ΕΚΤΑΚΤΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» ΣΤΗ ΔΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ! ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ – ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Κοινοποίηση:
CYPRUS

Σκηνές απόλυτου θράσους εκτυλίχθηκαν στη Δένεια, μέσα στη νεκρή ζώνη, όταν τουρκικό στρατιωτικό όχημα παραβίασε τη γραμμή και εισήλθε με το “έτσι θέλω” σε κυπριακό έδαφος. Οι Τούρκοι στρατιώτες, οπλισμένοι και προκλητικοί, πλησίασαν Κύπριους γεωργούς που εργάζονταν στα χωράφια τους, τους απείλησαν και απαίτησαν να αποχωρήσουν αμέσως.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη νεκρή ζώνη της Δένειας, όταν τουρκικό στρατιωτικό όχημα εισήλθε παράνομα στην περιοχή, προκαλώντας αναστάτωση σε Ελληνοκύπριους γεωργούς που καλλιεργούσαν τα χωράφια τους, αναφέρει η ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας Δυτικής Λευκωσίας – West Nicosia News, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:00 το πρωί, όταν το στρατιωτικό όχημα των κατοχικών δυνάμεων προχώρησε εντός της ουδέτερης ζώνης.

Λίγη ώρα αργότερα, δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών μετέβησαν στο σημείο, επιχειρώντας να κατευνάσουν την ένταση. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, τα Ηνωμένα Έθνη φέρεται να απέκοψαν την πρόσβαση των Ελληνοκύπριων γεωργών προς τα χωράφια τους, γεγονός που προκάλεσε περαιτέρω ανησυχία στην κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από έγκυρες πηγές, γύρω στις 10 το πρωί Ελληνοκύπριος γεωργός εισήλθε στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Δένειας για να καλλιεργήσει το χωράφι του. Ύστερα από λίγο, στρατιωτικό όχημα των κατοχικών δυνάμεων κατευθύνθηκε προς τον γεωργό, ζητώντας του να αποχωρήσει.

Στη συνέχεια, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μετέβησαν στο σημείο μέλη των Ηνωμένων Εθνών και ο γεωργός αποχώρησε. Αφού αποχώρησαν όλοι από το σημείο, το όχημα των κατοχικών δυνάμεων επέστρεψε σε λίγη ώρα και στη συνέχεια επέστρεψαν και τα μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τόσο οι Τούρκοι στρατιώτες όσο και οι άνδρες της ειρηνευτικής Δύναμης, αποχώρησαν από τη νεκρή ζώνη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Τουρκικό σχέδιο στην Κύπρο έχει απώτερο στόχο την νεκρή ζώνη.

Δεν πρόκειται σαφώς και μερικά μέτρα αλλά για 32 χλμ κυπριακού εδάφους το οποίο αποτελεί αυτό που
αναφέρει η ονομασία του «νεκρό έδαφος», ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο όμως διεκδικούν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι συστηματικά, όπως αναφέρει ο κυπριακός τύπος υλοποιούν προκλήσεις εναντίον γεωργών που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, επιθυμώντας την υφαρπαγή κυπριακού εδάφους.

Το τελευταίο γεγονός εναντίον Ελληνοκυπρίων γεωργών εντός της «νεκρής ζώνης», ήταν ένα από τα σοβαρότερα των τελευταίων ετών, αποτελεί μέρος της μόνιμης τακτικής των Τούρκων.

Αυτό όμως που αποκαλύπτεται όμως είναι ότι αυτό ήταν μέρος σχεδίου που αφορά την υφαρπαγή της
νεκρής ζώνης λόγω της πιθανής απόσυρσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ αφορά και τις γεωτρήσεις της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κυπριακές πηγές αναφέρουν  ότι δεν είχαμε μόνο το περιστατικό στην Δένεια. Ανάλογα περιστατικά έχουμε
συνεχώς από τον τουρκικό στρατό, και στο παρελθόν, όταν οι Τούρκοι στρατιώτες απαίτησαν οπισθοχώρηση των γεωργών από Αθηένου, Περιστερώνα, Αυλώνα και περιοχές της Λευκωσίας.

Το σύνολο της «νεκρής ζώνης» ευρίσκεται υπό την επίβλεψη των ειρηνευτικών δυνάμεων, βάσει συμφωνίας του ΟΗΕ και του ψηφίσματος 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response