Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε χθες η Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία με επίσημη ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η επίθεση εκδηλώθηκε χθες το πρωί, αναγκάζοντας την χρηματιστηριακή να προβεί σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας ορισμένων συστημάτων πληροφορικής.
Δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ζητήθηκαν λίτρα από τα άτομα που εκδήλωσαν την επίθεση.
Η Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Η Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ αντιμετώπισε ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης, το οποίο διαχειριστήκαμε άμεσα. Για λόγους ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε προσωρινή προληπτική διακοπή λειτουργίας ορισμένων συστημάτων. Η αποκατάσταση γίνεται με σταδιακή επαναφορά όλων των συστημάτων με γνώμονα πάντοτε την απόλυτη προστασία της αγοράς και του επενδυτικού κοινού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη ζημιάς ή διαρροής δεδομένων και η διερεύνηση συνεχίζεται. Η ασφάλειά σας παραμένει προτεραιότητά μας.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση με την ολοκλήρωση της διερεύνησης.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας».






