«ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ» ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ! ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ – 44 ΝΕΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ – ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
SMIRNI

Δύσκολες ώρες περνά η Σμύρνη της Τουρκίας, η οποία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με τις εκκενώσεις οικισμών να είναι συνεχείς ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε εξαιτίας της φωτιάς.

Οι κάτοικοι της Σμύρνης ζουν τον απόλυτο εφιάλτη και μάλιστα τουλάχιστον 44 νέες εστίες φωτιάς προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ήδη υπάρχουσες που μαίνονται τα τελευταία 24ωρα.

Οι συνθήκες στην περιοχή θύμιζαν πόλεμο, καθώς οι σειρήνες στο Αϊδίνιο ηχούσαν κάθε 15 λεπτά, ενώ οι άνεμοι που έφταναν τα 117 χιλιόμετρα την ώρα καθήλωσαν τα ελικόπτερα αφήnοντας μόνο δύο αεροσκάφη να κάνουν ρίψεις, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σουλεϊμάν Ελμπάν. «Την Κυριακή ξέσπασαν 77 νέες πυρκαγιές στην Τουρκία» συμπλήρωσε, όπως μεταδίδει το CNN Turk.

Η φωτιά απελεί σπίτια στο Σεφεριχισάρ. Πέντε συνοικίες εκκενώθηκαν στην περιοχή όπου η φωτιά απειλεί σπίτια. O Υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας Ιμπραήμ Γιουμακλί δήλωσε ότι ξέσπασαν συνολικά 9 μεγάλες πυρκαγιές στη Σμύρνη, το Ντενιζλί, τη Μανίσα και το Αϊδίνιο και είπε: «Έχουμε 3 σοβαρές πυρκαγιές στη Σμύρνη. Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν. Προς το παρόν έχουν εκκενωθεί 4 χωριά και 2 γειτονιές».

Σύμφωνα με τις αρχές της Τουρκίας συνελήφθη ένα άτομο στην Μπούρζα για εμπρησμό.  Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τούντς «συνελήφθη ένας ύποπτος με την κατηγορία ότι ξεκίνησε τη φωτιά με βενζίνη. Mέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 άτομα για τις δασικές πυρκαγιές.

Από την άλλη η φωτιά που μαίνεται μεταξύ του Kuyucak στην περιοχή Menderes της Σμύρνης και των συνοικιών Orhanlı απειλεί κατοικημένες περιοχές. Οι φλόγες έχουν φτάσει στη συνοικία Yeni Orhanlı του Seferihisar και στις συνοικίες Cumhuriyet και Atatürk στην περιοχή Ürkmez. Υπάρχουν ήδη αναφορές για καταστροφές σε σπίτια. Δεκάδες πολίτες ειδοποιήθηκαν και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Παράλληλα φωτιά απειλεί βιομηχανιή ζώνη του Οτοκέντ,  όπου έχουν την έδρα τους πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Μια άλλη πυρκαγιά, που ξέσπασε σε μια χωματερή στο Γκαζιεμίρ, 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Σμύρνης, επεκτάθηκε σε δασική έκταση και απειλεί τη βιομηχανική ζώνη του Οτοκέντ, όπου έχουν την έδρα τους πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NTV, μία από αυτές κάηκε.

Η κατάσταση στην περιοχή της Σμύρνης παραμένει κρίσιμη και στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 1.113 άτομα με 122 πυροσβεστικά οχήματα, 74 υδροφόρες και 84 χωματουργικά μηχανήματα.

Στο μεταξύ, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασώδη περιοχή στην περιοχή Σιλίφκε της Μερσίνας σβήστηκε με αεροπορική και χερσαία επέμβαση ομάδων.

Οι παράκτιες περιοχές της Τουρκίας έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από πυρκαγιές καθώς τα καλοκαίρια έχουν γίνει πιο θερμά και ξηρά, κάτι που οι επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ,τους «φώτισαν» με το άγιον φως ‘μάλλον’ οι ..εβρα1ο1
    και που να βάλουν μπρός και τα ..κινητά όπως με το Ιράν. Θα καεί το ..πελεκούδι..

  2. Μετα απο τοσες φωτιες που μας βαλανε ετυχε μια φορα και σ αυτους παραξενο ομως δεν ειναι;
    Και αυτο μοναχα δειχνει οτι οι φωτιες μπαινουν απο εμπρηστες

  3. Ευτυχώς ζούμε ακόμη και τώρα στα στερνά μας μαθαίνουμε από το διαδίκτυο τα νέα της , λεγόμενης … «Επιστήμης » : » Οι πυρκαγιές , καθώς τα καλοκαίρια έχουν γίνει πιο θερμά και ξηρά , συνδέονται με τις κλιματικές αλλαγές » !

Leave a Response