ποταμι και κανουν οτι μπορουν. Ουτε 5% δε θα πιασετε ρεεε…

  1. ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ Η ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΖΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΝΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΩ THN ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 99,5% ΤΟ ΙΔΙΟ DNA.Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΨΑΞΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΛΑΤΗ Ε ΠΕΛΑΤΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ

 43. ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΦΑΙΝΕΤΕ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥ..ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΣΑΣ..ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ..ΟΡΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ..

 44. εσεις που κραζεται την χρυση αυγη να πατε να δειρετε την μανα σας και τον πατερα σας που ψηφιζαν τοσα χρονια πασοκ νδ και κκε και μετα να πειτε για την χρυση αυγη.μακαρι να βγει ο συριζα για να γινει η αριστερα ρεζιλι για τα επομενα 50 χρονια.

 45. Πάλι μπήκε και κάνει comment η πρωινή βάρδια του Protagon. Το τυπάκι με 400 ευρώ μισθό για να γράφει με 20 nickname (ενώ στο Protagon δεν επιτρέπουν πλέον σχόλια, Βόρεια Κορέα). Ντροπή της ανθρωπότητας.

  Σύντομα σκάνε και οι χρηματοδότες του Ποταμιού. Περιμένετε.

  1. Μια χαρα ανοιχτα ειναι τα σχολια αμπαλε. Απλα δεν αφηνουν φασιστοτρολλακια να τα κανουν μπαχαλο.

 46. στην ευβοια ηταν 12 ατομα και ο ρυακης την κυριακη αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχχααχαχαααααα
  στημενες δημοσκοπησεις απο τους νταβατζηδες
  αχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαα

 47. Οι χρυσαυγιτες θα αθωωθουν πανηγυρικα
  και τοτε θα αρχισουν τα τσιφτετελια , κλεφτοδημοκρατες δημιοι , του ελληνικου λαου , σοσιαλοφασιστες της τσεπης

  1. οι χρυσαυγιτες θα γεμισουν τις φυλακες. Της φυλακης τα σιδερα ειναι για τους φασιστες.

 48. μας χρηματοδοτουν ξενοι ειπε… ο νικολακης
  σσσσσσσσσσσσ…….. μην το ξαναπεις

 49. το νου του μην αποθανει διοτι θα καλυφθει ο ταφοσ τουσ απο σκατα. θεε μου σχωραμε!

 50. το νου του μην αποθανει διοτι θα καλυφθει ο ταφοσ τουσ απο σκατα. θεε μου σχωραμε!

 51. Η φιλικη εταιρεια διοργάνωσε την επανασταση . Η Εκκλησια ποτε δεν υποστηριξε τον αγωνα των Ελληνων.Ο λαος ζουσε στην μιζερια και στον αλληλοσπαραγμο οπως γινεται και σημερα…..

 52. βλέπω τους αριστερούς ναζιστές να χαίρονται που τελικά πούλησαν την Ελλάδα μαζί με την ιστορία της,

  1. βλεπω τους δεξιους φασιστες που υπερασπιζονται τους δολοφονους ελληνων. Μποχα βρωμα.

 53. Η Ελληνικη ιστορια ειναι παραποιημενη απο ολους Π.Χ ποτε η εκκλησια ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !! Ποτε δημιουργησαμε Κρατος παρα μια παραγκα συμφεροντον…..

  1. Και συ ότι άκουσες λες ! Πως να υποστηρίξει εμφανώς η εκκλησία και ο Πατριάρχης τον αγώνα την στιγμή που ήταν στην Πόλη εν μέσω των αλλόπιστων και είχε την ευθύνη για χιλιάδες λαού που θα μακελευόταν αν την υποστήριζε φανερά ; Γι’ αυτό εξαναγκάστηκε , υπέκυψε και υπόγραψε μέχρι και αφορισμούς των Φιλικών και όσων επαναστατούσαν , που στάλθηκαν στους λαούς όλων των Βαλκανίων! Αυτά στις 3 Μαρτίου 1821 αφού έμαθε η Υψηλή Πύλη για την εξέγερση στην Μολδαβία στις 28 Φεβρουαρίου 1821 και για την εμπλοκή του Υψηλάντη ! Χωρίς τελικά να ωφελήσει τους

   1. ….συνέχεια του ανωτέρω ….Χωρίς τελικά να ωφελήσει τους Έλληνες την Πόλης που σφάχτηκαν και τον ίδιο που τον κρέμασε ο Τουρκικός όχλος μετά την κήρυξη στις 25 Μαρτίου , λίγες μέρες αργότερα , της επανάστασης των Ελλήνων …..

 54. Ο/Η ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΠΕΤΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΑΝΕ λέει:

  Πιο ξενόδουλος πεθαίνεις.
  Άθλιο κομπλεξικό σκουπίδι.
  Ακριβές δείγμα προϊόντος της μεταπολίτευσης! Όλη η μεταπολίτευση αποτελείται από τέτοια βολεμένα παράσιτα, που πρώτα συνεργάστηκαν καλά καλά με την χούντα και μετα βγήκαν κι έκαναν τους “δημοκράτες”.

  ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΔΗΜΟΥ. ΤΟ ΒΟΘΡΟΠΟΤΑΜΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ.
  ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΠΟΔΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ.

  ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΥΜΕ.

 55. και ολο κλαινε τα φασιστακια, στου ποταμιου, στου ποταμιου τα βοτσαλακια

  1. Α ρε κακομήρογλου. Τι δουλειά λες ότι κανεις στους γονείς σου; Social media maven στο Protagon; Ούτε για να μαζεύεις σκουπίδια δεν κάνεις (είναι πολύ σοβαρή δουλειά αυτή)

 56. για το δανειο του ροθτσιλντ του 1821 θα μας πει ο εβραιοαλβανοψυχος;
  που για να το δωσει υποθηκευσε ΟΛΗ την πελοποννησο!

 57. Σε συγκριση με τους αυγιτες που εξυμνουν φονιαδες των ελληνων καλυτερος ειναι

 58. Δυστυχώς οι προοδευτικοί αυτής της χώρας ,αυτά τα πιστεύω έχουν ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ Η Μελλοντικές Γενιές έχουν την δυνατότητα να δουν αυτά που γράφονται σήμερα σε διάφορα sait , αλλά καλό είναι να μάθουν ότι οι αριστεροί εξαφάνισαν την Ελλάδα , όταν μετά από 100 χρόνια οι έλληνες θα είναι είδος προς εξαφάνιση αυτό θα οφείλετε στις προοδευτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο από το 74 και μετά. Όταν κυκλοφορείς σε πόλεις της Ελλάδας και βλέπεις μαύρους , πακιστανούς κλπ να σου δηλώνουν έλληνες .

 59. αν όπως πολλοί υποστηρίζουν πως η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση και τους βάζουνε φυλακή, τότε αυτόν των χασάπη τη πρέπει να τον κάνουνε? για μερικούς που έχουν ακόμα γράσο στα μάτια ας τα πλύνουν και να δουν την αλήθεια με καθαρά μάτια, με τέτοια προπαγάνδα σε λίγο θα βγουν η τουρκοι και εβραίοι να ζητήσουν και αποζημίωση και όχι μόνο, κυρία νικολέτα δήμου μήπως θα μας πείτε πως και η πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής η Έλληνες είχαν σκοτώσει τους άμαχους τουρκους, και το 1974 η Κύπριοι έκαναν ισβολη στον αμαχο πλυθησμο της τουρκιας και

  1. εισβολή στον άμαχο πληθυσμό της τουρκίας και τους απομάκρυναν στον μισό κατεχόμενο μέρος, μήπως κυρία δήμου θα μας πείτε πως η Κύπρος ανήκει στους τουρκους? ουστ ρε κοπρόσκυλο και τα βιβλία που έγραψες οποίος τα αγόρασε να τα επιστρέψει και να του δόσης πίσω τα λεφτά που πλήρωσε

 60. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 300 ΠΟΥ Η ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΓΟΡΓΟ ΣΦΑΖΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΘΕΡΟΝ ΕΝΟΠΟΙΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ.

 61. Ημιμάθεια αισχροτέρα αμαθείας έλεγαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Για τον κ. Δήμου επειδή δεν είναι ή μάλλον δεν αισθάνεται ΕΛΛΗΝΑΣ , ας τον πάρει το …ποτάμι.

  1. Σας έχει πάρει το ποτάμι συριζαύγουλα και θα πνιγείτε.
   Άντε να μαζέψετε σκουπίδια με την σκουπιδομαζώχτρα δημοκρατικιά υποψήφια που θαυμάζει τους ισλαμοφασίστες.

  2. Κακομήρογλου του Protagon, το Ποτάμι δεν είναι ουτε στο 0,5% (σιγά μην υπάρχουν πάνω απο 25,000 κόσμος να το ψηφίσει). Φαντασιώνεστε εξουσία και μιντιακή χούντα.

 62. περιεχει αληθειες το κειμενο αλλα χωρις την πιεση των φελελληνων της ευρωπης και κυριως χωρις τον ηρωικο αγωνα των επαναστστημενων οπλαρχηγων και πολεμιστων ελληνων δεν θα υπηρχε ελληνικο κρατος .

 63. Τι εγινε αυγουλακια; Το Ποταμι παιρνει τριπλασια ποσοστα απο σας και τα κανατε πανω σας;

 64. “Η Εκκλησία ..μπλα μπλα μπλα… εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά… μπλα μλπα μλπα”.
  Ελευθερία, Ισότητα, Δημοκρατία που έρχονται ακόμη και στα δικά μας χρόνια από τη Δύση, για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Λιβύη, το Μάλι, τη Συρία. την Ουκρανία κλπ κλπ.
  Ναι βλάκα Δήμου. Όλες αυτές ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
  Αιματοκύλισμα του πλανήτη που προέρχεται από την ΔΥΣΗ, η οποία προσκυνά τον ΣΑΤΑΝΑ.
  Αντίχριστε και Ανθέλληνα. Φτου σου!

 65. Εβραιος δεν ειναι, εβραιογαμπρος ειναι (του Μπεν-Ρουμπη). Σιτιζεται φαινεται στιπρυτανειο της ανοικτης κοινωνιας…….

 66. ΑΣ ΤΑ ΔΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ…Χ.Α Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ

 67. Σε μία δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες,βγαίνεις ρε Δήμου και προσπαθείς να μαυρίσεις έναν ξεσηκωμό του 1821 εξ’ αιτίας του οποίου εσύ σήμερα είσαι ελεύθερος,υπάρχεις και γράφεις τις μπούρδες σου….
  Οι απόψεις σου,διχάζουν και μειώνουν το καταπονημένο σήμερα φρόνημα του Ελληνα…Αλήθεια,ποιανού παχνίδι παίζεις ?
  Πόσο μου θυμίζεις την αλήστου μνήμης Ρε πούτση ….

  1. Αν κάποτε μας τιμωρήσει ο Θεός για τις μαλακίες μας και γίνουν κυβέρνηση οι Συριζαίοι με τα Ποτάμια , θα φέρουν στην χώρα μας το μισό Πακιστάν και τους απανταχού μουζαχεντίν , για να διώξουν από την χώρα μας το 70% που σιχαίνεται το κατάντημα της Ελλάδας ….

 68. Ολα μπορουμε να τα συζητησουμε εκτος απο το “Ο Καποδιστριας γυρισε τη πλατη στην Επανασταση”. Καθε αλλο, ο Καποδιστριας τοτε ηταν υπουργος εξωτερικων του Τσαρτου και πετυχε να μην επεμβουν τα στρατευματα της Ιερης Συμμαχιας να καταπνινουν την επανασταση, οπως κανανε σε αλλες παρομοιες περιπτωσεις. Κατοπιν ο Μετερνιχ πετυχε την απομακρυνση του.

 69. Θα έχουμε λυτρωθεί ως έθνος, όταν κάποιοι σαν του λόγου σου, δεν θα ανταμείβονται με τον τίτλο του Ακαδημαϊκού για την χρόνια προδοτική τους στάση, αλλά θα παραδίδονται στη χλεύη και την περιφρόνηση. Μέχρι τότε θα είμαστε υποτελείς των Μνημονίων.
  Ασχολήσου τώρα με τις δημόσιες σχέσεις του ταβερνιάρη μπας και τον αναδείξεις σε ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων κατά τας επιταγάς των νταβατζήδων.

 70. έχει δίκιο ο κύριος Δήμου, και πέφτετε να τον φάτε

  όλοι οι λαοί έχουν τους μύθους τους

  για παράδειγμα οι Εβραίοι που επινόησαν φούρνους και 6 εκατομμύρια ψημμένους Εβραίους

  ενώ στην πραγματικότητα ο Χίτλερ τους έφτιαξε κράτος και τους εγκατέστησε εκεί όπου δεν έμενε ούτε ένας Εβραίος

 71. Δήμου:Από την πόλη έρχομαι και στήν κορφή κανέλλα!
  Οι θέσεις του δηλώνουν είτε παντελή άγνοια των γεγονότων
  είτε εθελούσια διαστροφή των κοινωνικων και ιστορικών
  συνθηκών πριν και κατά την επανάσταση.

 72. Πρώτη φορά βλέπω εναν Ελληνα?? να εκφράζεται κατ’αυτόν τον τρόπο εναντίων των Ηρώων της επανάστασης του 1821. Θα έπρεπε να επέμβει Εισαγγελέας και να διατάξει την εγκλισμό του σε ψυχιατρική κλινική. Ντροπή σου κύριε?ΔΗΜΟΥ. Αποτελείς παγκόσμια πρωτοτυπία και θα πρέπει να σε βάλουν στο βιβλίο γκίνες ως την μεγαλύτερη Ανθελληνική προπαγάνδα μακράν στην Ιστορία της Ελλάδος. ΦΤΟΥ ΣΟΥ. Οπου συναντώ την φωτογραφία σου στο ίντερνετ, θα φωνάζω τα παιδιά μου να έρχοντε να σε φτύνουν.!!

 73. Μμμμμμ…του Νίκου Δήμου το κάγκελο που μπήκε στο ποτάμι….μην πεσει κατά λάθος μέσα κανένας πολίτης και πνιγεί στα βοθρολύματα!
  Έλα Νίκου….πες μας για τη Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ Μαυρογένους και όχι μόνο που δώσανε το βιός τους γιαυτόν τον …άγονο αγώνα….μίλα μας βρώμικα…
  Ο πολιτικός σας χρόνος μετράει αντίστροφα…δώσε…να μηδενίσει πριν τις κάλπες!

 74. Τελικα η Ελληνικη ιστορια εχει πολλες μαυρες σελιδες ,αλλα και πολλους καραγκιοζηδες που προσπαθουν να ανακαλυψουν την Αμερικη με ψεματα ,συκοφαντιες και δικα τους μυθευματα.Στο μονο που συμφωνω με τον εν λογω κυριο ειναι η φαγομαρα μεταξυ μας.Μου αρεσει που λεει οτι στην Ελληνικη επανασταση πολεμουσαν πολλοι ξενοι ως μισθοφοροι.Τα λεφτα ποιος τα εδινε για την παμφτωχη Ελλαδα .Ο Σορρος?

  1. Ενα φου να κανει ο Σορος και θα κανετε παρεα στους δεινοσαυρους φασιστακο. Ολικος αφανισμος.

     1. Εσυ πονας γιατι η ψ@λη του Χρυσαυγιτη ειναι μεγαλη και χοντρη.Νομιζες οτι θα ειναι καλα αλλα την πατησες.Μετα τρεχα στο πρωτο εφημερευων να σε ραψουνε..

Leave a Response