ΑΣΤΑΚΟΣ” Η ΑΤΤΙΚΗ! -TEΛΙΚΟΣ UEFA CONFERENCE LEAGUE ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΗΣΑΠ, ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΜ! ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ!”

Κοινοποίηση:
aetos-640x426

Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω του τελικού της UEFA Conference League

«Αστακός» η Αττική και ειδικότερα πέντε Δήμοι του λεκανοπεδίου λόγω του μεγάλου τελικού της UEFA Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Μαΐου.

Από αύριο η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα.

 Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.
Η Γραμμή 1 θα λειτουργήσει μετά τις 6 το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι

Παράλληλα, να σημειωθεί πως η μετακίνηση των φιλάθλων της Φιορεντίνα θα γίνει με τη χρήση λεωφορείων της ΟΣΥ προς και από διαφορετικό σημείο συγκέντρωσης στο ΟΑΚΑ.

Πώς θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι
Τα μέτρα προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, τα λεγόμενα fun meeting points, η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα συνοδεία αστυνομικών με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Ειδικότερα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Από εκεί στις 6:30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ χωρίς ενδιάμεσες στάσεις προς το σταθμό Περισσό και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με συνοδεία αστυνομικών.

Όσον αφορά στους φιλάθλους της Φιορεντίνα οι οποίοι διαθέτουν τα μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και φυσικά συνοδεία αστυνομικών στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Όσον αφορά τους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί τα λευκά εισιτήρια θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, προς τον σταθμό Περισσό.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια αρχή θα διατεθούν μίνι vans που θα τους μεταφέρουν από και προς τον σταθμό Περισσό.

Πώς θα γίνει η αποχώρηση των φιλάθλων μετά τον τελικό του Conference League
Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής και της ΕΛ.ΑΣ με τον αντίστροφο τρόπο. Δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό του ΗΣΑΠ Περισσός, ενώ της Φιορεντίνα σε λεωφορεία που θα βρίσκονται στη λεωφόρο Δεκελείας.

Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί και για τη μετακίνηση την ημέρα του αγώνα, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, των αθλητών και των μελών των αποστολών, των διαγωνιζομένων ομάδων, των διαιτητών και των επίσημων προσκεκλημένων της διοργανώτριας αρχής.

Τέλος, σταδιακά θα εφαρμοστούν μια σειρά από τεχνικές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να καλούν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να εφαρμόσουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να αποφύγουν την κίνηση με τα οχήματα τους στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, τόσο για τη δική τους εξυπηρέτηση, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Conference League: Το σχέδιο του ΕΚΑΒ για τον τελικό – Επιστρατεύεται η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ, για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League.

Ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά τη διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, έχει εκπονήσει το ΕΚΑΒ, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), πέραν των Δημόσιων Νοσοκομείων Υποδοχής Αναφοράς όπως αυτά έχουν ορισθεί από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), θα θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, τόσο της 1ης όσο και της 2ης ΥΠΕ, που εφημερεύουν στις 28, 29 και 30 Μαΐου.

Στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα θα επιχειρούν (επιπλέον των δυνάμεων που θα εκτελούν την ημερήσια και βραδυνή υπηρεσία τους), πέντε ασθενοφόρα οχήματα, δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) καθώς και τέσσερις μοτοσικλέτες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ. Παράλληλα, όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις του ΕΚΑΒ που θα κινούνται στις όμορες περιοχές, τόσο της περιοχής διεξαγωγής του αγώνα όσο και των περιοχών υποδοχής (fan points) και μετακίνησης των φιλάθλων, θα τεθούν επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε επείγοντα περιστατικά που θα προκύψουν, ενώ στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας θα βρίσκεται και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ).

Ο κεντρικός επιχειρησιακός συντονισμός όλων των δυνάμεων του ΕΚΑΒ, καθ’ όλη την διάρκεια της 29ης Μαΐου 2024, θα πραγματοποιείται από στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ), του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) αλλά και του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), τα οποία θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με στέλεχος του ΕΚΑΒ που θα βρίσκεται στο Συντονιστικό Κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Τελικός Conference League: Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ σε απευθείας σύνδεση με τη Europol

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει του τελικού της Europa Conference League

Λίγες ώρες απομένουν για τον τελικό της Europa Conference League με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί την πρωτιά απέναντι στη Φιορεντίνα.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι επί ποδός με μέτρα, τα οποία ισχύουν από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη.

 Ήδη από το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και την έρευνα όλων των χώρων του, από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ σε πραγματικό χρόνο θα είναι σε σύνδεση με τη Europol και άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες για την ανταλλαγή πληροφοριών. Ήδη εδώ και πολύ καιρό έχουν σκανάτει πρόσωπα στην Ελλάδα και πρόσωπα που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν εξελιγμένα συστήματα antidrone και γι΄αυτό τον λόγο βγήκε ανακοίνωση ότι δεν θα επιτρέπονται στον αέρα ελικόπτερα και drone.

 Μάλιστα θα γίνεται επιτήρηση σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων και για τον λόγο αυτό έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις. Υπάρχει συγκεκριμένο διαβαθμισμένο σχέδιο στους ελέγχους για κάθε έκνομη ενέργεια ή επίθεση από τους αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

 1. Αχ καλε επιτελους και λιγες ωρες… ασφαλειας του πολιτη!
  Ηταν αναγκη να μας το επιβαλουν οι Ευρω.πεη ?

 2. Εγώ θα πω είστε απλά τυχεροί που οι φανατικοί μουσουλμάνοι τρομοκράτες ακόμα δεν έχουν αγοράσει / δεν τους έχουν πουλήσει από την ρωσία ή αλλού “βρώμικες βόμβες” να δεις πόσο όμορφα και ωραία θα περνούσατε αν είχαν μια τέτοια και έσκαγε μέσα στο γήπεδο ειδικά αν είχε πυρηνικά/βιολογικά στοιχεία.

 3. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ —-Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ!

 4. Και αν μας την πέσουν οι Βαζελοι κ οι αεκτζηδες στο πήγαινε κ έλα!!!!!!! Άσε καλύτερα το σκίζω το εισιτήριο κ κάθομαι σπιτι

 5. Χαλβάη 5-0 βλεπω τον τελικό απόψε…..

 6. Eiναι δυνατον για ενα τουρλουμπουκι να καταλυεται το πολιτευμα κι’οι ελευθεριες του Λαου που απομαλακοποιημενος δεν αντιδρα καθολου και σε τιποτα ???????

  1. Εδώ μας έκλεισαν 2 χρόνια μέσα και δεν άνοιξε μύτη. Θα αντιδράσουν νομίζεις για μία μέρα;

 7. “”””…. ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ!” “””” 🤣🤣🤣 η ιδια ομαδα που αφησε τους κροατες να διασχησουν ολο το ελλαδισταν ανενοχλητοι;;;;;🤣🤣🤣 ωραια παντως περνατε….η φτωχεια θελει καλοπεραση και θεαμα👏👏👏👏😂😂😂😂 αυτο ειναι προοδος, αναπτυξη, επενδυσεις και σουξου μουξου μανταλάκια και τα ρέστα καραμέλες.

  1. κυρά Μαρία μια χαρά περνάμε. Άλλωστε ο φτωχός την φτώχεια δεν την φοβάται. Τράβα τώρα πίσω στην κουζίνα σου …

  2. Όχι η ομάδα τους είχε εντοπίσει αλλά άλλοι δε δίναν εντολή να τους μαζέψουν.

 8. Θα επιστρατεύσει και το ελληνικό Εφ Μπι Αϊ ο Χρυσοχοΐδης;

Comments are closed.