Στην πρώτη επιχείρηση, μη επανδρωμένο εναέριο μέσο της Frontex εντόπισε δύο λέμβους με συνολικά 113 επιβαίνοντες, σε απόσταση 25 και 38 ναυτικών μιλίων νότια των Καλών Λιμένων. Τα άτομα περισυνελέγησαν από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.
Στη δεύτερη επιχείρηση, εντοπίστηκαν ακόμη 87 άτομα σε δύο διαφορετικές λέμβους, περίπου 21 ναυτικά μίλια νότια και νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν επίσης από σκάφη του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.
Οι νέες αυτές αφίξεις προστίθενται στα 147 άτομα που είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη ημέρα στην ίδια θαλάσσια περιοχή σε τρεις διαφορετικές λέμβους (32, 69 και 46 άτομα αντίστοιχα). Έτσι, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης μέσα σε μόλις δύο ημέρες ανέρχεται σε 347, επιβεβαιώνοντας την έντονα αυξητική τάση των ροών στην περιοχή.






