Τα φρέσκα αυγά μπορούν να φυλαχθούν στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα, εφόσον η θερμοκρασία παραμένει σταθερή και τα αυγά είναι άθικτα, ανέφερε η διατροφολόγος Vanessa Giglio.
Η ειδικός διευκρίνισε ότι η διάρκεια ζωής των αυγών στο ψυγείο είναι 21-30 ημέρες, αν το τσόφλι παραμένει άθικτο και τα ίδια τα αυγά βρίσκονται στη συσκευασία τους ή σε ένα κλειστό δοχείο. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι η απουσία προϊόντων με έντονη οσμή κοντά τους.
Η διατροφολόγος επισήμανε ότι τα αυγά πρέπει να τοποθετούνται στο εσωτερικό ράφι, όχι στην πόρτα, όπου η θερμοκρασία αλλάζει συχνότερα.
Τα προϊόντα που περιέχουν λίπη και υγρασία είναι πιο ευάλωτα στη φθορά όταν παραβιάζονται οι συνθήκες σταθερής αποθήκευσης.
Όταν τα κρύα προϊόντα θερμανθούν, τα βακτήρια ενεργοποιούνται.
Η επίδραση της θερμότητας όταν ανοίγει η πόρτα του ψυγείου οδηγεί επίσης σε επιταχυνόμενη οξείδωση των λιπών, με αποτέλεσμα να χάνουν τις θρεπτικές τους ιδιότητες και τη γεύση τους.
Η ειδικός συνιστά να ελέγχεται τακτικά η ακεραιότητα του τσόφλιου καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.
Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση αυγών αν αλλάξει η οσμή ή η εμφάνισή τους, ή εμφανιστούν ρωγμές στο τσόφλι.