Αστυνομικοί της Τροχαίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 43χρονου οδηγού στην περιφερειακή Υμηττού, καθώς έτρεχε με 191χλμ/ώρα, όταν το όριο είναι 90.
Οι αστυνομικοί της Τροχαίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του ασυνείδητου οδηγού για επικίνδυνη οδήγηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που άλλαξε πρόσφατα, έχει μειώσει τα όρια ταχύτητας μέσα στις κατοικημένες περιοχές των πόλεων.
Πλέον το όριο ταχύτητας είναι τα 30 χιλιόμετρα, ενώ σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης με δύο λωρίδες ανά ρεύμα, καθώς και σε οδούς με διαχωριστική νησίδα είναι 50.
Αρκετοί από τους οδηγούς προκειμένου να δικαιολογηθούν και να γλιτώσουν την κλήση και το πρόστιμο αναφέρουν ότι δεν γνώριζαν για τα νέα πρόστιμα ταχύτητας σε κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που αναφέρουν ότι τους βοηθά η τεχνολογία.
«Έχουμε και το GPS που τα γράφει όλα», αναφέρουν.
Οι έλεγχοι της Τροχαίας είναι σαρωτικοί και συνεχόμενοι.





