ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ!!! Τουρκάλα δημοσιογράφος για βουλευτή Καιρίδη: Εμείς είμαστε παιδιά των Ελλήνων και όχι εσείς παιδιά των Οθωμανών [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ellada

Η Ουζέυ Μπουλούτ, μια Τουρκάλα εξόριστη δημοσιογράφος τοποθετεί τα πράγματα τους στην σωστή θέση, απαντώντας έμμεσα σε δήλωση του Βουλευτή Καιρίδη, ο οποίο χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του καθηγητή, είχε αναφέρει το 2018 ότι οι Έλληνες και άλλοι Βαλκάνιοι είναι παιδιά των Οθωμανών, μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά, αφού αυτό πιστεύει ο ίδιος.

Σε ερώτηση του μπλόγκερ-δημοσιογράφου Μανιάτη Γιώργου σχετικά με την δήλωση  του κ, Καιρίδη, η ίδια απάντησε: «Το αντίθετο ισχύει. Εμείς οι Ανατολίτες είμαστε παιδιά των Ελλήνων. Αυτό θα έπρεπε να πει. Δεν είστε τα παιδιά των Οθωμανών, αφού οι Οθωμανοί ήταν οι κατακτητές σας, οι Οθωμανοί ήταν οι αποικιοκράτες σας, ήταν οι καταπιεστές σας, αυτοί ήταν.

Υποφέρεται κάτω από την τυραννία τους. Αυτό που θα πρέπει να ειπωθεί είναι ότι οι άνθρωποι στην Τουρκία αν ήταν ίσως  λίγο πιο σοβαροί, αυτό θα έπρεπε να πουν”.

Οι Τούρκοι τρέμουν στο σενάριο μιας νέας Ελληνικής Μεγάλης Ιδέας 

Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα, ο   γνωστός απόστρατος Τούρκος Ναύαρχος Τσέμ Γκιουρνενίζ σύμβουλος και μέλος τουρκικών ινστιτούτων σκέψης του καθεστώτος (ότι και να λένε) σε προκλητικό άρθρο κατά της χώρας μας ουσιαστικά τρέμει για την ύπαρξη ακόμη της “Μεγάλης Ιδέας”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι » εκεί αφού παραδέχεται την ενότητα του ελληνισμού και της ορθοδοξίας δύο ισχυρών πυλώνων του σύγχρονου ελληνικού κράτους, κάνει λόγο ουσιαστικά για μια ελληνική “Μεγάλη Ιδέα” που αφορά τα εδάφη της Μικράς Ασίας κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τον Πόντο.

Πρώτα απ ‘όλα, οι Έλληνες πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύουν την κληρονομιά της Αθήνας, της Σπάρτης και της Μακεδονίας του 300 π.Χ. σε φυλετική και πολιτιστική βάση, ή με άλλα λόγια, ότι έχουν το προνόμιο να είναι το λίκνο της δημοκρατίας, ο κληρονόμος της αρχαίας Ελλάδας και ο εκπρόσωπος της ελληνιστικής εποχής, που αποτελούν τη βάση των σύγχρονων δυτικών αξιών.

Πιστεύουν επίσης ότι κληρονόμησαν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μέσω του Βυζαντίου, η οποία στην πραγματικότητα ως έννοια διαμορφώθηκε πολύ αργότερα τον 19ο αιώνα από τους Ευρωπαίους.

Εν ολίγοις, έχουν μια εμμονή να διεκδικούν κάθε έδαφος στο οποίο μιλούσαν τα αρχαία ελληνικά, παρά το γεγονός ότι αυτή η γλώσσα ήταν στην πραγματικότητα μια lingua franca του εμπορίου στην αρχαιότητα.
Διατηρούν αυτήν την εμμονή σε σχέση με την Κύπρο και τη Μακεδονία. Το εφαρμόζουν επίσης στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, την αποκαλούμενη περιοχή «Πόντος».

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό που αξίζει να εξεταστεί, και αφορά μια μεγάλη πολιτιστική-ιδεολογική ακεραιότητα και ενότητα σε ολόκληρη την κοινωνία για την επίτευξη των γεωπολιτικών στόχων τους, αν και αυτό εκτείνεται πολύ πέρα από την πραγματική τους δύναμη.

Παρ ‘όλα αυτά, είναι πολύ πιο προχωρημένοι στην επίτευξη αυτής της ενότητας από τους Τούρκους.
Αυτή η ερώτηση έχει μόνο μία απλή απάντηση, “η Ελλάδα μπορεί να περιορίσει τα ιστορικά της όνειρα τα οποία δεν μπορεί να τα υλοποιήσει σε Αιγαίο,  Μεσόγειο ή  Μαύρη Θάλασσα;

Αυτοί είναι οι τομείς κυριαρχίας και ενδιαφέροντος για την Τουρκία. Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει όμως τα όριά της.

Οι Έλληνες είναι καιρός να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επιλύσουν τα χρόνια προβλήματα στο Αιγαίο με την Τουρκία. Τα δύο έθνη που έχουν ζήσει μαζί για 400 χρόνια πρέπει να ενωθούν και να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα ειρηνικά προτού φτάσουμε σε άλλο σημείο”, καταλήγει ο ίδιος με το γνώριμο προπαγανδιστικό ύφος.

Αυτή είναι η γενική άποψη στην Άγκυρα για την χώρα μας και την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, ξεκάθαρα.

Οι Τούρκοι τρέμουν και στην ιδέα να μάθουν οι πολίτες τους από που κρατά η σκούφια τους που λένε και στην χώρα μας.

Τρέμουν ακόμα πιο πολύ για την ομοιόμορφη σύνθεση του πολυεθνικού τουρκικού κράτους, στα πλαίσια του πανισλαμισμού και των Οθωμανικών σχεδίων τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Καλα τωρα μιλαμε για την συκια τον Καιριδη.Περιμενε κανεις ω κατι καλυτερο?

    1. Οχι δεν περιμενε κανεις κατι καλυτερο γιατι εχετε αυτους που σας αξιζουν .Και αυτοι σας κυβερνουν γιατι εσεις τους ψηφιζετε αρα εχετε και τις ιδιες ιδεες με αυτους. Δε μιλαμε μονο για την ΝΔ φυσικα. Δωσατε στα ιδια κομματα που σας κοροιδευουν επανηλημενα απο το 74 και μετα πανω απο 80% . Τους κανατε αλαζονες και δυνατους εκτος απο πλουσιους. Τωρα θα πορευτειτε με αυτο μεχρι το τελος δυστοιχως .

Leave a Response