Η Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2025, αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη για πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θυελλώδεις άνεμοι ξεπέρασαν τα 140 χιλιόμετρα την ώρα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Οι πιο ισχυρές ριπές ανέμου καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου με 142 km/h, ενώ η κορυφή της Πεντέλης ακολούθησε με 135 km/h.
Η άνεση του καιρού δόθηκε για λίγο με γενικά αίθριες συνθήκες, αλλά η κατάσταση αυτή φαίνεται να άλλαξε ραγδαία όταν οι δυνατοί άνεμοι δημιούργησαν και μεγάλες ανησυχίες για τις πυρκαγιές. Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Σάββατο 9 Αυγούστου, αναγγέλλει ακραίο κίνδυνο σε τέσσερις περιοχές της χώρας, με τις Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα να βρίσκονται σε κατηγορία κινδύνου 5.
Αν και η θερμοκρασία παρέμεινε σε σχετικά υψηλά επίπεδα, χωρίς μεγάλες αλλαγές, οι προειδοποιήσεις για ακραίους ανέμους και υψηλή θερμοκρασία (μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου) προκαλούν μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη των πυρκαγιών, με τα μέτωπα να βρίσκονται υπό συνεχείς παρακολουθήσεις.