Στη δημοσιότητα σπάνια φωτογραφία της Β.Μοσχολιού σε γόνδολα στη Βενετία από το 1970

Κοινοποίηση:
BIKU

Στη δημοσιότητα ήρθε σπάνια φωτογραφία της Βίκυς Μοσχολιού σε γόνδολα στη Βενετία, η οποία τραβήχτηκε πριν από 55 χρόνια.

 Η Βίκυ Μοσχολιού με συνεργασίες δίπλα σε σπουδαίους συνθέτες και τραγουδιστές του λαϊκού τραγουδιού, έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στο ελληνικό πεντάγραμμο.
 Πέρα από τη σκηνή, όμως, η Βίκυ Μοσχολιού είχε και μια άλλη πλευρά, αυτή της γυναίκας με προσωπικό στυλ, αυθεντικότητα και αγάπη για τα ταξίδια.
 Στη δεκαετία του ’70, ταξίδεψε στη Βενετία, όπου ο φακός την απαθανάτισε σε μια ονειρική στιγμή, πάνω σε μια γόνδολα, να απολαμβάνει την ατμόσφαιρα των βενετσιάνικων καναλιών, με ανεπιτήδευτη κομψότητα και φυσική χάρη.

Φορώντας μια κλασική μαρινιέρα, εμπνευσμένη από το γαλλικό στυλ, η ερμηνεύτρια έδινε μαθήματα διαχρονικής φινέτσας, αποδεικνύοντας ότι μπορούσε να μαγνητίζει τα βλέμματα ακόμη και εκτός σκηνής.

«Διακοπές στην Βενετία: Μια σπάνια φωτογραφία της Βίκυς Μοσχολιού σε γόνδολα, από ένα ταξίδι στην Βενετία τα χρόνια της δεκαετίας του 70, που ειχε δημοσιευθεί για πρώτη φορά στο περιοδικό Life&Style. Η αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού είχε αφηγηθεί σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Επίκαιρα» το 1972: «Πρωτοτραγούδησα το 1962 στην Τριάνα του Χειλά με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ανέβηκα γρήγορα, αλλά κοπίασα πολύ. Έκανα μεγάλες επιτυχίες με τους πιο μεγάλους έλληνες συνθέτες. Τα “Τραίνα”, το “Χάθηκε το φεγγάρι” και τον “Λευτέρη” του Ξαρχάκου, τα “Δειλινά” και το “Κοντά στα ξημερώματα” του Ζαμπέτα, το “Πέρα από τις θάλασσες” του Μαρκόπουλου και το “Ένα αστέρι πέφτει πέφτει” του Καλδάρα. Έφυγα από τα μπουλούκια, για να με ακούνε προσεκτικά, χωρίς τον θόρυβο των σπασμένων πιάτων…», αναφέρεται στην ανάρτηση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response