To Eurogroup έβαλε τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας. – Από 1η Αυγούστου όλα στο σφυρί..

Κοινοποίηση:
πλειστηριασμός

Η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει οριστικό τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας έως τις 31 Ιουλίου 2020 και να νομοθετήσει νέο πτωχευτικό κώδικα που θα προβλέπει τη δυνατότητα για ρευστοποίηση όλων των εξασφαλίσεων (πλειστηριασμοί για όλα τα ακίνητα) υπενθυμίζει το Eurogroup στο ανακοινωθέν που εξέδωσε ειδικά για την Ελλάδα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, στην οποία άναψε το πράσινο φως για την  εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ προς τη χώρα.

Το Eurogroup εκδηλώνει την πρόθεσή του να μην επιτρέψει, ακόμη και στις ειδικές συνθήκες που δημιουργεί η κρίση του κορονοϊού, οποιαδήποτε περαιτέρω παράταση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία. Αυτό σημαίνει ότι από το Σεπτέμβριο θα γίνονται πλειστηριασμοί ακινήτων που αφορούν πρώτη κατοικία.

Παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σημειώνουν ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα, δηλαδή στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την καθιέρωση νέου πτωχευτικού κώδικα, αναγνωρίζοντας όμως ότι αυτό οφείλεται στην πανδημία. Όμως, καθιστά σαφές ότι δεν γίνεται ανεκτή άλλη καθυστέρηση και η προστασία πρέπει να αρθεί ως το τέλος Ιουλίου.

Επίσης, το Eurogroup δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, καθώς το 2019 σημειώθηκαν καθυστερήσεις και η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκκαθαρίσει αυτές τις οφειλές, ύψους 1,22 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019, ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι:  «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν αποφασιστικά στην εφαρμογή του σχεδίου εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, τη νομοθέτηση ενός αποτελεσματικού νέου πτωχευτικού κώδικα, που θα διασφαλίζει τη ρευστοποίηση όλων των εξασφαλίσεων και την κατάργηση του ισχύοντος συστήματος για την προστασία των κύριων κατοικιών έως τα τέλη Ιουλίου 2020».Το Eurogroup, επίσης, δεν παραλείπει να υπενθυμίζει τις νέες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η δέσμευση για τη μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου. «Χαιρετίζουμε τη δέσμευση της Ελλάδας να αναλάβει μια σειρά πρόσθετων μεταρρυθμίσεων, με σκοπό τη στήριξη της ανάκαμψης», σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Στο δημοσιονομικό μέτωπο και στο κρίσιμο ερώτημα, αν η Ελλάδα θα έχει το 2021 τη δυνατότητα να αποφύγει τους αυστηρούς στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα (3,5% του ΑΕΠ), η απάντηση που δίνεται από το ανακοινωθέν είναι ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις που γίνονται τώρα, η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2021. Πάντως ο Μάριο Σεντένο, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα ειδικό αίτημα της Ελλάδας για χαλάρωση και τον επόμενο χρόνο και ότι για τη χώρα ισχύει αυτό που ισχύει για όλες, με βάση τις αποφάσεις της 16ης Μαρτίου, δηλαδή ότι η αναστολή των δημοσιονομικών κανόνων θα ισχύσει μόνο για το 2020.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ “ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ” Η ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΘΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΩΝ ΜΕΔΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΣΩΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣΤΕ ΠΛΗΣΤΙΡΙΑΑΣΜΟΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΩΔΩΘΟΥΝ. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΑΚΕΡΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΑΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΥΤΟΠΙΑ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ 60 + ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΙΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΑΛΛΟΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΚΕΛΩΝ ΠΡΟΔΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

  2. ΩΡΑΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ , Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ , ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ , ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ , ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ , ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ , ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΔΑ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ …. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ …. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ , ΜΟΝΟ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ….. ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ …….

Leave a Response