Tο ρεζιλίκι των Λιμενικών στα Εξάρχεια που δεν έγινε αιματοχυσία. “Μπάτσε, θα πεθάνεις”. Το ένοπλο “τάγμα” και η άτακτη φυγή σαν τις γάτες στα στενά

Κοινοποίηση:
limeniko1

Από τα δημοσιευθέντα έγγραφα- επίσημα και με βούλα- αποδεικνύεται ότι εαν κάποιος… προλάβαινε και πατούσε την σκανδάλη, σήμερα θα είχαμε τουλάχιστον 6-7 νεκρούς στο σημείο. Μιλάμε για την διαβόητη πια “επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια”, το βράδυ της 4ης Απριλίου, ένα πομπώδες φιάσκο στην “Απαγορευμένη Ζώνη του Λυκόφωτος”.

limeniko2

Ακολουθεί η τραγική περιγραφή.

Αξιοποιώντας πληροφορίες από έναν Σύρο που συνελήφθη λίγο πριν επιβιβαστεί το καράβι με προορισμό την Κω, αποφασίστηκε η έφοδος του λιμενικού σε σπίτι στα Εξάρχεια, καθώς σύμφωνα με τον Σύρο εκεί υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για εμπόριο στην Αθήνα.

Κλιμάκιο οχτώ στελεχών του λιμενικού με τον εισαγγελέα έφθασαν στην οικία, εντόπισαν ναρκωτικά και συνέλαβαν δύο γυναίκες, μια Ελληνίδα και μια αλλοδαπή. Τρεις εκ των λιμενικών παρέμειναν εκτός της οικίας, όπως προβλέπεται κατά τη διάρκεια τέτοιων επιχειρήσεων, τόσο για την κάλυψη των συναδέλφων τους, όσο και για να συλλάβουν οποιονδήποτε ύποπτο επιχειρήσει να διαφύγει κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Οι λιμενικοί παρατηρούν συγκέντρωση ατόμων και ειδοποιούν τους συναδέλφους τους να αποχωρήσουν.  Οι λιμενικοί έκαναν το λάθος εμφανούς παρουσίας, ενώ ερωτώμενοι από «περαστικούς» ποιοι είναι και τι κάνουν στο σημείο, απάντησαν ότι επρόκειτο για έρευνα του λιμενικού για ναρκωτικά. Τόσο καλά.

Την ίδια στιγμή, δύο οχήματα από 10 άτομα με κουκούλες, κάποιοι εξ αυτών οπλισμένοι, καταφθάνουν στο σημείο με δύο ΙΧ, και ρωτούν τους λιμενικούς ποιοι είναι. Κατά κάποια άλλη εκδοχή που δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη μαρτυρία, τα άτομα δήλωσαν στους λιμενικούς ότι είναι «αστυνομικοί», ώστε να τους αιφνιδιάσουν. 

Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα, εμφανίζονται στο σημείο περίπου 40 άτομα, επίσης με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, με τους τρεις να φέρουν όπλα και τους υπόλοιπους να κρατούν κοντάρια. Οι υπόλοιποι λιμενικοί και ο εισαγγελέας διαφεύγουν τρέχοντας – ο ένας κινήθηκε προς τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο Α.Τ. Εξαρχείων, αλλά τρεις έμειναν πίσω.

Οι λιμενικοί δέχονται επίθεση με κλωτσιές και κοντάρια, ο ένας Αρχικελευστής τραυματίζεται στο χέρι και στο πρόσωπο, ενώ οι άγνωστοι μαχαιρώνουν με ξυράφι τρεις φορές τον έναν Σημαιοφόρο, επικεφαλής της ομάδας, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Η ομάδα των 10 με τα 2 ΙΧ απευλευθερώνουν τη συλληφθείσα και αποχωρούν μαζί της.

Ένα άτομο από την ομάδα των 40 κουκουλοφόρων έστρεψε το όπλο εναντίον του ενός ανθυπασπιτή του Λιμενικού λέγοντάς του «μπάτσε θα πεθάνεις». Ο συγκεκριμένος ανθυπασπιτής είναι ένας εκ των πιο έμπειρων και μάχιμων στελεχών της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, με ενεργό συμμετοχή σε πολλές επιχειρήσεις και επιτυχίες της υπηρεσίας, και διατήρησε την ψυχραιμία του.
Τα 40 άτομα αποχωρούν στη συνέχεια ανενόχλητα προς την πλατεία των Εξαρχείων, έχοντας αποσπάσει μεταξύ άλλων δύο όπλα των λιμενικών. Οι δύο τραυματίες μεταφέρονται στο Ναυτικό νοσοκομείο.

limeniko3

Τη στιγμή της συγκέντρωσης των αγνώστων – δύο ξεχωριστές ομάδες, η μία με τα οχήματα και η άλλη με τα κοντάρια και τα τρία καλάσνικοφ πεζή- και αντίθετα με ότι προβλέπει το πρωτόκολλο για τέτοιες περιπτώσεις, οι πέντε λιμενικοί υποχώρησαν ατάκτως για να σωθούν οι ίδιοι και εγκατέλειψαν τους συναδέλφους τους στην τύχη τους, απέναντι σε ένα άγνωστο, εχθρικό και οπλισμένο πλήθος. Και αυτή η μαρτυρία- όπως και άλλες- αλλά και η μαρτυρία για οπλισμένους “ταγματάρχες” των Εξαρχείων, αμαφισβητείται από διάφορες πηγές, ακόμα και σήμερα, μετά από τόσες μέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response