ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Η ΔΙΩΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ – ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ – «ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Κοινοποίηση:
TRUMP-PUTIN

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουκρανία για τη σύνταξη μνημονίου που θα καθορίζει το πλαίσιο μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης κατάπαυσης του πυρός και των βασικών σημείων για τη διευθέτηση της σύγκρουσης, δήλωσε σήμερα ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ουάσινγκτον και Μόσχα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο και δια ζώσης συνομιλιών των δύο ηγετών.

Για ειλικρινή και χρήσιμη συνομιλία έκανε λόγο ο Πούτιν. «Είμαστε γενικά στο σωστό δρόμο», συνέχισε. «Η Ρωσία προτείνει και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ουκρανική πλευρά για ένα μνημόνιο σχετικά με πιθανό μελλοντικό ειρηνευτικό σύμφωνο, το οποίο θα ορίζει βασικές αρχές διευθέτησης, προθεσμίες και, εφόσον υπάρξει συμφωνία, ακόμη και προσωρινή εκεχειρία», δήλωσε ο Πούτιν. Μάλιστα, προέτρεψε σε «συμβιβασμούς» για την επίλυση της διένεξης Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Θα ήθελα να επισημάνω πως η θέση της Ρωσίας είναι σαφής. Το κύριο ζήτημα για εμάς είναι να εξαλειφθούν τα βαθύτερα αίτια αυτής της κρίσης», είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους.

Όπως δήλωσε, η Ρωσία θα προτείνει – και είναι έτοιμη να συνεργαστεί για αυτό με την ουκρανική πλευρά – ένα μνημόνιο σχετικά με πιθανή μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία, στο οποίο θα καθορίζονται τα βασικά σημεία. Για παράδειγμα, οι βασικές αρχές της συμφωνίας, το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή ενδεχόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας και ούτω καθεξής, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής κατάπαυσης του πυρός για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εφόσον επιτευχθούν αντίστοιχες συμφωνίες», είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως Μόσχα και Κίεβο πρέπει να αναζητήσουν συμβιβασμούς που θα είναι αποδεκτοί εκατέρωθεν. «Το ζήτημα, φυσικά, είναι η ρωσική και η ουκρανική πλευρά να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προθυμία για επίτευξη ειρήνης και να καταλήξουν σε συμβιβασμούς που θα ικανοποιούν όλες τις πλευρές», ανέφερε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε χρήσιμη την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε για «πάνω από δύο ώρες» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η συζήτηση ήταν «πολύ εποικοδομητική και πολύ ειλικρινής», αναφέρει η ενημέρωση του Κρεμλίνου προς τον Τύπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρώτες δηλώσεις του Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Με μήνυμα του στα social media, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως «άμεσα θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μια νέα συνάντηση είναι χάσιμο χρόνου αυτό έγινε την Πέμπτη και κατέληξε σε φιάσκο… Αυτό έλειπε ο Πούτιν να πάει στην πόλη ώστε να συναντηθεί με τον δικτάτορα, αν δεχόταν κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι τον θεωρεί ισότιμο οπότε δεν θα γίνει ποτέ…

Comments are closed.